Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar galima tapti priklausomu nuo soliariumų?

Žmonės, kurie dažnai naudojasi soliariumais, gali tapti nuo jų priklausomais. Tokie žmonės taip pat gali būti linkę į susirūpinimą bei į alkoholio ir narkotikų vartojimą.
Soliariumas
Soliariumas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Priklausomybė

229 apklaustieji iš 421 prisipažino, jog jie soliariumu per praėjusius metus naudojosi vidutiniškai 23 kartus. Daugiau kaip trečdalis (39,3 procentų) pripažino savo priklausomybę nuo soliarumų ir noro įdegti.

Nors visuomenė yra aktyviai šviečiama apie tai, kaip soliarumai kenkia sveikatai, tačiau tai nesumažina jų populiarumo tarp paauglių. Žmonėms soliariumai suteikia ne tik išvaizdos pokyčius, bet ir padeda atsipalaiduoti bei pakelia nuotaiką. Visa tai turi įtakos, kodėl žmonės pradeda jausti priklausomybę nuo soliariumų.

Didžiojoje Britanijoje siekiama uždrausti naudotis soliariumais žmonėms, neturintiems 18 metų. Viena iš pagrindinių priežasčių tokiam draudimui yra tai, jog apie 250 tūkst. žmonių nuo 11 iki 17 metų rizikuoja susirgti odos vėžiu, kurį gali sukelti soliariumai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius