Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Orlauskas Vilniaus maratone bėgs dėvėdamas vandensvydžio kepuraitę

Ateinantį sekmadienį vykstant „Danske Bank Vilniaus maratonui“, Lietuvos vandensvydžio lygos sportininkai mėgins atkreipti dėmesį į opią sveikatos problemą – vėžį. Jie trumpiausią, 4,2 kilometrų ilgio, distanciją mėgindami įveikti dėvėdami ryškiaspalves vandensvydžio kepuraites.
Artūras Orlauskas
Artūras Orlauskas / Asmeninio albumo nuotr.

„Vėžys, kaip emigracija, yra vienaip ar kitaip palietusi didžiąją dalį Lietuvos šeimų. Todėl apie ligą reikėtų kalbėti nebe puse lūpų ir nebestumti su ja susijusios informacijos į šoną. Reikia ja domėtis ir galvoti, kaip galime padėti sergantiems žmonėms“, – sakė Lietuvos vandensvydžio lygos prezidentas Artūras Orlauskas. 

Anot jo, prisijungti prie komandos „Aplenk vėžį“, kurią palaiko ir krepšininko Rimanto Kaukėno paramos fondas, nuspręsta vos išgirdus, kad tokia komanda bus registruojama ir dalyvaus Vilniaus maratone. Jos atsiradimą, norėdami išreikšti paramą sergantiems sunkia liga, inicijavo Onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“. 

„Bėgime dalyvausime pirmą kartą. Tačiau gal iniciatyva atkreips visuomenės dėmesį į donorų stygiaus problemą ir atsiras bent kelios dešimtys tokių, kurie maratono metu taps kaulų čiulpų donorais bei suteiks sergantiesiems viltį gyventi“, – svarstė A.Orlauskas. 

Jis tvirtino, jog Lietuvos vandensvydžio lygos gretose yra asmenų, sergančių kraujo vėžiu. A.Orlausko teigimu, jų pavyzdys įkvepia. O tai, kad negandos užkluptiesiems dažniausiai gali padėti tik tinkamas donoras, įrodo, jog būtina viešinti visuomenei apie būtinybę bei galimybes ligoniams padėti. 

Trumpai apie „Danske Bank Vilniaus maratoną“

Vilniaus maratonas rugsėjo 15 d. 9 val. startuos Vilniaus Arkikatedros aikštėje. Į 42 kilometrų ilgio trasą išbėgs 804 dalyviai. Tą pačią valandą startuos ir pusmaratonio bėgikai. Jų bus 1624. 

4,2 kilometro rungties startas numatytas 14.30 val. Kartu su grupe „Aplenk vėžį“ bėgs 2124 asmenys.10 kilometrų bėgimo pradžia – 9.45 val. Tuo pačiu metu prasidės ir „Lietuvos pašto estafetė“. 13 val. jėgas išmėgins 2 – 12 metų bėgikai. Jų trečią kartą rengiamoje rungtyje užregistruota 392.

Daug dėmesio visuomet sulaukia ir rungtis, kuomet varžosi tėvai, distanciją kuo greičiau mėgindami įveikti stumdami vėžimėlį su kūdikiu. Iš viso „Vilniaus maratone“ yra užsiregistravę 7340 dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius