-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Aš myliu Lietuvą“: knygas į Lenkiją gabenę šou dalyviai pasienyje buvo suguldyti ant grindinio

Ką reiškia neturėti spausdinto lietuviško žodžio, mūsų tauta gerai žino. Ko gero kontrabandininkų knygnešių dėka šiandien lietuviškas žodis vis dar rašomas lietuviškai.
„Aš myliu Lietuvą“
„Aš myliu Lietuvą“ / LNK nuotr.

Sužinojusi, kad tautiečiams Lenkijoje trūksta lietuviškos spaudos, raudonoji realybės šou „Aš myliu Lietuvą“ komanda imsis knygnešių žygio į Punską. Tikslai kilnūs, deja, galimybes ribotos. Ar lietuvis vardan lietuvio prisijungs prie tarptautinės knygnešių misijos?

Kirsti Lietuvos ir Lenkijos sieną dažniausiai pavyksta net nestabtelėjus. Tačiau bet kurios šalies pasieniečiai visuomet turi teisę sustabdyti ir patikrinti. Kodėl Mantas ėmė sprukti ir taip sukėlė pareigūnų įtarimus? Sieną prasmukti pavyko vieninteliam Gžegožui, o tuo metu Mantas, Monika ir Lina atsidūrė pasienio tarnybos užkardoje.

Viską galima išspręsti gražiuoju. Knygas gabenti galima, tik nereikia išsidirbinėti, kai valstybės sieną saugantys pareigūnai atlieka savo darbą. Tik supratusi tai, „Aš myliu Lietuvą“ komanda galiausiai atsiprašė už nesusipratimą. Misiją – padovanoti Lenkijos lietuviams lietuvišką spausdintą žodį – lietuviu save laikantis Gžegožas sėkmingai baigia vienas.

Realybės šou „Aš myliu Lietuvą“ – antradienį 20.10 val. per LNK. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius