-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Astai Valentaitei virtuvės šefas priderino ypatingą patiekalą: „Tai tinka tik ypatingiems žmonėms“

Kur stilingi žmonės susirenka pavalgyti ir kokius patiekalus jie renkasi? Kaip sužavėti daug mačiusias Lietuvos garsenybes? Atsakymus į šiuos klausimus turi 13-os metų patirtį turintis virtuvės šefas Linas Jablonskas.
Asta Valentaitė
Asta Valentaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Prieš kiek laiko prisijungėte prie „Wall Street Avenue“?

– Prie šios komandos prisijungiau prieš keletą mėnesių ir drauge jau spėjome nemažai nuveikti. Nesunku tuo įsitikinti tiems, kurie čia apsilanko dažniau nei kartą per mėnesį (juokiasi).

– Ką jums reiškia dirbti tokioje virtuvėje, kurios patiekalus dažnai ragauja žvaigždės? Ar tai, kad žvaigždės išmėgina jūsų patiekalus, jums asmeniškai yra didesnė atsakomybė?

– Kadangi esu sukaupęs labai didelę patirtį virtuvėje, turiu kredo: nieko nekopijuoti, viską kurti pačiam. Būtent juo ir vadovaujuosi. Nuolat ieškau naujų skonių, o į maisto gaminimą žiūriu kaip į kūrybą. Be abejo, žvaigždės yra išrankios, todėl virtuvės meistrams tenka tikrai didelė atsakomybė. Nenorėčiau išskirti vien žvaigždžių, apskritai darbas restobaro virtuvėje sietinas su atsakomybe, nes jei kartą nepateisinsi lūkesčių, lankytojai nebenorės sugrįžti.

Asmeninė nuotr./Linas Jablonskas
Asmeninė nuotr./Linas Jablonskas

– Kokių ambicijų turite? Ko dar nesate sukūręs, bet svajojate tą padaryti? Ko apskritai Lietuvoje dar trūksta?

– Norėčiau sukurti tikrą restoraną, kuris turėtų savo ūkį. Restoranas turėtų būti įstaiga, kurianti pridėtinę vertę miestui ir visai šaliai. Šiandien Vilniuje daug gerų ir madingų restoranų, tačiau tokių, apie kokį kalbu, nėra. Šiandien daugybė restoranų yra mados išradimai, kuriuose nėra likę tikro maisto.

– Naujame meniu atsirado ryklienos steikas. Papasakokite apie jį. Kokiai Lietuvos žvaigždei jį būtų galima pasiūlyti, kuriai toks patiekalas, jūsų manymu, tiktų labiausiai?

Norėjosi meniu turėti kažką išskirtinio, įdomesnio ir aiškiai suvokiamo, kas tai yra. Nusprendėme, kad tai galėtų būti ryklio mėsa. Tai daugeliui gerai žinomas labai mistiškas, įspūdingas ir ypatingas gyvūnas. Ryklienos skonis labai įdomus, nekasdienis. Norėjosi nustebinti lankytojus ir pasiūlyti jiems išdrįsti ragauti.

Šį patiekalą derinčiau prie Atstos Valentaitės. Nors daugelis ją gerai pažįsta iš naujienų portalų straipsnių, ji Lietuvoje žinoma jau ne vienerius metus, tačiau iki šiol daugelis ja vis tiek domisi, ji žmonėms tebėra labai įdomi ir šiek tiek mistiška. Kadangi A.Valentaitė itin rūpinasi išvaizda, sveiku gyvenimo būdu, manau, ryklienos patiekalai turėtų tikti jos gyvenimo būdui. Išskirtinei asmenybei – ypatingi patiekalai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė

– Koks yra ryklienos skonis?

– Skonis panašus į žuvies, tačiau su daugybe poskonių. Tiksliai apibūdinti labai sunku. Patiekiame jį pagardinta įvairiomis žolelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius