Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Justė Zinkevičiūtė bičiuliams pristatė debiutinę knygą: „Tai glausta moteriškumo Biblija“

Televizijos laidų vedėja, kino ir teatro aktorė Justė Zinkevičiūtė lietuviams yra puikiai žinoma. Jaunos aktorės dienotvarkėje – repeticijos, filmavimai, spektakliai, tačiau toks intensyvumas nesutrukdė jai atsiskleisti visiškai naujame – rašytojos – amplua. Ketvirtadienio vakarą ji pristatė savo debiutinę knygą „Puodelis kavos prie jūros: skaitiniai kasdieniam įkvėpimui“.
Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas
Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sostinėje esančioje „Liu“ desertinėje susirinko gausus būrys aktorės bičiulių, atvykusių jos pasveikinti su debiutu. Tarp jų – Simona Burbaitė, Valda Bičkutė, Justino Jankevičiaus mylimoji Greta Mikalauskytė, Andrius Pauliukevičius ir Ilka Adams, Oksana Zlatkovaitė ir daugelis kitų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Justė Zinkevičiūtė su broliu išleido knygą: „Ji primena, kad kiekviena esame ypatinga“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas

J.Zinkevičiūtė prisipažįsta, kad pirmosios knygos rašymas jai pačiai buvo itin netikėtas gyvenimo posūkis. Debiutinėje knygoje „Puodelis kavos prie jūros: skaitiniai kasdieniam įkvėpimui“ aktorė dalinasi savo išgyvenimais, patirtimi ir emocijomis bei pasakoja apie moterų kasdienybę, jūrą, kavą, grožį ir laimę.

Aktorė sako, kad pagrindinė šios knygos mintis – priminti tai, kad moterys yra neatsikartojančios ir dėl šios priežasties – tokios unikalios. Būtent tai, J.Zinkevičiūtės teigimu, joms suteikia ypatingo šarmo ir žavesio. „Ši knyga – tarsi dienoraštis, tai maža moters Biblija, kuri atstoją nuoširdų pokalbį, kasdien taip reikalingą kiekvienai iš mūsų“, – sako J.Zinkevičiūtė.

Pirmajame knygos skyriuje aktorė kalba apie jaukius dienos pusvalandžius prie kavos puodelio – apie tą laiką, kurį moteris kasdieną turi rasti sau. Antrajame sudėti aktorės brolio Ernesto laiškai jūrai, o trečiajame – moterų įžvalgos apie laimę ir moteriškumą. Tarp jų rasime tokių žinomų moterų kaip L.Kalpokaitė, A.Eidorė, V.Bičkutė, E.Jackaitė, G.Jaraminaitė ir D.Brenciūtė mintis.

J.Zinkevičiūtė sako, kad jos debiutinė knyga „Puodelis kavos prie jūros“ yra tiek apie paprastus kasdienius atradimus prie kavos puodelio, tiek apie filosofinius gyvenimo džiaugsmo ir laimės ieškojimus. „Knyga gali padėti sudėlioti tavo mintis, jausmus ar net rasti atsakymus į klausimus iš ko susideda moters laimė ar kas jai padeda tapti gražiai“, – sako autorė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas

Aktorė atskleidžia, kad šioje knygoje bus nemažai jos pačios išgyvenimų. „Knygoje, kaip ir teatre, negali suvaidinti praradimo skausmo, jei iš tikrųjų nesi nieko praradęs. Negali mylėti, jei gyvenime nesi mylėjęs nuoširdžiai ir labai stipriai. Būtent dėl to aš ir norėjau, kad skaitytojai jaustų tikrumą ir šilumą“, – sako autorė.

„Kiekvienas mylintis vyras turėtų padovanoti savo moteriai šią knygą, nes ji primena, kad mes gimėme švęsti gyvenimą, šypsotis ir kurti aplink save grožį. Visos bėdos – laikinos, o mūsų laimė amžina. Tik tai pajutus ir suvokus, į gyvenimą ateina pergalės“, – įsitikinusi J.Zinkevičiūtė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Justės Zinkevičiūtės knygos pristatymas

J.Zinkevičiūtė sako nepretenduojanti tapti rašytoja. „Mano knyga yra paprastos moters ir aktorės užrašai, kuriais dalinuosi su tais, kurie yra pasiilgę lengvumo, tikėjimo ir paprasto žodžio. Vaidyba ir toliau liks didžiausia mano gyvenimo dalis“, – sako ji.

Justė Zinkevičiūtė – TV serialų ir kino aktorė. Studijavo kino aktorystę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvavo įvairiuose TV projektuose, vaidina spektakliuose ir televizijos serialuose. Šiuo metu gyvena Nidoje, yra projekto „Pasimatuok jūrą“ kūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius