Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandras Pogrebnojus papirko ledais... su pelėsiniu sūriu

Antrasis gurmaniškų sūrių patiekalų čempionatas trečiadienio vakarą į restorano virtuvę pakvietė ne tik profesionalius kulinarus, bet ir Lietuvos žvaigždes, neabejingas prijuostei ir netikėtoms maisto idėjoms.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kompetetingą komisiją ir visus susirinkusius savo kulinariniais kūriniais bandė papirkti Lidija Rasutis, Kristina Savickytė-Damanskienė ir Aleksandras Pogrebnojus. Prie darbastalio garsūs Lietuvos veidai stojo gaminti pakankamai skirtingų patiekalų.

„Tai yra paprasti dideli blyneliai, ant jų dedame sutrinto pelėsinio ir brinzos sūrio su žalumynais, o papuošiame kokiomis tik turime uogomis, kurios tuo metu auga po langu“, – komisijai savo pirmąjį patiekalą pristatė A.Pogrebnojus.

Tačiau daug didesnį susižavėjimą ir nuostabą dizaineris sukėlė pasiūlydamas vasarai ypatingai tinkantį skanėstą – ledus su... pelėsiniu sūriu.

„Tiesiog į indelį dedame vanilinių ledų ir smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio“, – kaip tradiciškiausią užkandį apibūdino menininkas, išleidęs kulinarinę knygą „Virtuvės kauko receptai“. Susirinkusieji nedrąsiai ragavo dizainerio pasiūlytą eksperimentą, tačiau nugalėjęs smalsumas neleido juo nusivilti.

Tuo tarpu L.Rasutis dėl vyriškų kerų savo patiekalą šiek tiek sugadino. Šalia savo kūrinį ruošęs gurmanas iš Prancūzijos Davidas Borgondo, anot Lidijos, privertė ją pamiršti degančią karamelę.

„Kai toks prancūziškas gražuolis sukiojasi šalia, tai ir užsimiršti...“ – su šypsena guodėsi buvusi kulinarinės laidos vedėja, gaminusi svieste apkeptas kriaušes su pelėsiniu sūriu ir karamele.

Nesudėtingą, bet vaikų labai mėgstamą užkandį pristatė aktorė K.Savickytė.

„Ant „barankyčių“ dedu saulėje džiovintą pomidorą, alyvuogę, riekelę mozarelos sūrio, pabarstau bazilikais ir trumpam pašaunu į orkaitę – mano dukros labai mėgsta šį greitą užkandį“, – tikino garsi moteris, pavergusi visus tuos, kuriems įmantrūs patiekalai virtuvėje – neįkandami.

Siekdamos skleisti gurmaniško sūrio ir jo patiekalų vartojimo kultūrą Lietuvoje, čempionatą antrąkart organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ir „Vilkyškių pieninė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius