-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Agnė Jagelavičiūtė Druskininkuose gamino gurmaniškus mėsainius

Šeštadienį vykęs mėsainių valgymo čempionatas įrodė, kad lietuviams greito maisto kultūra nesvetima – į renginį susirinko daugiau nei 300 mėsainių valgymo entuziastų, iš kurių net 27 išbandė savo jėgas valgymo varžybose. Renginio vinimi tapo didžiausio mėsainio Baltijos šalyse rekordo siekimas. Nors pasaulyje pagamintas didžiausias mėsainis sveria 352 kilogramus, o lietuvių pagamintas tik 103 kilogramus – jis vis tiek bus įrašytas į rekordų knygą, nes didesnio mėsainio Baltijos šalyse niekas nebandė pagaminti.
Agnė Jagelavičiūtė ir Mantas Katleris
Agnė Jagelavičiūtė ir Mantas Katleris / Renginio nuotr.

„Jau daug metų gyvenu „mėsainių pasaulyje“, todėl šio rekordo inicijavimas man labai didelis pasiekimas tiek  asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime. Džiaugiuosi, kad į čempionatą susirinko tiek daug dalyvių bei miesto svečių ir tikiu, kad šią įspūdingą šventę pavyks surengti kasmet, pritraukiant būrius užsienio turistų“, – sako Linas Jablonskas, idėjos iniciatorius, restorano „The House“ direktorius.

Mėsainių valgymo čempionato metu nuolat pokštavę „Humoro klubo“ nariai – Mantas Katleris ir Paulius Ambrazevičius – atskleidė savo naująjį talentą. Pasirinkę gaminti tradicinius mėsainius, visą maisto ruošos procesą jie pavertė smagiu humoristiniu pasirodymu žiūrovams.

M. Katleris, komentuodamas mėsainių gaminimo ir valgymo procesą, kaip visuomet neieškojo žodžio kišenėje: „Mėsainiai yra skaniausias maistas pasaulyje! Jame yra sudėti visi maisto piramidės laipteliai“. Jam ir P. Ambrazevičiui šis čempionatas tapo smagiu iššūkiu, bandant pranokti gerai visiems žinomą Agnę Jagelavičiūtę bei profesionalius virtuvės šefus Alfą Ivanauską ir Deivydą Praspaliauską.

Renginio nuotr./Čempionato akimirka
Renginio nuotr./Čempionato akimirka

Kulinarinės knygos autorė ir stiliaus gurmanė A. Jagelavičiūtė į mėsainio recepto kūrimą žvelgė kur kas rimčiau negu „Humoro klubo“ nariai: „Kiekvienas maisto ruošimas yra kūrybinis procesas, kuriam reikia pasiruošti – kartais net aplankyti visas Vilniaus parduotuvėles, kol bus rasti tinkami ingredientai. Tokios taisyklės galioja ir su mėsainiais – kam būtų įdomu stebėti ir valgyti mėsainius, kurie būtų nupirkti greito maisto restorane, išardyti ir čempionato metu tiesiog sudėti? Tam ir yra  profesionalūs virtuvės meistrai, kurie gali paaiškinti, kaip atrinkti tinkamus ingredientus, kad mėsainis visų pirma taptų sveiku maistu, o visų antra – meno kūriniu.“

Renginio nuotr./Mantas Stonkus
Renginio nuotr./Mantas Stonkus

Eksperimentuojanti namų šeimininkė A. Jagelavičiūtė bei maisto guru A. Ivanauskas ir D. Praspaliauskas pasirinko gaminti gurmaniško skonio mėsainius. A. Ivanauskui mėsainio gaminimui prireikė tokių netradicinių ingredientų kaip mango vaisiai, austrių padažas, apelsinų uogienė, D. Praspaliauskas mėsainį pagardino: svogūnų džemu, špinatų ir būrokėlių lapais ir kitais ingredientais.

Čempionato metu mėsainiai buvo ne tik gaminami, bet ir valgomi. Renginio dalyviai bandė pagerinti amerikiečio Joey Chestnut‘o rekordą, kuris 2007 m. per 8 minutes suvalgė net 103 mėsainius. Daugiausiai mėsainių per 8 minutes – net 8 – suvalgė Tomas Kelmelis, tačiau nepagerino minėtojo rekordo.

Renginio nuotr./Čempionato akimirka
Renginio nuotr./Čempionato akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius