-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Rimiškis: „Po teismo sprendimo bijojau pasirodyti viešumoje“ (papildyta birželio 4 d.)

„Pralaimėtas mūšis, bet ne karas. Ketinu ir toliau ginti savo garbę“, – po neigiamo Klaipėdos teismo sprendimo dėl negrąžintų skolų tik žurnalui „Privatu! + TV gidas“ sako dainininkas A. Rimiškis (24). Vyras jau apskundė nepalankų sprendimą ir sako, kad teismas jį nuteisė be kaltės.
Andrius Rimiškis
Andrius Rimiškis / J. Staselio nuotr.

Andriau, Klaipėdos teismas nusprendė, kad neva specialiai vengei mokėti susikaupusias Tavo vadovaujamos statybos įmonės skolas. Tau liepta sumokėti 64 tūkstančius litų ieškovams ir neatlygintinai 30 valandų dirbti viešuosius darbus. Kaip vertini tokį sprendimą?

Kategoriškai nesutinku su tokiu teismo sprendimu. Toks įspūdis, kad Lietuvoje baudžiami ne tie, kurie iš tiesų prasikalsta. Teisinėje sistemoje yra daug spragų. Šioje situacijoje esu nekaltas. Ne aš asmeniškai, o įmonė, kuriai vadovavau, turi skolų. Visi ieškovams priklausantys pinigai bus sumokėti tada, kai su mūsų bendrove atsiskaitys kiti skolininkai. Čia tarsi užburtas ratas.

Noriu išgirsti iš pirmų lūpų, kokios skolos Tave slegia?

Asmeniškai aš turiu tik asmeninių įsiskolinimų bankui dėl savo nekilnojamojo turto. Ir nors tai nesusiję su byla, tas mano turtas kol kas yra areštuotas. Visos kitos skolos yra bendrovės, kurioje dirbau.

Ar tiesa, kad apskundei Tau nepalankų teismo nuosprendį?

Taip, jau oficialiai tai padariau. Dabar viskas vėl bus nagrinėjama iš naujo. Galbūt teisėjai keisis. Trumpai tariant, teisybės ieškosiu iki galo. Manau, būtų kvaila pasiduoti, kai esi nuteistas be kaltės.
Negalima rodyti savo silpnumo. Jei kova prasidėjo, privalau kare dalyvauti iki pabaigos.

Ar kada nors galėjai pagalvoti, kad teks įsisukti į kelerius metus trunkančią teismų karuselę?

Niekada negalvojau, kad man taip gali nutikti! Manau, šiuo atveju man koją pakišo mano pavardė. Žmonės piktnaudžiauja tuo ir mano, kad jei asmuo žinomas, bus lengviau jį šantažuoti. Tačiau aš nenusileisiu. Be to, save laikau ne įžymybe, o paprastu Lietuvos piliečiu.

Kas Tave šiomis sunkiomis akimirkomis palaiko?

Per teismų maratoną paaiškėjo, kas yra tikrieji draugai. Buvo daug tokių, kurie nusigręžė. Tačiau mane visuomet labai palaiko, paguodžia mama, tėtis, mylima žmona. Nesijaučiu, tarsi būčiau vienas karys mūšio lauke.

Tiesa, kai pasirodė pirmosios publikacijos apie man nepalankų teismo sprendimą, kai naujiena buvo pranešta per „Žinias“, aplinkiniai reagavo skirtingai. Vieni badė pirštais parduotuvėje, kiti palaikė. Prisipažinsiu: po teismo sprendimo bijojau pasirodyti viešumoje. Buvau priverstas pasijusti tarsi didžiausias nusikaltėlis Lietuvoje. Laimė, dabar jau nuotaika gerėja.

Kur pastaruoju metu stengiesi pasisemti teigiamų emocijų?

Būdamas su savo artimaisiais. Užaugau tvarkingoje, nuoširdžioje ir atsakingoje šeimoje. Savo gyvenimą taip pat susiejau su nuostabiu žmogumi – žmona Vaida, su kuria neseniai susilaukėme dukrytės. Laikas, praleistas supačiais brangiausiais žmonėmis, leidžia man pasijusti geriau šiuo nelengvu periodu. Esu be galo dėkingas savo artimiesiems!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius