-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji „Mados infekcijos“ diena: sidabro revoliucija ir auksinė žuvelė

Rudeninės „Mados infekcijos“ antrąją dieną, šeštadienį, mados ir stiliaus gurmanai Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje, galėjo išvysti aštuonias Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir Prancūzijos dizainerių sukurtas kolekcijas.
Irakli Nasidze kolekcijos pristatymas
Irakli Nasidze kolekcijos pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mados vakarą pradėjo Prancūzijoje gyvenantis gruzinas Irakli Nasidze, susirinkusiems pristatęs Pavasario/Vasaros 2012 metų kolekciją. Su megztais audiniais žaidžiantis kūrėjas šįkart moterims pasiūlė lengvai krentančius, figūros nevaržančius, įmantrių formų ir netradicinių kirpimų, sudėtingų linijų drabužius, tinkančius ir paprastai dienai, ir ypatingai progai. Daugelis kūrėjo darbų blizgėjo auksu ar sidabru, siūlomos šiltojo sezono spalvos vyravo nuo baltos ir smėlio iki tamsiai mėlynos ir pilkos. Kolekcijos vinimi tapo įspūdinga iš skirtingų mezginių raštų susiūta vestuvinė suknelė, kurią išryškino sidabru žėrintis manekenės veidas, rankos ir plaukai.

Lengvai krintančiomis švelnių spalvų suknelėmis, sijonais, šortais, palaidinėmis ir paltukais 2012 metų pavasario/vasaros kolekciją „Visionaire“ pristatė dizainerė Laura Dailidėnienė. Anot kūrėjos, šįkart ją įkvėpė jūrinė tematika, todėl kolekcija tapo jūrinės pasakos interpretacija. Naudodama blizgius ir matinius žalsvų, gelsvų ir melsvų spalvų audinius, menininkė sugretino modernizmą ir gaivų pavasarį. Modeliai kartu su drabužiais pademonstravo ir naują rankinių ir avalynės kolekciją, puošėsi papuošalais iš perdirbto stiklo. Žiūrovų šypsenas sužadino paskutinė romantiška rankinė iš permatomo stiklo, kurioje teliūskavo vanduo ir plaukiojo auksinė žuvelė.

Photos.com/Lauros Dailidėnienės kolekcijos pristatymas
Photos.com/Lauros Dailidėnienės kolekcijos pristatymas

Iš Londono specialiai dėl „Mados infekcijos“ trumpam grįžo jauna kūrėja Milda Čergelytė pristačiusi kolekciją intriguojančiu pavadinimu „Drapana Skudure“. Greitas tempas ir energinga muzika sukūrė revoliucingą atmosferą netikėtų formų, tarsi atsitiktinių draperijų ir drąsiai derinamų ryškių ir pastelinių spalvų drabužiams. Kūrėjos akimis moteris – maištinga ir nebijanti savęs ieškoti ir parodyti. Sidabras palietė ir šią kolekciją – žėrėjo ne tik modelių kaktos, bet ir specialiai pailginti pirštai.

(Papildyta 21.38 val.) Po pertraukos romantiškais fortepijono akordais prasidėjo dizainerės Eglės Žiemytės kolekcijos „D.EFECT. Balta varna“ („D.EFECT. White crow“) pristatymas. Ryškiai raudonos lūpos, blizgančio metalo papuošalai – antkakliai, antkeliai, plaukų lankeliai – kontrastavo su švelnių spalvų – baltos, rusvos, jūros, samanų – drabužiais. Kai kurie modeliai priminė mergaites su pūstais sijonėliais ir plačiais netradicinių kirpimų švarkeliais bei paltais, kiti – labiau panašėjo į griežtesnes moteris, kurių viduje slypi maištininkės.

Nakties drabužius į dieną perkėlė dizainerė Lina Gudanavičiūtė su kolekcija „Pižamos“. Spalvingi perukai, aukštakulniai ir iš to paties dryžuoto audinio, simbolizuojančio pižamą, sukurti patys įvairiausi modeliai – taip susirinkusiems savo idėją perteikė menininkė. Eksperimentuodama su formomis ir kirpimais, L.Gudanavičiūtė pristatė žaismingus kelnių ir sijonų kostiumus bei sukneles.

Svečių iš Didžiosios Britanijos duetas Matthew Cunningtonas ir Johnas Sandersonas „Mados infekcijos“ svečiams pristatė kelių savo kolekcijų – „Hail Mary“, „Mourning Weeds“ ir „Omitted“ – rinkinį. Skulptūriškumas, daugiasluoksniškumas, grynos spalvos – dominuojančios juoda ir balta – žiūrovą šiek tiek provokavo, o taip pat kūrė paslapties įspūdį. Sidabro palytėjimas nepralenkė ir šios kolekcijos – manekenių lūpų viduriukai šaltai žėrėjo.

(Papildyta 22.36 val.) Paskutinės šių metų Lietuvos atstovės „Mados infekcijoje“ dizainerės Jurgitos Januškevičiūtės kolekcijos „Sparnuotės“ modeliai pasirodė su permatomomis kelnėmis, pėdkelnėmis ar sijonais iš tiulio, su kuriais menininkė derino aksominius  ir šilkinius švarkelius. Interpretuodama svajonės lengvumą, J.Januškevičiūtė vietoj sijono paliko tik sijono užuominą, primenančią angelo sparną, o kolekciją užbaigė visų modelių, vilkinčių tik aptempiančius kūno spalvos triko, pasirodymu.

Rudeninę „Mados infekciją“ užbaigė Danijos dizainerės Barbaros I Gongini siaubą keliantys darbai, kuriuos pirmą kartą šeštadienio vakarą demonstravo ir vyrai. Šiurpinanti atmosfera, lyg numirėliai vaikštantys modeliai, smegenis bukinanti muzika ir drąsūs eksperimentai su formomis – toks pasirodymas nepaliko žiūrovų abejingų.

Rudeninės „Mados infekcijos“ antrosios dienos vaizdo siužetas:

VIDEO: Rudeninė 2011-ųjų "Mados infekcija" - antroji diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius