-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Zacharevičienė: „Negalėčiau būti tik namų šeimininkė“

Veržli, ambicinga, reikli sau, bet ir labai moteriška, stilinga ir šeimyniška – tokia yra neseniai vėl į televizijos eterį grįžusi 29-erių metų Agnė Zacharevičienė. Žurnalui „Ji“ moteris papasakojo ne tik apie savo darbus, bet ir šeiminio gyvenimo džiaugsmus.
Agnė Zacharevičienė
Agnė Zacharevičienė / LNK nuotr.

Turite darbo televizijoje patirties tiek eteryje, tiek už kadro. Kas, jūsų nuomone, geriausiai sekėsi ir teikė daugiausia malonumo?

Manyčiau, kad sekėsi visur neblogai, nors negalėčiau savęs vertinti. Tie, kurie kartu dirbo, geriau atsakytų. Su manimi nesunku bendrauti, nesiveliu į konfliktus, dirbu iš širdies. Man patinka visa televizijos virtuvė, noriai stebiu montavimus, dalyvauju filmavimuose. O vykdomosios prodiuserės darbas puikiai tiko dėl charakterio bruožų, nes mėgstu organizuoti, lėkti, veikti, ieškoti. Save pavadinčiau gera vykdytoja, man patinka būti vadovaujamai. Pati vadovauti nenorėčiau.

Darbas televizijos eteryje jums yra maloni, bet nebūtina veikla? O gal be jo negalėtumėte gyventi?

Negalėčiau gyventi be oro, maisto, be artimiausių žmonių. O kas yra televizija? Darbas, kurį padedama komandos stengiuosi atlikti nepriekaištingai. Nebūtų televizijos, išreikščiau save kitur. Žinau viena: negalėčiau būti tik namų šeimininkė, man būtina veikla ir bendravimas.

Kaip dažniausiai rengiatės eteriui? Galbūt turite savų ritualų?

Prieš kiekvieną filmavimą būtina susikaupti. Be to, dažniausiai su Olga – puikia mūsų vizažiste – ateiname gerokai ankščiau, išgeriame žolelių arbatėlės, paplepame ir pasirengiame filmavimui. Aš peržiūriu filmuotą medžiagą, pakartoju tekstus, o tada pirmyn (šypteli).

Televizijos laidoje „Nauja versija“ jūs santūri, pasitempusi. O kokia esate šeimoje?

Esu padūkusi, rūpestinga, jaunatviška, mama ir žmona. Pasitempusi stengiuosi būti kasdien, labai nemėgstu apsileidusių žmonių. Turiu galvoje ne brangiai kainuojančią kosmetiką, bet moters laikyseną, tvarkingumą, elgesį tam tikrose situacijose. Mano manymu, kiekviena moteris privalo prižiūrėti savo rankas ir nagus, rūpintis plaukais, vilkėti tvarkingus drabužius. Sutinku su H. Hesse‘ės teiginiu: „Su kūnišku išglebimu ir išlepimu koja kojon žengia ir dvasinis ištižimas.“

Be televizijose, turite ir daugiau darbų?

Be veiklos eteryje, didžiausias darbas yra užauginti sūnų tikrą vyrą – gerbiantį moterį, darbštų, sportišką, išsilavinusį. Tai didžiausia mano gyvenimo misija!
Kitas darbas – LNK televizijoje, kur man patikėtos laidos „Būkite sveiki“ pardavimo vadovės pareigos.
Taip pat turiu nemažai pomėgių: filmuojuosi ir fotografuojuosi reklamose, dalyvauju keliuose kino projektuose.

Teko girdėti, kad aktyviai sportuojate ir labai prižiūrite kūno linijas.

Jei atvirai, esu tinginėlė, kartais man trūksta valios. Labai laukiu pavasario, tada kiekvieną rytą ir vakarą minsiu dviračio pedalus Vingio parke. O žiemą paprastai žaidžiu tenisą, plaukioju ir bent kelis kartus per savaitę namuose rytais darau mankštą. Bandžiau praktikuoti jogą, bet man sunkiai sekėsi ten išsėdėti po dvi valandas. Esu tokia, kuriai reikia veiklos, judėjimo. Beje, kartu su šeima žiemą mėgstame šliuožti slidėmis ir rogutėmis.

Sutinku su H. Hesse‘ės teiginiu: „Su kūnišku išglebimu ir išlepimu koja kojon žengia ir dvasinis ištižimas.“

Papasakokite apie savo mokslus. Sklinda gandai, kad ketinate vėl studijuoti. 

Mano planų dar nežino net artimiausi žmonės, todėl norėčiau kol kas išlaikyti paslaptį.
Esu baigusi medicinos kolegiją ir turiu dietologės diplomą. Tai labai praverčia gyvenime – nė akimirkos nepasigailėjau, kad ten stojau ir baigiau. Maisto derinimas tapo mano kasdienybe, o dietas sudarau ir draugams, ir kolegoms. Šiuo metu prižiūriu dvi pažįstamas, kartu siekiame užsibrėžto rezultato.
Taip pat esu baigusi ISM, tarptautinę aukštąją mokyklą, kur įgijau marketingo ir verslo administravimo specialybę. Šios studijos man davė labai daug, įgytas žinias panaudoju tiek darbe, tiek kasdienėje veikloje.

Esate veikli jauna moteris. Kaip nutapytumėte šiuolaikinės jūsų amžiaus moters portretą?

Mano idealas nebūtų karjeros moteris. Veikiau nupieščiau šiltos, protingos, veiklios, rūpestingos, besidominčios menu, mėgstančios skaityti, besirūpinančios savimi ir artimaisiais, atlaidžios, moteriškos moters portretą.

Ar save galėtumėte prilyginti tam idealui?

Dar negalėčiau lygintis – tik žingsnelis po žingsnelio artėju prie užsibrėžto tikslo. Reikalavimus sau keliu gana didelius, mano gyvenimo palydovas yra posakis: „Kai kas save laiko tobulu vien todėl, kad kelia sau per mažus reikalavimus.“

Auginate sūnų Robertą. Koks jis ir kas pasikeitė, kai jis atsirado jūsų gyvenime?

Robertukas – neatsiejama mano dalis. Kai jis gimė, pasikeičiau iš esmės. Sūnus tapo mano gyvenimo centras, suradau gyvenimo prasmę, tikslą. Jis – nuostabus ir labai gabus vaikas. Nors Robertukui penkeri, bendrauju kaip su suaugusiu. Jo mąstymas tarsi brandaus žmogaus. Na, gal tik H. Hesse‘ės dar nesuprastų (juokiasi).
O jei rimtai, su manimi jis mokosi anglų kalbos, su tėčiu – rusų kalbos, plaukimo ir slidinėjimo. Mano mamytė jį moko skaityti, bet jis mieliau skaičiuoja. O mano sesutė vaikšto su Robertu į keramikos pamokas. Jie abu meniškos sielos, todėl puikiai vienas kitą supranta.
Beje, šokio aistrą sūnus paveldėjo iš manęs – lanko būrelį du kartus per savaitę. Jam puikiai sekasi, todėl dažnai sako, kad labai nori būti toks kaip Andrius Butkus.

Esate puiki namų šeimininkė, kuriai ruošti valgį yra vienas malonumas. Kaip dažnai gaminate?

Taip, mano silpnybė yra maisto ruošimas. Gaminu mažiausiai keturis kartus per savaitę, kartais dažniau. Mūsų namai yra traukos centras, dažnai suguža svečių, ir man tai patinka. Virtuvėje mėgstu eksperimentuoti, bet labiausiai prie širdies – salotos, žuvies patiekalai ir italų virtuvė. Kartais penkis kartus per savaitę gaminu žuvį, nes mano vyrai ją itin mėgsta. Prisipažinsiu, pyragų kepti nemėgstu, o ir didžkukulių nesu gaminusi (juokiasi). Niekada aklai neseku receptais, vadovaujuosi nuojauta. Taip mane mokė mama, o ji gamina nuostabiai. Tiesa, mano vyras – taip pat puikus kulinaras. Jis moka gaminti tikrą plovą, ne ryžių košę su mėsa.

Galbūt esate sveiko, ekologiško maisto šalininkė?

Aklai nesivaikau tokios mados, bet mielai lankausi ekologiškuose turgeliuose. Mano šeima pastebi didelį skirtumą tarp vištos iš kaimo ir parduotuvės. Laukiu nesulaukiu šviežių špinatų, prieskoninių žolelių, morkų. Pati turiu nedidelį darželį, šį pavasarį pasisėsiu salotų, petražolių ir kt. 

Jūsų vyras darbo reikalais dažnai keliauja. Ar spėjate pasirūpinti sūnumi, namų jaukumu? Ar užtenka laiko sau?

Kai nori, viską spėji – kuo mažiau darai, tuo mažiau ir nuveiki. Sau daug laiko ir nereikia. Nesėdžiu per dienas grožio salonuose, atlieku tik būtinas procedūras, paskaitau, į filmą su draugėmis nueinu. O klubuose lankausi tik keletą kartų per metus (šypteli).

Pristatykite savo vyrą. Kiek laiko esate kartu?

Mano vyras vardu Rolandas. Kaip jau minėjau, jis – neblogas kulinaras, be to, aktyvus sporto mėgėjas. Jis turi daugiau valios už mane. Rolandą juokais vadinu galva-kompiuteriu (juokiasi).
Pažįstami esame nuo 2001-ųjų birželio, o susituokėme daugiau nei po metų – 2002-ųjų rugsėjo 7 dieną.

Jųdviejų harmoningo gyvenimo paslaptis?

Mūsų gyvenimas be didelių bangavimų. Manau, pagarba, rūpestis ir supratimas yra svarbiausia!

Agnės mėgstamiausi...

• Japonų ir italų virtuvių patiekalai.
• Užkandis – meksikiečių tortilja.
• Firminės salotos: gražgarstės, špinatai, džiovinti pomidorai, kapariai, agurkai, sūdyta lašiša arba Parmos kumpis, aplieti medaus, aliejaus ir baziliko acto padažu.
• Tobuliausiai paruoštas žuvies patiekalas: troškintos tilapijos su brokoliais, morkomis, porais, špinatais, česnakais ir šlakeliu grietinėlės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius