Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorei Larisai Kalpokaitei – 55-eri

Sekmadienį, sausio 27 dieną, vienai garsiausių šalies teatro, kino ir televizijos aktorių Larisai Kalpokaitei suėjo 55-eri metai. Daugiau nei trisdešimt vaidmenų sukūrusi aktorė taip pat savo gerbėjus džiugina romansais, o jos gyvenimo istorija yra nugulusi į biografinę knygą „Pasivaikščiojimas su Larisa Kalpokaite“.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Deja, puikiai iš televizijos serialų ir teatro spektaklių publikai pažįstama aktorė šio savo 55-ojo jubiliejaus nešvęs. Moters šeimą užklupo skaudi netektis. Jubiliejaus išvakarėse Anapilin iškeliavo mylima L.Kalpokaitės mama.

Todėl šio jubiliejaus dieną apie aktorę kalba ir pačius šilčiausius linkėjimus jai siunčia artimiausia Larisos draugė kino kritikė Izolda Keidošiūtė ir ilgametis kolega, aktorius Adolfas Večerskis.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Izolda Keidoaiūtė
Izolda Keidošiūtė

Moteris, aplink skleidžianti meilę

„Mes su Larisa pažįstamos jau labai seniai, o draugės esame jau kokius 15 metų. Mus supažindino jos vyras  Jonas (Braškys – aut.past.)“, – Žmonės.lt apie draugystės su L.Kalpokaite pradžią pasakojo I.Keidošiūtė. Moteris pamena ir akimirką, kai pirmą kartą pamatė Larisą. Tuomet ji vaidino Andrejaus Platonono spektaklyje „Fro”. Šalia stovėjusiam Larisos vyrui Jonui Izolda pasakė: „Tavo žmona – labai talentinga aktorė.“

„Aktoriaus profesija yra nepaprastai pažeidžiama. Čia ypač reikalingas įvertinimas, viskas veikia labiau, nei kitoje profesijoje. Larisa, išgyvenusi nemažas dramas gyvenime, tokį laikotarpį, kai nebuvo darbo ir ji buvo beveik pakeitusi profesiją, išsiugdė filosofišką požiūrį į gyvenimą ir į savo profesiją, žmones. Ji man kažkada sakė, kad aktorius neturi svajoti, jis turi dirbti, ir dirbti tai, kas jam siūloma“, – apie jubiliejų švenčiančios draugės gyvenimo požiūrį pasakojo ir ja žavėjosi I.Keidošiūtė.

Tiesa, kino kritikė pabrėžia, kad L.Kalpokaitė nėra saldi moterėlė. Ji tikrai gali supykti, tačiau sugeba būti geros nuotaikos ir neiškelia į paviršių savo problemų. „Dar vienas jos bruožas – meilė. Larisa sugeba labai daug meilės skirti savo šeimai, profesijai, draugams. Tai moteris, kuri yra kupina meilės, tačiau jokiais būdais nėra saldi“, – Žmonės.lt kalbėjo I.Keidošiūtė.

Kino kritikė taip pat palinkėjo gimtadienį švenčiančiai L.Kalpokaitei sveikatos ir daug gerų vaidmenų, kurių ji yra verta. „Taip pat, kad ją šonu apeitų visos nelaimės ir negandos. Užtenka sukrėtimų“, – nuoširdžiai aktorei palinkėjo jos artima draugė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Adolfas Večerskis
Adolfas Večerskis

Linki dar vienos nekviestos meilės

Aktorius ir režisierius A.Večerskis žodžių į vatą nevyniojo ir komplimentų L.Kalpokaitei taip pat negailėjo. „Ji yra viena didžiausių visomis prasmėmis moterų aktorių, kurios pasipainiojo mano kūrybiniame kelyje, su kuria diena iš dienos draugavau daugelį metų seriale „Nekviesta meilė“. Gerbdamas ją, gerbdamas jos visą darbą, mylėdamas visą jos šeimą, nes jo vyras yra mano bendraklasis, Larisai linkiu, kad ją aplankytų dar viena nekviesta meilė pačiai sau“, – Žmonės.lt savo kolegei gražiausių žodžių negailėjo A.Večerskis.

Aktorius ir režisierius tvirtina, kad Larisos gyvenime viskas vyksta atvirkščiai. „Toks jausmas, kad, kai mes visi vargstame, senstame, netenkame jėgų, ji atvirkščiai – nuo menko ir gležno daigelio išaugo į didžiulį augalą. Jos energija šiandien daug didesnė, nei jaunystėje. Ji visur spėja, yra paslaugi ir kaip aktorė labai imli, ji – fantastiška partnerė“, – gražiausius žodžius savo kolegei L.Kalpokaitei skyrė A.Večerskis. 

Luko Balandžio nuotr./Larisa Kalpokaitė
Luko Balandžio nuotr./Larisa Kalpokaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius