Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andriaus Rimiškio parodymai pareigūnams kėlė šypseną

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teisme dainininką Andrių Rimiškį, įtariamą vairavus neblaiviam, pasitiko žurnalistų būrys. „Net realybės šou tiek kamerų nemačiau“, – teigė dainininkas, ne kartą baustas už administracinius pažeidimus, tarp jų ir vairavimą išgėrus.
Andrius Rimiškis teisme
Andrius Rimiškis teisme neigė vairavęs išgėręs. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Teisme A.Rimiškis ir toliau atkakliai neigė, kad balandžio 15 dieną į koncertą Kuršėnų rajone jis važiavo neblaivus. Realybės šou prieš kelerius metus išgarsėjęs A.Rimiškis tikino, kad vidudienį išsinuomotą automobilį „Renault Espace“ vairavo jo kolega. Dainininkas pasakojo, kad išvažiavęs į kelią Šiauliai-Palanga pajuto degančių laidų kvapą, todėl ir sustojo šalikelėje. Išlipęs iš automobilio A.Rimiškis atidarė kapotą, po kelių minučių esą prisistatė pareigūnas. „Jis paklausė, kokios problemos, tuomet pakvietė į policijos automobilį. Pasakiau, kad vairavau ne aš. Jie paprašė pasitikrinti alkotesteriu. Klausiau kokiu pagrindu“, – teisme pasakojo A.Rimiškis. Pareigūnai jam nustatė vidutinį girtumo lygį – 1.89 promilės. Teisėja žymaus atlikėjo paklausė, ar dažnai į koncertus važiuoja išgėręs ir dar vidudienį. „Išgėręs buvau, bet nevairavau“, – prisipažino dainininkas. 

Teisme jis aiškino, kad išsinuomotą automobilį vairavo jo kolega. Šis teisme dėl neaiškių priežasčių nepasirodė. Pasakojimas, kad tądien „Renault Espace“ automobiliu į koncertą keturi suaugę žmonės važiavo sėdėdami priekyje, mat visa transporto priemonė buvo užgrūsta instrumentais, sukėlė pareigūnams šypseną. Šie teisme balandžio 15-osios įvykius prisiminė kiek kitaip.

Kartu su A.Rimiškiu važiavę kolegos sutartinai tikino, kad automobilio priekyje iš tiesų sėdėjo keturiese. Pajutę svilėsių kvapą jie sustabdę automobilį. Tačiau tikino nė vienas nematęs pareigūnų.

Pirmasis išlipo A.Rimiškis. Ši detalė sudomino teisėją. Ši A.Rimiškio ėmė klausinėti, kaip jis, nevairuodamas automobilio, galėjo iš jo išlipti pirmasis. „Na, aš tiesiog perlipau per vairuotoją, kuris tuo metu ieškojo, kaip atidaryti kapotą“, – prisiminė A.Rimiškis.

A.Rimiškiui susidūrimas su pareigūnais paliko nemalonų įspūdį. „Automobilyje pranešta apie kažkokį nusikaltimą. Tačiau jie pasakė, kad turi Rimiškį ir negali niekur važiuot“, – prisiminė Klaipėdoje gyvenantis dainininkas. Teismui jis pateikė ir fotografijas bei viestos schemą, kuri esą įrodo, kad pareigūnai vargu ar galėjo įmatyti, kas vairuoja.

Pareigūnai tos dienos įvykius nupasakojo kkitaip. „Tą sekmadienį vyko reidas. Netoli Šiaulių stabdėme automobilius. Pamatęs parvažiuojantį „Renault“ jau ruošiausi stabdyti, tačiau šis ėmė pats stabdyti ir sustojo pakelėje. Iš tiesų gana dažnai neblaivūs vairuotojai suvaidina automobilio gedimą“, – pasakojo pareigūnas Tomas Baranauskas.

Jis tikino puikiai matęs, kad vairavo kostiumu vilkintis vyras. Pažiūrėjęs pro žiūronus pareigūnas išsyk atpažino ir A.Rimiškį. Eidamas sustojusio automobilio link, pareigūnas pamatė, kaip išlipo A.Rimiškis, atidarė bagažinę, o iš jos išlipo dar vienas keleivis. Tas, kuris, pasak dainininko ir dar dviejų liudininkų, vairavo automobilį.

A.Rimiškis šią aplinkybę neigia, tikindamas, kad prigrūstame automobilyje vietos jau nebuvo jokiam žmogui.
Teismas nutartį skelbs birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius