-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Asta Valentaitė ir Andrius Kandelis: kas ką išskyrė? (papildyta liepos 23 d.)

Koks trapus ir nepatikimas tas pramogų pasaulis. Dar nespėjo prasidėti TV3 šokių projektas, o viena garsiausių jo dalyvių Asta Valentaitė (29) partnerį, su kuriuo daugiau nei du mėnesius repetavo, jau pakeitė kitu.
Asta Valentaitė ir Andrius Kandelis
Asta Valentaitė ir Andrius Kandelis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Vienas garsus žmogus yra pasakęs: „Išmintingas raitelis plaukdamas per upę arklio nekeičia.“ Kita vertus, keitimas vertas grieko: jau keletą dienų Asta ant parketo kojas miklina su pasaulio ir Europos šokių čempionatų prizininku Andriumi Kandeliu (28), kuris kaip tik šiuo metu suka skirtingais keliais su žmona Reda. Supraskite, viskas dėl gero ir kilnaus tikslo: kuo geriau pasirodyti, patikti žiūrovams ir pakelti televizijos reitingus...

Asta, kodėl televizijos projekte šoksi ne su Vytautu Mackoniu, o su Andriumi Kandeliu?

Dar vis formuojamos šokėjų poros, todėl vyksta pokyčių. Tai nebuvo mano pačios sprendimas ar noras. Paskambino prodiuseriai ir pasakė, kad yra galimybė šokti su Andriumi. Nepuoliau stačia galva ir nesutikau: keletą dienų svarsčiau. Susitikome su juo, pabandėme šokti. Supraskite, Andrius – aukščiausio lygio profesionalas. Nežinau, kiek tokio lygio šokėjų tėra Lietuvoje. Jis patikimas, su tokiu partneriu galima nemažai pasiekti. Be to, su juo pažįstami esame seniai.

Jeigu Andrių seniai pažįsti, artimai bičiuliaujatės, galėjai jam pasiūlyti nuo pat pradžių šokti kartu.

Net pagalvoti negalėjau, kad Andrius sutiks dalyvauti projekte. Žinau, kad jis anksčiau buvo gavęs ne vieną pasiūlymą, bet atsisakė, todėl apie tai net nesvajojau.

Kai tik pradėjome repetuoti su Andriumi, viską griežtai sutarėme, ėmėme kalbėti apie bendrą įvaizdį, muzikos parinkimą, drabužius. Iki projekto starto liko visai nedaug, todėl jau reikia statyti šokius.

Kaip šiuos pokyčius priėmė Vytautas?

Nors mes jau buvome pradėję repetuoti, mokytis šokių pagrindų, tai buvo lyg susipažinimas su šokių aikštele, pasivaikščiojimas. Neturėjome griežto tvarkaraščio. Todėl ką nors keisti nebuvo per vėlu. Pati Vytautui pasakiau, kad šoksiu su Andriumi, jis mane suprato. Tikiu, kad jis gaus kitą partnerę, nes yra puikus šokėjas. Kai tik pradėjome repetuoti su Andriumi, viską griežtai sutarėme, ėmėme kalbėti apie bendrą įvaizdį, muzikos parinkimą, drabužius. Iki projekto starto liko visai nedaug, todėl jau reikia statyti šokius.

Andriau, kas įvyko, kad „palūžai“ ir sutikai pusmetį atsiduoti televizijai ir kandžiai komisijos kritikai?

Atsirado daugiau laisvo laiko. Juk dabar vasara, galima daugiau padirbėti, kad rudenį nebūtų taip sunku. Pagaliau reikės susidėlioti dieną taip, kad viską spėčiau. Tikiu, tai įmanoma.

Girdėjau, kad sutikai šokti su sąlyga, jog tavo partnerė bus Asta Valentaitė ir niekas kitas.

Manau, Asta talentinga ir gabi. Svarbiausia, kad ji nori išmokti šokti gerai. Skirtingi dalykai yra linksmintis diskotekoje ir treniruotis salėje kaip profesionalams. Išmokysiu ją šokti teisingai, tai galima padaryti, jeigu žinai, kaip turi dirbti kiekvienas raumuo. Repetuosime po tris keturias valandas. Žinai, kai sustojome šokti pirmą kartą, o paskui susitikome trečią, skirtumas, kaip Asta šoko, buvo kaip diena ir naktis.
Su Asta lengva dirbti, nes mes seniai bendraujame, puikiai sutariame, o šokių aikštelėje tai labai svarbu.

Bet su pirmuoju partneriu Asta repetavo bemaž porą mėnesių. Nori pasakyti, kad ji nieko neišmoko?

Kiekvienas šokėjas ir treneris turi skirtingą mokyklą.

Tavo nuomone, normalu išskirti repetuoti pradėjusią porą?

Nieko aš neišskyriau. Jeigu būtų buvę neįmanoma ko nors padaryti, niekas nieko nebūtų keitęs. Bet čia jau prodiuserių reikalas sudėlioti viską taip, kad liktų patenkinti visi. Pagaliau ant parketo poros neretai keičiasi, skiriasi ir vėl jungiasi.

Ar ne dėl to pavėluotai sutikai dalyvauti televizijos projekte, kad pašlijo tavo ir žmonos Redos santykiai. Jūs nebegyvenate kartu, laisvalaikį leidžiate atskirai...

Jūratėle, kur tu lendi (juokiasi)? Neneigsiu šitos informacijos, bet tai nesusiję su šokiais, todėl „no comments“.


Vytautas Mackonis: ...ir likau nuošalyje

Daugiau nei prieš porą mėnesių šokėjas Vytautas Mackonis (20) socialiniame tinklalapyje „Facebook“ Astai parašė žinutę ir pasiūlė dalyvauti projekte. Tuomet moteris prisipažino, kad netrukus skambučio su pasiūlymu sulaukė ir iš prodiuserių, tačiau jos apsisprendimui nemenkos įtakos turėjo Vytautas.

Vytautai, kaip jautiesi paliktas „ant ledo“?

Pikta, bet į gilią depresiją tikrai nepuoliau (šypsosi). Nemalonu, kai už nugaros vyksta kažkokie slapti susitarimai. Manau, tai garbės nedaro nei Astai, nei Kandeliui, nei prodiuseriams.

Iš ko sužinojai apie šiuos pasikeitimus?

Pirmiausia iš prodiuserių, o vėlai vakare paskambino Asta. Atsiprašė ir pasakė, kad jai geriau bus pasirodyti su Kandeliu. Šokių pasaulyje tai normalu, nes būna, kad poros nesutaria, pykstasi, negali kartu dirbti. Tačiau apie tai kalbamasi, diskutuojama ir kartu priimamas sprendimas. Tarp mūsų nebuvo nesutarimų ar nesantaikos. Porą mėnesių šlifavome šokio techniką, atskirus judesius. Pikčiausia, kad pats Astai parašiau, įkalbėjau šokti TV3, o ne konkurencinės televizijos projekte, bet pats likau nuošalyje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius