-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar normalu, kad vyras viešumoje nerodo švelnių jausmų?

Sveika, Ramune. Aš ilgą laiką neturėjau jokio vaikino, kol nesusipažinau su Giedriumi. Nuo pat mūsų draugystės pradžios jis man pasirodė uždaras ir šaltas. Iš pradžių aš net nesupratau, ką jam reiškiu. Jau praėjo penki mėnesiai kaip draugaujame, bet nedaug kas pasikeitė. Giedrius man dar nėra sakęs, kad myli, prie kitų žmonių niekada nerodo savo jausmų...
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Pašaliniai gali net neįtarti, kad esame pora – jis niekada nepaima manęs už rankos, neapkabina, jau nekalbant apie bučinius. Jei aš pati bandau paimti jį už rankos, jis iškart atšlyja, įsitempia. Bandžiau su juo kalbėtis apie tai, bet jis tik pasišaipė, sakydamas, kad nebūtina seilėtis prie visų, ir aš daugiau prie tos temos negrįžau. Šiaip jis ir dažnai paskambina, ir kviečia susitikti, visada paklausia, kur norėčiau nueiti, padeda man buityje, vis ką nors nuperka. Bet aš nesijaučiu mylima. Ir kodėl jis toks? Gal jis gėdijasi manęs arba laidžia laiką su manimi tik iš nuobodulio? Ačiū, jei atsakysite. Inga.

Sveika, Inga. Man atrodo, kad Giedrius gėdijasi ne tavęs, o savęs, labai bijo savo šiltų jausmų, jų nepriima, todėl jam taip sunku juos reikšti. Greičiausiai jis turi daug kompleksų ir save vertina menkai. Giedriui baisu arti prisileisti kitą žmogų, jis jaučiasi įsitempęs ir suvaržytas socialinėse situacijose, yra perdėm susirūpinęs tuo, ką apie jį pagalvos kiti. Kai žmogus pasitiki savimi, jis vertina savo ir kito žmogaus jausmus, ir jam ne gėda jų parodyti kitiems žmonėms.

Žinoma, visai nebūtina labai intymiai glaustytis viešumoje, tačiau paimti savo mylimą moterį už rankos, ją apkabinti ar pabučiuoti – visiškai natūralu. Tai, kad vaikinas toks ledinis, gali būti susiję su tuo, kad jis nepatyrė šilumos, meilės, švelnumo iš savo artimųjų. Jis neišmoko priimti ir rodyti šiltų jausmų, nes jam niekas to nerodė. Greičiausiai ir su juo kažkas buvo labai atšiaurus, šaltas. Galbūt jis buvo atstumtas, išjuoktas, skriaudžiamas ar žeminamas, ignoruojamas.

Meilė reiškiama veiksmu, o ne žodžiais

Manau, kad tu tikrai esi svarbi Giedriui. Jis domisi tavimi, dažnai nori susitikti, rūpinasi. Nemanau, kad iš nuobodulio žmogus tiek daug darytų dėl kito. Gali būti, kad jam tai yra daugiausiai, ką jis kada nors yra daręs dėl merginos ar įsileidęs taip arti į savo gyvenimą. Ko gero jis savo meilę tau reiškia per veiksmus, rūpinimąsi. Kartais tai yra daug vertingiau nei daug gražių žodžių, o realiai – jokio tikro veiksmo.

Galbūt tavo draugui reikia dar daugiau laiko, kad jis atšiltų, atsipalaiduotų. Pati rašai, kad iš pradžių apskritai nesupratai jo požiūrio į tave, bet vėliau turbūt jis kažkaip parodė savo simpatiją. Gal tas atstumas, kurio jis laikosi, laikui bėgant vis mažės. Inga, pabandyk atsakyti sau į klausimą, o ką tu pati jauti Giedriui, ar myli jį, ką jame vertini? Ar galėsi ir ateityje priimti savo vaikiną tokį, koks jis yra? Kokią ateitį su juo įsivaizduoji? Atmink, tavo lūkesčiai, tikėjimas jūsų santykiais yra labai svarbūs.

Turite klausimų Ramunei? Klauskite santykiai@15min.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius