Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrasis pagalbos centras gina J.Sadauskienės sukritikuotą operatorę: „Ji viską atliko tinkamai“

Savaitgalį Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorę sukritikavusi modelių agentūros „Modilina“ savininkė Jolanta Sadauskienė sulaukė centro darbuotojų atsako. BPC atstovai stebisi ir nesupranta, kodėl J.Sadauskienė socialinėje paskyroje suabejojo, ar centro operatoriai yra tinkamai pasiruošę darbui.
Jolanta Sadauskienė
Jolanta Sadauskienė / Foto Pro nuotr.

Šeštadienio vakarą „Modilinos“ savininkė feisbuke papasakojo, kaip ją važiuojančią mišku ėmė persekioti kitas automobilis. Moteris paskambino pagalbos numeriu 112.

„Pokalbis su bendrojo pagalbos numerio darbuotoja baigėsi gerai, ji įvykdė tai, ko prašiau, tik man pakėlus toną. Bet visgi, nėra malonu po paskutinių šalį sukrėtusių įvykių ir paprašius operatorės pakabėti ant linijos, kol aš saugiai pervažiuosiu mišką, girdėti tekstą: jūs užimate liniją ir kodėl jums įtartinas tas automobilis, judantis miško keliu 10 km/h greičiu“, – feisbuke rašė J.Sadauskienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įtartino automobilio miške išgąsdintą Jolantą Sadauskienę nuvylė pagalbos centro operatorė

BPC vadovybė, reaguodama į išplatintą informaciją, surado duomenų bazėje J.Sadauskienės pokalbio su BPC operatore įrašą.

Kaip tvirtina BPC atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė, minėto pokalbio metu operatorė pareigas atliko tinkamai, su skambinančia moterimi bendravo kantriai, mandagiai ir neprieštaraudama palaikė pokalbį, kurio metu tikslinosi skambinančiosios buvimo vietą, važiavimo kryptį, informaciją apie įtarimus sukėlusį automobilį ir kitas aplinkybes.

Nebent J.Sadauskienė pokalbio su BPC operatore metu buvo tiek susijaudinusi, kad praėjus keturioms valandoms po pokalbio nebeprisiminė nei jo turinio, nei tono, kuriuo buvo bendraujama.

„J.Sadauskienė pokalbio metu taip pat elgėsi korektiškai, nekėlė balso tono ir nereiškė jokio, net mažiausio, nepasitenkinimo BPC operatorės darbo kokybe. Todėl labai keista ir nesuprantama „Facebook“ socialinėje paskyroje paviešinta jos abejonė dėl tinkamo BPC darbuotojų pasirengimo.

Nebent J.Sadauskienė pokalbio su BPC operatore metu buvo tiek susijaudinusi, kad praėjus keturioms valandoms po pokalbio nebeprisiminė nei jo turinio, nei tono, kuriuo buvo bendraujama. Tačiau tai ne bėda – BPC turi pokalbio garso įrašą, kuris jai prašant ar su jos sutikimu galėtų būti paviešintas žiniasklaidos priemonėse“, – tvirtina V.Juozevičiūtė.

Atstovė patikino, dirbti operatoriais priimami asmenys yra atsparūs stresui, turi konfliktų sprendimo įgūdžių ir yra motyvuoti dirbti nuolatinės įtampos kupiną darbą.

„Absoliuti dauguma arba 80 procentų BPC operatorių yra statutiniai valstybės tarnautojai – vidaus tarnybos sistemos pareigūnai. Kai kurie jų yra sukaupę solidų 20 ar net 25 metų tarnybos stažą. Darbuotojai nuolat kelia kvalifikaciją, jiems kasmet rengiami mokymai ir individualios konsultacijos, tame tarpe sudėtingų situacijų valdymo telefonu, bendravimo ir krizinių situacijų psichologijos. Jie yra pasirengę ir kompetentingi įvertinti įvairias situacijas, nustatyti galimas rizikas ir parinkti tinkamus reagavimo būdus“, – sakė V.Juozevičiūtė.

Kada skambinti 112

BPC taip pat nori priminti, kad skambinti numeriu 112 reikia tik tada, kai staiga iškyla reali grėsmė gyvybei, sveikatai, saugumui, aplinkai ar turtui ir kai pagalbos tarnybos turi nedelsdamos atvykti į nelaimės vietą.

Piktavališki skambučiai ir netikslingai užimtos telefono linijos trukdo prisiskambinti tiems žmonėms, kuriems iš tikrųjų reikalinga skubi pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius