Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar „Lietuvos dainų“ himnų vakare atsiras konkurentas „Trims milijonams“?

Penktadienį „Lietuvos dainoje“ – iškilmingas vakaras. Čia skambės Lietuvos himnai, sukurti sportui, miestui, visai tautai, meilei, gerumui ir Tėvynei šlovinti. Skambės dainos, kurios tiesiog negali palikti abejingų.
A.Difartas, Deivis ir Merūnas
A.Difartas, Deivis ir Merūnas / LNK nuotr.

Vakarą pradės krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ himnas „Laikas būti pirmiems“, kurį atliks grupė „69 danguje“. Jis buvo sukurtas specialiai „Lietuvos ryto“ krepšinio komandai ir skamba per visas rungtynes.

„Nidai“ – tai antrojo vakaro daina, kuri buvo sukurta  prieš  16 metų. Himnas, kuris skamba vieną kartą metuose iš pačiu gražiausiu Lietuvos miestu vadinamos Nidos. Jį atliks „Mokinukės“ ir Paulius.

Akimirksniu išgarsėjusi „Ventukų“ kapela žiūrovų teismui atiduos „Ventukų himną“ , o Arina ir Irena Starošaitė – himną legendiniam krepšinio klubui – „Kad būtų Žalgiris“, o šokėjų A.Kandelio, D.Dimšos ir A.Butkaus trio - legendinio ir neužmirštamo realybės šou „Baras“ himną.

Kur kas liūdnesnės dainos, skambėsiančios „Lietuvos dainoje“ – tai Stano ir choro „Liepaitės“ atlikta tremtinių „Jei ne auksinės vasaros“, kuri, pasak istorikų, buvo sukurta Dzūkijos partizanų būrio kovotojų. Vilties kupina „Mes galim tai padaryti kartu” buvo parašyta sunkiai sergančios mergaitės prašymu ir ji tapo himnu tų, kurie nepasiduoda sunkioje kovoje su liga. Ją atliko Violeta ir Vilius Tarasovai.

Daina „Without You“ arba jos lietuviškoji versija „Mylėk“ kartais vadinama „visų pasaulio kartų įsimylėjėlių himnu“. Lietuvoje  jaunoji muzikos klausytojų karta šią dainą pamėgo prieš 5 metus, kai ją atliko viena iš muzikinio realybės šou “Kelias į žvaigždes” prizininkių Vilija Matačiūnaitė.

Deiviui, Ramūnui Difartui ir Merūnui teko ypatingai atsakinga užduotis – sudainuoti M. Mikutavičiaus „Tris milijonus“. „Trys milijonai“ jau seniai tapo ne mūsų, kurie juos kūrėme, tačiau visos tautos daina, – sako pats Marijonas - Jai nereikia jokių atlikėjų, arba priešingai – ją gali dainuoti kas tik nori“. Ar iš tikrųjų ji bus lygiai tokia pat uždeganti, kaip iš Marijono lūpų, paaiškės penktadienio balsavime.

Himnų vakarą baigs daina, kuri pirmąkart nuskambėjo iš Vytauto Kernagio lūpų 1989 metų vasario 15 dienos vakarą minint Lietuvos nepriklausomybės dieną. Ir ji, galima sakyti, tapo Lietuvos atgimimo himnu. „Šaukiu aš tautą“ „Lietuvos dainos“ scenoje atliks profesorius Vytautas Juozapaitis.

Himnų vakaras „Lietuvos dainoje“ – penktadienį 19.10 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius