-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Mamontovas sukritikavo televiziją: „Nuolatinis mėšlo rodymas neskatina noro nuo jo apsivalyti“

Ištisą savaitę viešojoje erdvėje netyla kalbos apie skirtingų televizijos kanalų transliuojamą turinį. Visuomenė ima piktintis, kad eteryje rodomi šiurpūs tragedijų vaizdai, aidi keiksmai. O muzikantas Andrius Mamontovas pastebi ir dar vieną aspektą – pagrindiniais televizijos „veikėjais“ tampa stikliuką nuolat keliantys, degradavę asmenys.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Diskusija apie televizijos kanalų transliuojamą turinį įsižiebė antradienį, kada žurnalistė Audrė Kudabienė savo laidoje „Prieš srovę“ parodė šokiruojančius vaizdus: liepsnojantį namą ir nesavu balsu klykiančią motiną, suvokusią, kad jame liko jos vaikai. 

Televizijos žiūrovai ėmė piktintis: nejau šitai galima rodyti per televiziją? Tyrimo ėmėsi Lietuvos radijo ir televizijos komisija. 

Vėliau sekė kitas atvejis: nacionalinio transliuotojo LRT eteryje parodytas laidos „Emigrantai“ reportažas, kurio herojus nepaliaudamas plūdosi keiksmais. Nors šie buvo cenzūruojami, žiūrovai vis tiek piktinosi, nors reportažo autorė Akvilė Kavaliauskaitė ir tikino, kad už herojaus keiksmus svarbesnė aktuali pokalbio tema

Šeštadienį muzikantas A.Mamontovas taip pat nesulaikė pasipiktinimo dėl televizijos eteryje matomų vaizdų. Atlikėjas pastebėjo naują tendenciją: populiariausiais televizijos herojais tampa išgeriantys, degradavę žmonės. 

Savo mintis A.Mamontovas išdėstė „Facebook“ tinkle, jomis pasidalijo ir su Žmonės.lt skaitytojais:

„Kai tik įsijungiu televizorių, kažkodėl visada pataikau į tokią laidą, kurioje sprendžiamos girtuoklių ar degradavusių žmonių problemos. Įvairiausi „TV pagalbininkai“ vis patarinėja ir sprendžia, tačiau niekas nesikeičia, o medžiagos tokioms laidoms, panašu, kad tik daugėja. 

Kaip žiūrovas, po truputi pradedu tikėti, kad mūsų šalis tik tokia ir yra. Ir tada nebesinori joje būti. Toks įspūdis lieka nuo to nuolatinio negatyvo. Bet ar tikrai ji tik tokia, kokią patys sau transliuojame? Ar negana to, kad mus juodina nedraugiški propagandos kanalai?

Kažkas atsakys, kad TV rodo tai, ką žiūrovas nori matyti. Bet, mieli mano, ar jūs tikrai norite, kad žmonės geriausiu eterio laiku nuolat matytų tik TAI ir vis blogiau galvotų patys apie save? Nes nuolatinis mėšlo rodymas visiškai neskatina noro nuo jo apsivalyti, o tik gramzdina į bejėgiškumą mus visus vis labiau. Nes kas kartą peršasi išvada, kad herojus esi ne tada, kai kažką pasiekei, sukūrei, pastatei ar atradai, o kai susimušei su kaimynu ir bėgioji be kelnių po lauką mėlyna nosimi.

V.Šekspyras šia opia tema kažkada parašė – „Šviesos, daugiau šviesos!“.

O ką jūs manote apie televizijos transliuojamą turinį? Nuomonę kviečiame pareikšti komentaruose.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mamontovas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mamontovas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius