Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aloyzo Sakalo išskirtinis interviu „Žmonėms“: „Be draugystės rimta meilė neįmanoma“

Vestuvėms besiruošiantys Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras Aloyzas Sakalas (83) ir žurnalistė Daiva Norkienė (46) davė išskirtinį interviu žurnalui „Žmonės“. „Patikėkite, tokie santykiai kaip mūsų, toks pasitikėjimas ir bendrumas – didžiausia gyvenimo dovana“, – sako pora.
Politikas ir visuomenės veikėjas Aloyzas Sakalas
Aloyzas Sakalas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo santykių pagrindu jie įvardina draugystę. „Be jos negali būti jokio normalaus dviejų žmonių gyvenimo. Draugystė – pirmiausia, o visa kita – po to, – „Žmonėms“ sakė Aloyzas Sakalas. – Meilė? Meilė yra labai artimos draugystės forma. Dvidešimtmečio žmogaus meilė yra vienokia, keturiasdešimtmečio – kitokia, o aštuoniasdešimtmečio – dar kitokia. Manoji – kaip subrendusio žmogaus, kuris žino, kas tai yra. Meilė ir įsimylėjimas – skirtingi dalykai. Įsimylėti galima labai greitai: gražiai pašoko, protingai pašnekėjo ar gražiomis kūno linijomis sugundė... Bet meilė yra kur kas gilesnis jausmas. O be draugystės jokia rimta meilė neįmanoma“.

Kone dvidešimt metų pažįstami politikas ir žurnalistė sako, kad daugiausia apkalbų sukeliantis jų amžiaus skirtumas juos siejančiai meilei ir tikrai draugystei neturi jokios reikšmės.

„Gal jeigu man būtų dvidešimt ar trisdešimt... Bet man artėja penkiasdešimt. Todėl supraskite: jeigu žmogus nori skinti žvaigždes nuo dangaus, lakstyti, išdykauti ir siautėti, iki penkiasdešimties dažniausiai visa tai jau būna nuveikęs, – „Žmonėms“ prisipažino Daiva Norkienė. – O mano amžiuje norima stabilumo, ramybės ir utopinių meilės paieškų niekas nesiima. Juo labiau kad mano meilė visada buvo šalia... Negalėjau to nematyti, nepastebėti“.

Kodėl pora nesusituokė anksčiau ir ką jie atsakytų skeptikams, sakantiems, kad žurnalistė gviešiasi politiko pinigų, skaitykite naujausiame „Žmonių“ numeryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius