-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 13 /11:22

Arešto išvengusi Marina Bui į teismą prisistatė pasiramsčiuodama ramentais

Buvusi dainininkė Marina Bui ketvirtadienį pagaliau pasirodė Vilniaus apygardos teisme, kur turėjo liudyti prostitucijos byloje. Moteris teismui privalėjo papasakoti apie savo išvyką į Šveicariją. Trečiadienį arešto išvengusi M.Bui, ketvirtadienį į teismą atvyko pasiramsčiuodama ramentais. Moteris tikina, kad jai buvo atlikta kojos operacija.
Marina Bui
Marina Bui / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Marina Bui

„Nesiruošiu kiekvienam aiškinti, kas man buvo. Imkit, jei norit, pasiskaitykite“, – tiesdama medicininę pažymą, kurioje parašyta apie kelio sąnario operaciją, Žmonės.lt sakė Marina.

Marina Bui
Marina Bui

Paklausta, ar žino, jog vakar policijos pareigūnai nesėmingai bandė jos ieškoti ir areštuoti, M.Bui Žmonės.lt patikino, kad nieko nežino ir tikrai nesiruošė į areštinę važiuoti „su siūle ir atvira žaizda“.

Iki pat teismo posėdžio M.Bui prasėdėjo su akiniais nuo saulės ir neslėpė, kad žiniasklaidos dėmesys ją erzina. Kartais, netekusi kantrybės, ji nemandagiai atrėždavo neuždavinėti jai „durnų klausimų“. Tokiais ji vadino tuos, kuriais buvo klausiama, kodėl ji trečiadienį taip ir nepasirodė areštinėje.

Netrukus į teismo salę, kurioje jau laukė liudininkė Marina, atėjo dviejų apsaugos darbuotojų lydima įtariamoji Marta Kulikauskaitė.

Raumeningi ir akis po saulės akiniais slepiantys vyrai dangstė įtariamąją nuo fotoaparatų blyksčių ir į ją atsuktų kamerų.

M.Bui teismo salėje prasėdėjo vos keliolika minučių ir iš jos išėjusi skubėjo pasišalinti.

Paklausta, ką pasakojo apie savo kelionę teisėjai Reginai Pocienei, Marina piktai atrėžė: „Jūs pučiate burbulą lygioje vietoje, aš tik liudininkė.“

Kiek kalbesnė moteris buvo paklausta apie tai, ar jai dar kartą reikės pasirodyti teisme.

„Ne, man daugiau nereikės pasirodyti teisme“, – atsakė Marina ir paprašė palikti ją ramybėje, mat jai labai skauda koją, o gydymas truks dar gerą mėnesį.

Pasibaigus teismo posėdžiui, prokuroras Antanas Gubista susirinkusiems žurnalistams sakė, kad M.Bui nepakeitė savo parodymų, tik juos pagarsino. Paklaustas, ar ji sakė, ką veikė vakarėlyje Šveicarijoje, A.Gubista retoriškai atsakė: „O ką galima veikti vakarėlyje?“

Nors M.Bui areštuoti ir nepavyko, o ji pati į teismo posėdį atvyko savanoriškai, areštuota Marina jau nebus. Teismo posėdyje taip pat buvo pateikti raštai iš ją areštuoti turėjusių Vilniaus apygardos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų, kad tuo metu liudininkė buvo vienoje iš Kauno ligoninių.

Prokuroras A.Gubista patvirtino, kad M.Bui daugiau nebus kviečiama liudyti prostitucijos byloje. Pastaoji finišo tiesiosios dar nepasiekė, teismo posėdžiai atidėti iki rudens. Tuomet dar bus apklausiami keli šios prostitucijos bylos liudininkai.

Nepavykęs areštas

Nors gegužės 30 dieną teisėja Regina Pocienė du kartus į posėdžius neatvykusiai M.Bui skyrė areštą, jo moteriai pavyko išvengti.

Birželio 12 dieną Vilniaus apygardos vyriausiojo komisariato pareigūnai (VPK) kelis kartus nuvyko į M.Bui deklaruotą  gyvenamąją vietą, tačiau jos ten nerado, tad į teismo posėdį jos atvesdinti negalėjo.

Visgi išsigandusi didesnių nemalonumų, bylos liudininkė ketvirtadienį pati atėjo į teismo posėdį. Žmonės.lt primena, M.Bui praėjusį penktadienį atvyko į Vilniaus apygardos teismą ir bandė išsikovoti švelnesnę bausmę, tačiau pirmadienį, birželio 10 dieną, R.Pocienė paliko galioti ankstesnę bausmę – areštą.

Tokios bausmės M.Bui sulaukė po to, kai du kartus nepasirodė teismo posėdyje liudyti. Kaip ji teigė žurnalistams, pirmąjį kartą ji negavo šaukimo į teismą, o antrą kartą sumaišė dienas.

Centrinė figūra – Marta Kulikauskaitė

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje Marta Kulikauskaitė yra kaltinama prostitucija ir pelnymusi iš kito asmens. Baudžiamojoje byloje minima 14 moterų, kurios vykdavo į įvairias Europos šalis linksminti turtingų vyrų.

Ikiteisminio tyrimo metu M.Bui pareigūnams yra pasakojusi, kad vieno vakarėlio metu susipažino su M.Kulikauskaite, ji vėliau pasiūlė vykti į užsienį gerai praleisti laiko.

M.Bui atviravo, kad su kitomis merginomis 2009 ar 2010 m. buvo išskridusi į Ženevą (Šveicarija) ir dalyvavo viename vakarėlyje, tačiau prisipažino, kad nežinojo apie merginų teikiamas seksualines paslaugas. M.Bui pareigūnams pasakojo, kad kelionės metu niekas jai nepateikė jokių intymaus pobūdžio pasiūlymų, o ir iš kaltinamosios M.Kulikauskaitės ji negavo jokių pinigų. Įtariama, kad M.Kulikauskaitė iš prostitucijos pelnėsi nuo 2008 metų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio.

Marta Kulikauskaitė
Marta Kulikauskaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius