-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atšvaitas – privalomas, reikalingas ir madingas

Vilniaus apskrities policijos įstaigos pareigūnai pasiūlė moksleiviams kurti madingų drabužių kolekcijas su šviesą atspindinčiais elementais.
Naujoviškų atšvaitų pristatymas
Naujoviškų atšvaitų pristatymas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Atšvaitas Mada

Tamsiuoju paros metu eismo įvykiuose neretai nukenčia pėstieji eismo dalyviai. Vėlyvas ruduo, žiema, pavasaris – itin pavojingas metas. Pasikeitusios eismo sąlygos (ilgas tamsusis paros laikas, blogas matomumas) iš visų eismo dalyvių – ir iš vairuotojų, ir iš pėsčiųjų reikalauja ypatingo atidumo, Kelių eismo taisyklių nuostatų paisymo. Tamsiu paros metu eismo įvykiuose dažniausiai nukenčia atšvaitų neturintys pėstieji – vairuotojai juos pastebi per vėlai, teigiama policijos pranešime.

Norėdami paskatinti pėsčiuosius eismo dalyvius tamsiu paros metu nešioti atšvaitus ar vilkėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais, populiarinti atšvaitus tarp paauglių, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pasiūlė moksleiviams sukurti drabužių kolekcijas su šviesą atspindinčiais elementais.

Sausio 22 dieną tokių drabužių kūrimui viena pamoka buvo skirta Salomėjos Nėries gimnazijoje. Klasėje sukurtos proginių, romantinių, avangardinių, sportinių drabužių kolekcijos netrukus buvo demonstruojamos salėje susirinkusiems žiūrovams. Modeliai savo pasirodymus paįvairino muzika, šokiais, sportinių pratimų elementais. Žiūrovai dalyvavo pareigūnų organizuotoje viktorinoje. Jos laimėtojai ir geriausi drabužių kūrėjai buvo apdovanoti ,,Esu matomas, todėl saugus“ diplomais ir policijos dovanomis.

Kelių policijos valdybos ir renginyje dalyvavę Vilniaus m. trečiojo policijos komisariato pareigūnai tikisi, jog Salomėjos Nėries gimnazistų išmonė ir iniciatyva ne tik paskatins bendraamžių kūrybingumą derinant atšvaitus prie drabužių, bet ir privers juos susimąstyti apie pėsčiųjų eismo dalyvių saugumą neapšviestame kelyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius