Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Dalius Mertinas: dangus šviesėja

Pastaruosius kelerius metus likimas aktoriui Daliui Mertinui negailėjo išbandymų: atsinaujinusi kraujo liga limfoma, sekinantis gydymas, kaulų čiulpų persodinimas, žmonos Laimos tėvų ir pusbrolio mirtys. Žvelgdamas į jo giedrą, įdegusį veidą, linksmą šypseną net neįtartum, kad žmogus bando išsikapstyti iš šeimą užklupusio nesėkmių ruožo.
Dalius Mertinas
Dalius Mertinas / Gedmanto Kropio nuotrauka

– Gegužės pabaigoje jums sukako 50 metų. Ar šventėte?

– Dar ne. Balandžio mėnesį mirė Laimos mama, negalėjome daryti jokių balių – turi praeiti šiek tiek laiko. Kadangi draugai vis tiek mane nori pasveikinti, nes 50-metis tik kartą būna, ką nors sugalvosime. Ir šiaip laikas apmąstyti, kas padaryta, ko ne, ką dar galima įgyvendinti. Skaičius didelis, bet jaučiuosi, tarsi būčiau gerokai jaunesnis. O kadaise netgi 40-mečiai man atrodydavo totalūs seniai – apie ką su jais kalbėti? Laikas prabėgo labai greitai. Jau esu dukart senelis.

– Kas jums būtų geriausia dovana jubiliejaus proga?

– Naujas darbo pasiūlymas, nes po visų gyvenimo peripetijų ir sveikatos problemų dar labai norisi ką nors nuveikti. Darbas mane gydo. Tačiau tokių dovanų pasitaiko retai, o dar rečiau – per jubiliejus. Bet ir papildomos aštuonios serialo „Giminės“ serijos – tarsi nedidelė dovanėlė.

– Daugiau dainuoti ir šokti į televiziją neisite?

– Tą savo misiją jau atlikau. Šokome išvis patys pirmieji, per LTV rodoma laida turėjo aukštą reitingą, o „Žvaigždžių duetuose“ atpyliau du sezonus, vieną net iki finalo.

– Užauginote tris vaikus, namie laikote du šunis, vedėte būdamas 19-os. Ar įsivaizduojate, kas yra gyvenimas vienatvėje?

– Vaizduotė mane gali nunešti labai toli. Kartais dėl vaidmens privalomai pabūnu vienas, vasarą išvažiuoju prie jūros ar kitur. Ir ligoninėje teko gulėti vienam. Nors tai jau išbandymas, sunki vienatvė, kurią reikia išmokti nugalėti.

– O kaip dabar jaučiatės?

– Labai gerai. Prieš keletą mėnesių pasitikrinau, iki rugsėjo esu laisvas. Rezultatai labai nudžiugino – va čia tai buvo tikrai jubiliejinė dovana. Nesu visiškas optimistas, bet optimizmo per pastaruosius aštuonerius metus gerokai padaugėjo. Išmokau pajusti gyvenimo džiaugsmą ir bandau jo sukurti kitiems. Niekada nežinai, kas gali nutikti rytoj, tad reikia mėgautis tuo, ką turi, ką matai, galimybe ką nors gero padaryti šalia esantiems žmonėms.

Plačiau – naujausiame žurnale „Laima“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius