Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame konkurso „Daina Lietuvai“ etape – ir Mikutavičiaus, ir Zvonkaus dainos

Lietuvos radijas ir agentūros LATGA-A organizuotas lietuviškos patriotinės dainos konkursas „Daina Lietuvai“pradėjo antrąjį turą – jame skambės 41 daina.
Koncerto akimirkos
Marijonas Mikutavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tarp konkurse atrinktų dalyvių – ne viena puikiai žinoma pavardė. Patriotinės dainos konkurse susirungė ir dainininkai Aleksandras Makejevas, Jonas Čepulis, Linas Adomaitis, Marijonas Mikutavičius, Mino, Ovidijus Vyšniauskas, Deivydas Zvonkus, Juozas Liesis, grupė „Rebelheart“ ir kiti kūrėjai.

Visą parą galite balsuoti internetu ir perklausyti konkurse besivaržančių dainų adresu http://www.lrt.lt/dainalietuvai.php.

Konkursui dainas kūrė ir pristatė įvairaus profesinio pasirengimo dalyviai: nuo žinomų Lietuvos muzikos žvaigždžių iki autorių, kuriems muzika – malonus užsiėmimas arba gyvenimo būdas. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo ir išlieka tie patys: kūrinio idėja, jos įgyvendinimas, muzikos įtaigumas, pagavumas, muzikos ir teksto vienovė, aranžuotė, garso įrašo kokybė ir atlikimas.

Iš 114 konkursui atsiųstų dainų komisija, kurią sudarė kompozitoriai Alvydas Jegelevičius ir Tomas Leiburas, LATGA-A generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas, Lietuvos radijo garso įrašų ir leidybos studijos vadovas Jonas Korys, LR vyriausioji muzikos redaktorė Birutė Paškevičienė, redaktorė Edita Vilčiauskienė, radijo stoties „Opus3“ vadovas Darius Užkuraitis bei nepriklausomas ekspertas Valdas Bytautas, antrajam turui atrinko 41 dainą.

Dabar jas vertins ne tik komisijos nariai, bet ir Lietuvos radijo klausytojai bei interneto svetainės www.lrt.lt lankytojai – po 50 proc. bendro vertinimo sudarys komisijos ir klausytojų bei interneto lankytojų skirti balai.

Iki birželio 30 d. kasdien šių dainų kviečiame klausytis per Lietuvos radiją ir rinkti gražiausias. Agentūros LATGA-A ir LRT įsteigtų diplomų bei piniginių premijų vertos dainos bus paskelbtos liepos 6-ąją, Mindaugo karūnavimo dieną, šventinėje „Muzikinio vidudienio“ laidoje. Už patikusias dainas laidos metu balsuokite tel.: (8 5) 233 1012, (8 5) 233 1013.

Po pirmojo konkurso etapo komisija paskelbė padėką konkurso dalyviams. Joje dainų autoriams, kompozitoriams, aranžuotojams, programuotojams, garso režisieriams ir atlikėjams sakoma:

„Esame sujaudinti Jūsų dėmesio šventai Tėvynės temai ir nuoširdžiai dėkojame Jums visiems už tokį gausų dalyvavimą, kuris savaime rodo Jūsų gilų rūpestį ir meilę gimtinei Lietuvai.
Iš 114 atsiųstų dainų į antrą turą dejuodami ir ginčydamiesi atrinkome tik 41.
Patikėkit – komisijai šis darbas buvo ne mažiau skausmingas negu Jums kūrybinis procesas.
Kodėl tik 41 daina?
Atsakingai pareiškiame, kad pagrindiniai motyvai buvo šie: komponavimo principai – melodija, aranžuotė, tekstas, jo vienovė su muzika, atlikimas ir, aišku, – kokybiškas garso įrašas.
Suprantame, kad šiais mums visiems nelengvais laikais daugeliui pritrūko ne tik lėšų kokybiškesniems įrašams, bet ir šios srities profesionalų konsultacijos. Deja, apgailestaudami turėjome atsisakyti mažiau pavykusių Jūsų dainų realizacijų.
Net ir mažiau pavykusiuose dainų įrašuose mes girdėjom Jūsų sielų virpėjimą, pilietinę poziciją ir meilę. Ačiū Jums už tai. Nuoširdžiai linkime nesustot, žengt pirmyn – profesionalumo ir kūrybinio džiaugsmo keliu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius