Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja Jeano Claude'o Van Damme'o viešnagės Lietuvoje tikslai

Kultinis Holivudo aktorius ir kovos menų legenda belgas Jean Claude Van Damme‘as į Lietuvą pakviestas padėti rinkti finansavimą labdaros projektui. Jis sutiko dalyvauti bendrame tarptautinės labdaros organizacijos „Operation Smile“ ir didžiausios šių metų verslo konferencijos „Forum One“ projekte – surinkti lėšas 1000 operacijų vaikams su veido defektais.
Jeanas-Claude'as van Damme'as
Jeanas-Claude'as van Damme'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Holivudas

Anot „Forum One“ organizatorių, pasaulyje yra įprasta praktika, kai svarbūs verslo bendruomenės renginiai generuoja socialinę grąžą visuomenei, o didesniam labdaringos misijos populiarumui pasiekti pritraukiamos pasaulinės žvaigždės. 

„Van Damm‘as nėra profesionalus pranešėjas, tačiau žvaigždės dalyvavimas verslo konferencijoje pritraukia papildomą tarptautinės visuomenės dėmesį ir padės rinkti lėšas mūsų renginio socialinei misijai. Be to, tai yra neeilinė galimybė konferencijos dalyviams tiesiogiai iš Van Damme‘o lūpų išgirsti jo neįtikėtiną gyvenimo ir karjeros istoriją, kuri papildys šių metų konferencijos temą „Nepakeičiamieji“, – sakė vienas iš „Forum One“ sumanytojų Darius Jonauskas.      

Šiemet organizatoriai suteiks galimybę internetu stebėti pasaulinių verslo ekspertų pranešimus visiems, kurie tiesiogiai „Operation Smile“ fondui paaukos 240 USD. Būtent tiek kainuoja 45 min. operacija, kuri vienam vaikui visam gyvenimui sugrąžina šypseną. Tikslas – surinkti lėšas 1.000 tokių operacijų. Likus mėnesiui iki renginio bus atidaryta speciali „Operation Smile“ ir „Forum One“ interneto svetainė, kur visi norintys galės aukoti ir spalio pabaigoje tiesiogiai stebėti konferenciją nuotoliniu būdu.   

Sprendimą prisijungti prie labdaringo projekto J.C.Van Damme‘as priėmė asmeniškai. 

„Derybos su Van Damme’o prodiuseriais užtruko daugiau nei mėnesį. Viskas pajudėjo gerokai sparčiau, kai Van Damme‘as asmeniškai perėmė iniciatyvą ir pareiškė norintis padėti surinkti finansavimą mūsų projektui,” – pasakojo vienas iš „Forum One“ organizatorių Darius Jonauskas. 

Prognozuojama, kad daugiausiai lėšų bus surinkta užsienio rinkose, kur žmonės negali fiziškai dalyvauti konferencijoje. Juolab, kad savo socialiniais tinklais pakviesti aukoti ir stebėti konferenciją internetu sutiko visi šių metų „Forum One“ pranešėjai iš 8 pasaulio šalių. 

„Operation Smile“ yra tarptautinė vaikų sveikatos priežiūros labdaros organizacija, veikianti daugiau nei 60 pasaulio šalių ir jungianti per 5.400 profesionalių medikų-savanorių, kurie kasdien nemokamai atlieka operacijas skurdžiose šalyse gyvenantiems vaikams ir paaugliams su įgimtais veido defektais. Nuo 1982 m. veikiančiai organizacijai padedantys medikai-savanoriai atliko per 220.000 nemokamų operacijų vaikams, kurie gimė nesuaugusiomis lūpomis, gomuriais ar kitais veido defektais. „Operation Smile“ taip pat užsiima medikų mokymais skurdžiai gyvenančiose šalyse bei aukoja vietinėms ligoninėms reikalingą medicininę įrangą. 

Dovanodami vaikams galimybę šypsotis, fondui 11 mln. USD yra paaukoję filantropai verslininkai Bill Gates ir Charles B. Wang; organizaciją nuolat remia ir kitas veiksmo filmų herojus – Jackie Chanas.

Skaičiuojama, kad pasaulyje kas 3 minutes gimsta kūdikis su lūpos ar gomurio defektu.        
Praėjusiais metais visi pinigai už Ričardo Bransono pranešimą konferencijoje „Forum One“ buvo pervesti nepelno siekiančiai organizacijai „Virgin Unite“, kuri vykdo tokius globalius projektus kaip „The Elders“ (nepriklausomų pasaulio lyderių sambūris taikai ir žmogaus teisėms ginti), „Carbon War Room“ (kovos prieš klimato kaitą projektas) ir kt. 
„Forum One“ sumanytojai siekia, jog kasmetinė verslo ir lyderystės konferencija taptų inovatyvia platforma, kurios dėka būtų efektyviai renkamos lėšos įvairioms socialinėms problemoms spręsti.

Verslo ir lyderystės konferencija „Forum One“ vyks spalio 23-25 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje ir „Litexpo” rūmuose. Trijų dienų diskusijos priešakyje – skaitmeninio amžiaus verslo vizionierius Sethas Godinas, „Žydrųjų vandenų strategijos" bendraautorius Gaboras Burtas, „Harley-Davidson“ legendos kūrėjas Kenas Schmidtas, Arkties tyrinėtojas Ben Saunders, „Facebook“ klientų partnerė Europoje Weronika Sabolak, „Idėjų knygos“ autorius Fredrik Haren bei daugybė kitų savo srityje geriausiais laikomų profesionalų.

„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Claude‘as Van Damme‘as
„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Claude‘as Van Damme‘as

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius