Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksiniai svogūnai“: žiūrovų juokas ir politikų nepasitenkinimas

Devynerius metus iš eilės Balandžio 1-osios vakarą rodomi „Auksiniai svogūnai“ audringai nuaidėjo ir šiemet – tiesiai iš „Forum Palace“ salės Vilniuje TV3 žiūrovai stebėjo, kuriems politikams, praėjusių metų Lietuvos įvykiams bei fenomenams teko sarkastiškiausios nominacijos, ką iš jų parodijavo žinomiausi Lietuvos popscenos atstovai bei kaip į visa tai žvelgė patys valdininkai.
„Auksinių svogūnų“ statulėlė
„Auksinių svogūnų“ statulėlė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pragaras – tokia „Auksinių svogūnų 2011“ tema. Viso vakaro metu buvo išdalinta dešimt skirtingų nominacijų apdovanojimų, taip pat išrinktas metų „svogūnų svogūnas“.

„Gal kas nors nori parduoti velniui sielą? Ponia Prunskiene, nuleiskite ranką, antrą kartą parduoti sielos jau nebegalima“, – vakarą pradėjo vedėjas Vytautas Šapranauskas, žiūrovams prisistatęs Liuciferio vardu. Renginį vesti jam padėjo Dievu apsimetęs ir tik pridengtu veidu ekrane pasirodęs Justinas Jankevičius.

Pirmasis „Auksinių svogūnų 2011“ apdovanojimas už „Metų sugrįžėlio“ titulą teko Mariui Gelažnikui. „Už tai, kad grįžo ten, nuo ko pradėjo“, – verslininko nuopelnus įvardijo vakaro vedėjas V.Šapranauskas. Apdovanojimui taip pat buvo nominuoti Artūras Zuokas bei Rolandas Paksas. Pastarasis įvertintas už tai, kad „jam atrodo, kad jis sugrįžo.“ Visai nekeista, kad M.Gelažnikas apdovanojimo atsiimti neatvyko.

„Metų špyga“ – taip vadinosi antroji renginio nominacija. Dėl pastarosios varžėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė, „per visą Atlantą parodžiusi špygą Barakui Obamai“, Kardinolas Audrys Juozas Bačkis už Algirdo Brazausko laidotuvių metu parodytą špygą bei energetikos ministras Arvydas Sekmokas – „vienintelis ministras, kuriam prezidentė nėra atkišusi špygos“. Auksinį svogūną laikančio velnio statulėlę atsiimti turėjęs nominacijos nugalėtojas A.Sekmokas į renginį taip pat neatvyko.

Dėl „Metų poros“ titulo susikovė trys Seimo duetai – Aleksandras Sacharukas ir Linas Karalius už tai, kad „jų namų ūkiui atskirti prireikė atskiro Seimo posėdžio“, Kazimieras Uoka bei Petras Gražulis, nes „tikra meilė tik tarp vyrų“ bei Antanas Nedzinskas su fiktyvia žmona Greta Bražinskaite už nuopelnus rinkiminės kampanijos metu. Nominacijos nugalėtojais išrinkti L.Karalius bei A.Sacharukas tapo trečiais iš eilės nugalėtojais, nepasirodžiusiais scenoje ir neatvykusiais atsiimti apdovanojimo bei netarusiais padėkos žodžio.

„Metų pramogos“ titulą pelnė net du praėjusiais metais Lietuvoje vykę renginiai – „Tolerancijos paradas“ bei Tautinio jaunimo eisena. Nominacijos autsaideriu tapo bilietų pardavimas į Europos krepšinio čempionatą. Apdovanojimo už Tautinio jaunimo eiseną atsiimti į sceną užlipęs Marius Kundrotas pasinaudojo proga ir rėžė skambią kalbą: „Na ką, sveikinam visus su Nepriklausomybe, kurios nebeturim. Gal dar atsikovosim.“ K.Uokos bei P.Gražulio svečių gretose pasigedo Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko – pastarasis V.Šapranausko buvo apkaltintas koketavimu, M.Kundrotas, purtydamas galvą, atsisakė antrajam nominacijos nugalėtojui paspausti ranką.

Dėl „Metų mokytojo“ nominacijos susirungė dar trys seimūnai – sekso korepetitoriumi pavadintas Andrius Šedžius už „lytinio švietimo pamokas abiturientams“, lietuvių kalbos mokytoju įvardintas Gintaras Songaila už tai, kad „tiek mokė lenkus rašyti lietuviškai, kad šie prašneko rusiškai“ bei Algimantas Salamakinas už pastangas išmokyti Ingą Valinskienę tinkamai dainuoti, o Žilviną Šilgalį – kaip nereikia šokti. Apdovanojimą scenoje atsiėmė G.Songaila – čia darsyk buvo patikrintos jo lietuvių kalbos žinios.

Irma Jurgelevičiūtė už tai, kad „pradėjo karjerą dainuodama su Viktoru Uspaskich, o baigė šokdama su Tomu Slausgalviu“, Kazimiera Danutė Prunskienė už tai, kad „nukosėjo iš Vagnoriaus politinio nabašniko titulą“ bei Česlovas Daugėla, nes „verčiau sėdės, bet Alytaus rūmai stovės“ susikovė dėl „Metų kriminalo“ titulo. Pastarąjį gavo K.D.Prunskienė. Pasak politikės, tai – kone ketvirtas jos „Auksinis Svogūnas“. „Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis“, – į kandžias V.Šapranausko atsakė politikė.

Dėl „Metų frazės“ titulo susirungė trys skambūs politikų pasisakymai: Arūno Valinsko mintis „Mums reikalinga ne įžeistos bobos nuomonė, o oficiali valstybės vadovės pozicija“, Andriaus Kubiliaus „Įvesime eurą, laimėsim krepšinio čempionatą ir „Euroviziją“ bei Sauliaus Stomos „Šitas Seimas yra mėšlas.“ Auksinio svogūno atminimo statulėlė už skambius žodžius teko S.Stomai, pastarasis apdovanojimo atsiimti vėlgi neatvyko.

„Metų folkloro“ nominaciją laimėjo Tautos prisikėlimo frakcija su pozicija „boba iš ratų – ratams lengviau“ Astos Baukutės pasitraukimo klausimu. Scenoje pasirodžiusi aktorė kreipėsi į Lietuvos mamas ir skatino jas gimdyti, taip pat dėkojo savo vyrui už net keturis turimus vaikus. Dėl apdovanojimo taip pat varžėsi Vytauto Landsbergio pozicija „kas tėvų neklauso, valgo duoną sausą“ bei Seimo opozicijos nuomonė apie savo ir valdžios santykį, įvardintą kaip „juokiasi puodas, kad katilas juodas.“

Apdovanojimą už „Metų tylą“ taip pat atsiėmė ir Arūnas Valinskas, dėl pasižadėjimo net du mėnesius nieko nekalbėti apie D.Grybauskaitę.

„Metų lenktynių“ nominacijoje nugalėjo Visvaldas Matijošaitis už sprintą iki Kauno mero kedės. Nominantais taip pat tapo autoralis „moki-veži“, kurio „šoferis“ Dainius Kreivys pasitraukė nebaigęs distancijos bei atominių elektrinių statybų maratonas, kur Lietuva užėmė trečią vietą iš trijų.

Pagrindinį „Auksinių svogūnų 2011“ apdovanojimą – „Svogūnų svogūną“ – kone vienbalsiai laimėjo Andrius Šedžius. Nominacijos nugalėtojas nepasirodė scenoje, todėl apdovanojimą vietoje jo atsiėmė Algirdas Butkevičius. Dainą A.Šedžiui ir jo mylimajai abiturientei Monikai skyrė pats Marijonas Mikutavičius: „Aš Moniką tik paėmiau ir nutariau niekad nebesiskirt su ja“, – dainavo atlikėjas pagal žymiojo kūrinio „Armonika“ melodiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius