-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bilevičiūtė: Lietuva nužudė pensininkus – man dėl to gėda!

„Kai dabar pasižiūriu į Lietuvos pensininkus, daugiavaikes mamas ir bedarbius, galiu pasakyti, kad kalėjime man buvo gerai, man niekas ten nerūpėjo, buvau sotus”, – pirmadienio TV3 pokalbių laidoje „Be grimo” prisipažins prieš mėnesį iš įkalinimo įstaigos paleistas Česlovas. Vyras neslėps, kad kalėjimas yra geidžiama prieglauda ir benamiams. Jie sulaukę žiemos eina vogti, kad atsidurtų įkalinimo įstaigoje, kur nieko neveikdami gaus stogą ir maisto.
Daina Bilevičiūtė
Daina Bilevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sausio 18-osios vakarą 19.40 val. TV3 laidos tema: „Kraustausi į kalėjimą, nes ten bent valgyti duoda” – aštriai diskusijai pakurstys įvairias socialines grupes: bedarbius, pensininkus, mamas ir mokytojus.

Ypatingas valdžios dėmesys įkalinimo įstaigose atsidūrusiems ir prieš visuomenę nusikaltusiems žmonėms stebins ir penkių vaikų motiną Rasą. Moteris prisipažins, kad po naujų metų įsigaliojusi valdžios taupymo programa jos šeimai atsiliepė ypač skaudžiai. Kiekvieną centą skaičiuojančiai šeimai nebelieka pinigų vaikų papildomam ugdymui, drabužius tenka pirktis tik padėvėtus. Rasa stebėsis, kodėl taip skaudžiai taupoma jos vaikų sąskaita, kartu tvirtinant planus kalėjimų modernizavimui, kuris atsieis milijonus litų.

Laidos dalyviai pensininkai svarstys, kodėl kalinių teisės taip atkakliai ginamos, ir klaus: „O kas gina pensininkus, kurie, ir be krizės gyvenę sunkiai, dabar turi rinktis tarp vaistų ir maisto?“ Baisi pensininkų padėtis pykdys ir Dainą Bilevičiūtę, kuriai yra pateikti kaltinimai dėl sukčiavimo ir prognozuojama iki aštuonerių metų kalėjimo.

„Lietuva nužudė pensininkus ir man dėl to gėda“, – emocingai kalbės pensininkę mamą turinti Daina. Ir prisipažins: „Manęs kalėjimo meniu negąsdina.“

Skaudi nelygybė liūdins ir mokytoją Aldoną: kai kaliniams užtikrinamas nemokamas išsilavinimas, jos vaikams tenka vykti uždarbiauti į užsienį, kad galėtų užsimokėti už studijas, kurių kaina po naujosios reformos ženkliai išaugo.

Vis dėlto „Be grimo“ laidoje dalyvavęs kitas buvęs kalinys Artūras susirinkusius studijoje tikins, kad visuomenėje netylančios kalbos apie gerą maitinimą ir puikias sąlygas kalėjimuose tėra blefas: „Kalbama čia apie tris tūkstančius kalorijų, kurias ten gaunam kasdien, apie tai, kad valgome lašišą... Kaip aš turėčiau atrodyti, jei tikrai mane būtų taip maitinę?“

Aštri diskusija apie kalėjimo teikiamą naudą „Be grimo“ laidoje užvirs jau šį pirmadienį, sausio 18 dieną, 19.40 val. tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius