Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Akistata“: Artūras Orlauskas šnipinėjo Kauno klinikinės ligoninės direktorių?

Garsus humoristas, o dabar jau Kauno politikas Artūras Orlauskas-Zakarauskas nevaldomas siautėja Kauno mieste.
Artūras Orlauskas
Artūras Orlauskas / TV3 nuotr.

Neseniai įnirtingai konfliktavęs su laikinosios sostinės gydytojais ir Kauno klinikinėje ligoninėje nesėkmingai bandęs įvesti savo tvarką, dabar jis tos pačios ligoninės direktoriaus yra kaltinamas šnipinėjimu, o Kauno žurnalistų – atviru šantažu ir siekiu užčiaupti žiniasklaidą. Šio trečiadienio, rugsėjo 14-osios, „Akistatos“ žiūrovų dėmesiui – niekur negirdėtos A.Orlausko skandalų aplinkybės ir faktai.

Iš atostogų į darbą grįžusio Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus Kęstučio Mazurkevičiaus laukė nemaloni staigmena: savo kabinete jis rado slapto pasiklausymo prietaisų – „blakių“. Vieną – po rašomojo stalo viršumi, kitą – greta esančio poilsio kambario spintelės stalčiuje.

„Akistata“ klausia: ar gali būti taip, kad žinomas politikas A.Orlauskas pats pasirūpino neteisėta specialia pasiklausymo įranga Kauno klinikinėje ligoninėje?

Kai ligoninės direktorius K.Mazurkevičius atostogavo, A.Orlauskas šturmavo ligoninę, išlaužė direktoriaus kabineto durų spyną ir įsijautė į vadovo vaidmenį. Laikinuoju direktoriumi jis paskyrė SMU klinikų profesorių Eduardą Vaitkų. Šis tik tris dienas karaliavo direktoriaus kabinete, kol teismas tokį A.Orlausko paskyrimą pripažino neteisėtu. Ar čia tiesiog sutapimas, kad netrukus direktoriaus kabinete buvo rastos „blakės“?

K.Mazurkevičius įsitikinęs – tai Kauno deputato A.Orlausko ir jo sėbrų darbas. „Jis aferistas! Tokie politikai-aferistai turėtų sėdėti!“ – ryžtingai kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės direktorius.

Anot jo, A.Orlauskas naudojasi valdžia siekdamas privačių interesų. Juk ligoninės pastatai brangūs, be to, šiemet vien iš ES fondų jai skirta 6 mln. litų, o artimiausiu metu žadama dar 14 mln. iš Vyriausybės investicinių fondų. „Akistata“ išsiaiškino, jog kaip tik šiuo metu visas deputato žmonos turtas yra areštuotas, nes jos įmonė turi milžiniškų įsiskolinimų.

Nepaisant ligoninės šturmo ir šnipinėjimo skandalų, A.Orlauskas kaltinamas ir grasinimais jį kritikuojančiai žiniasklaidai. Žurnalistams vyriškis grasina atleidimu iš darbo, o vieno didelio dienraščio savininkui – net susidorojimu.

Ar gali būti taip, kad politikas, buvęs garsus humoristas, bet kokiomis priemonėmis siekia išspręsti savo finansines problemas? O gal „blakės“ ligoninės direktoriaus kabinete, pasak eksperto, yra paliktos specialiųjų tarnybų? „Akistata“ – jau šį trečiadienį 19.40 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius