-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antrajame „Tu gali šokti“ – ir Donato Montvydo mylimoji

Jau išdalinę 20 auksinių bilietų į kitą projekto etapą TV3 šokių projekto „Tu gali šokti?“ rengėjai sekmadienio vakarą ir vėl prie buria žiūrovus prie televizijos ekranų. Antrojoje laidoje paaiškės dar vienas laimingųjų dvidešimtukas šokėjų, vertų toliau varžytis dėl geriausiojo vardo.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / TV3 nuotr.

Pirmasis laidoje pasirodė 27-erių Giedrius, tikinęs, jog šoka visą gyvenimą. Linksmas vaikino sakė esąs širdyje jautrus ir lyriškas. Giedrius šoko pusnuogis, vilkėdamas plačiomis arabiškomis kelnėmis. Kaip mat teisėjas, Lietuvos baleto žvaigždė Nerijus Juška paprašė vaikino paimprovizuoti klasikinį šokį. Aktorius Vaidotas Martinaitis pagyrė gražų Giedriaus kūną, bet jam nepatiko šokis. Sportinių šokių čempionė Eglė Visockaitė pasiūlė vaikinui pasitreniruoti vakarinėje choreografijos pamokoje.

Savo šokį parodžiusi Ieva teisėjų neįtikino. Jų nuomone, merginai pristigo koordinacijos. Pilvo šokį atlikusi Ana taip pat sulaukė pasiūlymo pasirodyti kitąmet, kaip ir „nesuprantamo stiliaus šokį“ parodžiusi Renata.

„Judi be priekaištų labai gražiai, bet norėtume, kad sušoktum rumbą“, – pasirodžiusios šokėjos Gaudrės paprašė N.Juška. Po merginos šokio komisija kartojo tik „Wow“. Gaudrei buvo įteiktas auksinis bilietas be jokių papildomų diskusijų. Auksinius bilietus teisėjai dosniai dalijos skirtingų šokio stilių atstovams.

Papildyta 20.36 val.: „Mielu“ save laikantis Karolis iš Mažeikių pasakojo mėgstantis šokti lyrinį hip-hopą. Vaikinas teigė negalintis gyventi be šokio. „Labai daug bereikalingų judesių“, „esmė dingsta“, „skraidei pirmyn atgal“ – komentavo teisėjai. Vaikinas pripažino, jog ne visi jo sumanymai buvo įgyvendinti, tad mielu noru sutiko pasitreniruoti vakare.

Iš Šiaulių atvykusi tautinių šokių šokėja Gintarė kartu su partneriu komisija bandė papirkti tautiniu šokiu, bet teisėjai paprašė merginos šokti hiphopą. „Tau didžiulė pagarba. Šiandien ne kiekvienas išdrįstų ateiti apsirengęs tautiniais rūbais“, – sakė V.Martinaitis. Komisija sutarė merginą siųsti mokytis choreografijos.

Kita liaudies drabužiais pasirodžiusi mergina, Inga ne tik sušoko rokenrolą, bet ir pakerėjo teisėjus savo vaidybiniais sugebėjimais. Teisėjai nesutarė – ar duoti bilietą, ar siųsti mokytis choreografijos, tad šokėjai teko parodyti ir hiphopo sugebėjimus. Po šokio Ingai komisija plojo atsistojusi ir įteikė auksinį bilietą.

19-metė Gintarė iš Vilniaus pasakojo šokanti iš širdies. Mergina sakė nejaučianti diskomforto dėl savo apvalumų. N.Juška jos paprašė atlikti liaudies šokį, E.Visockaitė Gintarę gyrė už plastiką, o V.Martinaitis džiaugėsi spindinčiomis akimis. Visgi šokėjai pasiūlyta pasimokyti choreografijos vakarinėje pamokoje.

Papildyta 20.43 val.: Savamokslis šokėjas Mindaugas teigė labiausiai besidžiaugiantis šokiais su partnere. Vaikinas juokino komisiją savo pasodobliu. „Turi charizmą, mums patikai“, – juokdamasis prašė N.Juška, ragindamas išvengti grėsmingų dvigubų apsisukimų. „Koordinacijos nėra. Giriu už drąsą, buvo gražu, linksma ir nuoširdu. Tu nemoki, bet nuoširdžiai bandai“, – šypsojosi V.Martinaitis. E.Visockaitė įvertino Mindaugo šokį kaip „judesių kratinį“, bet nepaisant to, teisėjai pasirodymas patiko. Vaikinas džiaugėsi buvęs pakviestas į choreografiją.

Papildyta 21.19 val.: Laidoje pasirodė ir atlikėjo Donato Montvydo mylimoji 24 metų Veronika Brasaitė ir jos brolis Edvinas. Brolis pasirodė pirmasis – po gatvės stiliaus šokio N.Juška paprašė pasodoblio, o publika liko maloniai nustebinta. „Tau net nereikėjo žingsnių, tu viską parodei. Tuo ir skiriasi geri šokėjai“, – gyrė E.Visockaitė, o N.Juška įteikė šokėjui auksinį bilietą.

Kita savo numerį rodė Veronika. Deja, iš pirmo karto D.Montvydą sužavėjusi mergina komisijos širdžių nepavergė. „Tu puikiai šoki, man būtų įdomu pamatyti kaip tu šoki choreografo sustatytą kompoziciją“, – pasiūlė choreografijos pasimokyti V.Martinaitis ir kolegos jį palaikė.

Egzotiškai atrodantis gatvės šokių šokėjas buvo paprašytas atlikti tango, o E.Visockaitė neslėpė džiaugsmo matydama jo šokį. V.Martinaitis rankoje laikė paruošęs auksinį bilietą, kuri netruko įteikti.

Jausmingą šokį su partneriu atlikusi Katerina labai patiko komisijai, bet teisėjai padvejojo dėl šokėjos vienpusiškumo, todėl paragino pasimokyti choreografijos. Kita pasirodė Modesta, mėgstanti hiphopą ir svajojanti įkurti šokių mokyklą, kurią lankytų vaikai iš gatvės. „Šaunuolė, tu paėmei mane visą“, – gyrė N.Juška ir apdovanojo merginą ne tik auksiniu bilietu, bet ir bučiniu.

Po to – choreografijos egzaminas. „Nebaleriniškos“ figūros Gintarė gavo auksinį bilietą, į kitą etapą taip pat pateko: Karolis iš Mažeikių, puikia šokėja pavadinta D.Montvydo mylimoji Veronika, šokėjas Giedrius, žavingoji Katerina. Nepasisekė savamoksliui Mindaugui, susikausčiusiai tautinių šokių šokėjai Gintarei iš Šiaulių.

Per pastaruosius du sekmadienius atrinktieji 40 šokėjų paklius į profesionalių ir žymių Lietuvos choreografų rankas. Po specialių pamokų ir intensyvaus darbo teisėjų verdiktu iš keturių dešimčių šokėjų liks tik keturiolika – septyni vaikinai ir septynios merginos. Nuo gegužės 2 dienos keturiolika laimingųjų tiesioginėje transliacijoje žiūrovams parodys viską ką sugeba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius