-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ateinančios šukuosenų mados: matomas nematomumas (nuotraukos)

Kokiomis spalvomis ir plaukų kirpimais galėsime stebinti aplinkinius kitais metais? Į šį klausimą savaitgalį atsakė grožio salono „Bomond“ pristatyta nauja pavasario-vasaros šukuosenų kolekcija. Grožio meistrai kviečia atsisakyti margumynų ant galvos ir rinktis chameleoniškas šukuosenas, su kuriomis darbe galima atrodyti solidžiai ir elegantiškai, o naktiniame klube – moderniai ir šiuolaikiškai. Kirpėjai ir stilistai parodė, kad tai – įmanoma.
Naujausios šukuosenų mados
Naujausios šukuosenų mados / Redo Vilimo/BFL nuotr.

2009 metų pavasario-vasaros vyrų ir moterų šukuosenų kolekcijos pagrindą sudaro klasika, kurioje paslėptas modernizmas. Profesionalų teigimu, ši kolekcija tinkama tiek jaunimui, tiek ir brandžiam solidžiam žmogui.

„Pavasario-vasaros sezonais siūlome iš pirmo žvilgsnio natūralų dažymą, dvelkiantį klasika. Bet pakėlus plaukus, matome daugybę kitų spalvų. Tai nėra vulgaru, tačiau malonu akiai, nes kaskart atrodote vis kitaip“, – naujas idėjas pristatė šukuosenų meistrė Raselė Masidunskienė.

Kirpėjai ir stilistai pabrėžė, kad dešimties spalvų paletė ant galvos jau nebemadinga – vertėtų rinktis vieną bazinę spalvą.

„Jokių margumų, jokių dešimt spalvų. Akcentuojame bazinę spalvą, kuriai tinka visi žemės atspalviai. Reikėtų atsisakyti visokių neoninių atspalvių, o vario atspalviai yra, bet jie pakankamai ramūs, nėra dominuojantys, – aiškino Lietuvos kirpėjų čempionato nugalėtoja Liuda Kozlova. – Tačiau negalima 100 žmonių nudažyti vienodai viena spalva, todėl yra labai gera išeitis. Pritaikius šios kolekcijos techniką, labai plonomis linijomis plaukuose galima paslėpti spalvinius akcentus. Tie akcentai gali būti prigesintos violetinės, melsvos, rudos, maišytos su violetine, spalvos. Sušukavus bazinį kirpimą, jokių kitų spalvų nesimato. Galite eiti į teismą ir teisėjauti. Tačiau, jei vakare nueisite į naktinį klubą, bet koks judesys išryškins šukuosenos individualumą, kurio kiekvienam žmogui reikia.“

Kirpėjai neišskyrė, koks plaukų ilgis bus madingas pavasarį, teigdami, kad kiekvienam žmogui tinka ir ilgi, ir trumpi plaukai.

„Kiekvieną sezoną skiriasi tik tam tikros detalės, akcentai. Ši kolekcija pritaikoma visiems plaukų ilgiams, – sakė grožio meistrė L. Kozlova, teigdama, kad taip pat madingi ir tiesūs, ir garbanoti plaukai. – Svarbiausia, neikite prieš gamtą.“

Profesionalai naujausios šukuosenų kolekcijos idėją pavadino „matomu nematomumu“. Tai galioja ir kirpimų madoms.

„Kiekviena moteris nenori daugiau 10 minučių praleisti prie veidrodžio, tačiau nori, kad ir pakaušis būtų pakeltas, ir dirbant nekristų plaukai į akis. Todėl mes akcentuojame praktiškumą ir saugome kiekvieno kliento laiką, – aiškino kirpėja. – Iš išorės visi plaukai nukirpti vienu ilgiu, bet mes nematome, kas yra viduje iškarpyta. Taip pat ir mūsų dažymas leidžia atsipalaiduoti, negalvoti, kada reikės vėl dažytis, ir taupyti pinigus. Juk visus veikia ekonominė krizė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius