-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Karnišovas nepamiršta šoko dėl Arvydo Sabonio miokardo infarkto

Naujasis Džersis, JAV. Čia gyvena apie devyni milijonai gyventojų, tarp kurių nemažai ir lietuvių. Šioje valstijoje įsikūrusios tokios sporto žvaigždės iš Lietuvos kaip krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas bei ledo ritulininkas Dainius Zubrus.
Artūras Karnišovas
Artūras Karnišovas / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Vest Milfordas – apie 70  kilometrų į šiaurę nuo triukšmingojo Niujorko. Čia, toli nuo vienišių vadinamo Manhatano, gyvena daugiausia šeimos. Tarp žaliuojančių medžių, ežerų ir pievų, tarytum ramybės oazėje, savo namus turi ir legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas su šeima – žmona ir dviem sūnumis.

Artūrui Karnišovui šiemet keturiasdešimt. Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų, 1996-aisiais pripažintas geriausiu Europoje, dabar sėkmingai dirba NBA skautu. Amerikoje įgijęs finansininko profesiją, Artūras visame pasaulyje ieško jaunų krepšinio talentų.

2 metrų ir 4 centimetrų ūgio krepšininkas visuomet garsėjo kaip protingas ir intelektualus sportininkas, kuklumo oranžinio kamuolio dievui netrūko net tuomet, kai jam paskambino LNK gyvenimo būdo laida „Nuo...iki...“ ir  paprašė susitikti. Gindamasis, kad nieko naujo jo gyvenime nėra, Artūras maloniai pakvietė į svečius į savo trijų aukštų namą su didžiule pieva, kur žaidžia vaikai ir retsykiais net užklysta meškos.

Vingiuotos siauros gatvelės šiek tiek primena Lietuvą.

„Dabar viskas žalia, tačiau žiemą taip slidu, kad vos gali užvažiuoti į kalnelį“, – sako į savo prabangų nuosavų namų rajoną lydėdamas Artūras. Prie namo vyrą pasitinka italų – vengrų kilmės amerikietė psichologė žmona Gina ir sūnūs – devynerių Erikas ir septynerių Maiklas. Pasigirsta anglų kalba. Angliškai Artūras bendrauja su šeima. Lietuviškai, deja, berniukai sunkiai kalba, o žmona labai stengiasi išmokti.

Du Artūro sūnūs, žurnalistų nuostabai, o ko gero ir šiokiam tokiam Artūro nusivylimui, krepšiniu ne itin domisi... Judrūs it vėjas Maiklas ir Erikas mieliau renkasi plaukimą ir futbolo aikštelę. O krepšinis su tėvu – tik namo kieme.

„Linkėčiau jiems tapti krepšininkais, bet, svarbiausia, kad būtų sveiki“, – neslepia Artūras.

Apie sveikatą Artūras kalba ne veltui. Pats dėl sveikatos problemų iš profesionalaus sporto pasitraukęs krepšininkas sako, kad tokį krūvį, kokį gauna atletai, sunku įsivaizduoti.

„Juk mes dideli, taigi viskas padidinta – apkrovos ir kūnui, ir širdžiai, – aiškina Artūras. Jį pribloškė, kai Arvydą Sabonį prieš kelis mėnesius parklupdė infarktas.

„Buvau prilipęs prie interneto, kai tai atsitiko, mane ištiko šokas, – sako Artūras. – Bet tiesa ta, kad be pėdsakų toks krūvis negali kažkur pradingti.“

Išskirtinis pasakojimas iš Artūro Karnišovo namų – pirmadienio vakarą, 19.15 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius