Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštosios mados savaitė Paryžiuje: prabangos spindesys (nuotraukos)

Šiuo metu Paryžiuje siaučianti 2011-ųjų aukštosios mados savaitė kaip niekada spalvinga.
Prancūzų dizainerio Stephane Rollando modelis
Prancūzų dizainerio Stephane'o Rolland'o modelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Johnas Galliano

Pirmadienį prasidėjęs renginys, skirtas 2011-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijoms pristatyti, nuo pat pirmųjų akimirkų sužibėjo garsiais vardais ir veidais. Vos spėjus pasibaigti praėjusią savaitę Milane vykusiems vyrų rudens kolekcijų pristatymams, dizaineriai suskubo rodyti gražiausių savo artėjančių sezono apdarų moterims.

Kai kurių kritikų itin skeptiškai vertinama aukštoji mada kasmet išsiskiria ištaigingumu. Šie daiktai skirti tik keletui šimtų itin turtingų pasaulio žmonių, tačiau tuo pačiu pristatymai yra kūrybos ir vaizduotės polėkio spektaklis. Gabiausi siuvėjai ir dizaineriai ir vėl nustebino – nepaisant jau ne vienus metus sklandančių svarstymų apie aukštosios mados galą, ji tik klesti.

„Tikime, kad 2011 metai yra krizės pabaigos metai, tad jie turėtų mums atnešti geresnį aukštosios mados pardavimą, juolab auga rinkos Vidurio Rytuose ir Kinijoje“, – sakė mados namų „Elie Saab“ dizaineris Chucri Cavalcanti.

Meniškas požiūris

Mados namų „Christian Dior“ dizaineris Johnas Galliano į naujausią kolekciją pažvelgė it tapytojas, atskleisdamas tokius subtilius modelius, kokie sunkiai įsivaizduojami šiame skaitmeniniame amžiuje. Jo kolekcijos įkvėpimu tapo žinomo XX a. iliustratoriaus Rene Gruau, ilgą laiką bendradarbiavusio su pačiu Ch.Dioru, darbai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mados namų „Christian Dior“ dizainerio Johnaso Galliano kolekcija
J.Galliano kolekcija

Šou pradėjo viena iš pasaulinių podiumų žvaigždžių amerikietė Karlie Kloss, vilkėdama dramatišką iš raudonos į juodą spalvų pereinantį tiuliu puoštą paltą. Jos išvaizdą paįvairino „popieriniai“ antakiai. J.Galliano tarsi R.Gruau potėpių prisiminimus pažėrė ant drabužių siuvinėtas atplaišas ir karoliukus. Grakštumo modeliams suteikė laisvai krintančių proginių suknelių linijos, vingiuojančios manekenių kūnais. Kūrėjas šioje kolekcijoje žaidė besiliejančiomis spalvomis ir atspalviais – iš šešėlio drabužis keliavo į šviesą, iš melsvos spalvos į rusvą-gelsvą, iš rausvos-raudonos į juodą, iš persikinės į citrininę... O kur dar daugybė sluoksnių ir šilko tiulis. Ansamblį vainikavo besidraikančios stručio plunksnos, skraistės ir ryškus makiažas. Ispanų režisierius Pedro Almodovaras su savo mūza aktore Elena Anaya ir garsenybių fotografu Mario Testino stebėjo „Christian Dior“ šou iš pirmosios eilės.

Kelionė į kosmosą

Kita ypač ryški – Giorgio Armani kolekcija „Privé“. Joje garsusis G.Armani save pateikė kaip „naująjį mados astronautą“. Jam, neslėpdamos susižavėjimo netradiciniu požiūriu į madą, plojo tokios žvaigždės kaip aktorė Jodie Foster ir Sophia Loren. Telegraph.co.uk mados apžvalgininkų teigimu, šios kolekcijos pristatymo metu modeliai „žibėjo kaip žvaigždynai Paukščių take“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Armani kolekcija
Giorgio Armani kolekcija

Podiumą užtvindė modernios suknelės, puoštos galybe žibančių akmenų ir kristalų. Metalinio blizgesio kupinos spalvos modelius pavertė ateivėmis iš kitų galaktikų. Iš visų vaivorykštės spalvų įvairiausių medžiagų ir šilko siūtus drabužius padailino Londono skrybėlaičių kūrėjo  Philipo Treacy skraidančios lėkštės formos galvos apdangalai. Mėlyna it Uranas, neonu žibanti rožinė, vidurnakčio mėlyna susiliejo į reginį, ne ką prastesnį nei matomas per planetariumo gaubtą.

Ir tai tik keletas akcentų iš daugybės įvairių šalių modeliuotojų pasirodymų. Mados kritikai neabejoja, kad gyvas Paryžiaus aukštosios mados savaitės modelių pristatymas vyks per „Oskarų“ teikimo ceremoniją vasario pabaigoje, kai aktorės pasistengia pasipuošti gražiausiomis pasaulio suknelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius