-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Birutė Dambrauskaitė: grožio kaina: už 40 minučių procedūrą – 10 000 litų (papildyta kovo 12 d.)

Įkyruolių klausimų ir replikų apie svorį kamuojama legendinė dainininkė B. Dambrauskaitė (67) neišlaikė – moteris žurnalui „Privatu! + TV gidas“ išklojo visą tiesą apie dabartinę savo išvaizdą ir darytas grožio procedūras siekdama užčiaupti visus esamus bei būsimus liežuvautojus.
Birutė Dambrauskaitė
Birutė Dambrauskaitė / V. Ovadnevo nuotr.

Ponia Birute, po paskutinių Jūsų pasirodymų viešumoje imta vis garsiau kalbėti apie Jūsų išvaizdos pokyčius. Kaip į tokias kalbas reaguojate?

Žmonės kartais būna labai keisti. Koks kieno reikalas? Norėjau ir sustambėjau! Valgiau daug šokolado ir priaugau svorio. Dabar nebijau pripažinti: kai buvau ypač sulysusi, atrodžiau klaikiai. Laimė, pagaliau nebeatrodau kaip iš Osvencimo! Dabar sveriu 80 kilogramų – džiaugiuosi ne tik aš, bet ir mano šeima bei gydytojai. O aplinkinių nuomonė manęs nejaudina, nes žmonėms niekada neįtiksi: tai per stora, tai per liekna. Kodėl apskritai tie visi įkyruoliai lenda į mano gyvenimą?

O ko iš Jūsų nori tie smalsaujantys žmonės?

Lenda į akis, svaido replikas. Žinoma, nesiunčiu jų „ant trijų raidžių“, atsakau, kad man reikėjo sustambėti, kad pati to norėjau. Juk tai mano organizmas!

M. Žičiaus nuotr./Birutė Dambrauskaitė 2010 metais
M. Žičiaus nuotr./Birutė Dambrauskaitė 2010 metais

Jei ne paslaptis, kiek dabar priaugote svorio?

Kadaise mano svoris siekė 120 kilogramų, vėliau numečiau 70 kilogramų ir svėriau 50. Dabar, kaip jau sakiau, mano svoris yra maždaug 80 kilogramų. Manau, tai pats tas. Tiesa, iki šiol nesigailiu, kad susimažinau skrandį. Visą laiką mane stebėjo ir globojo profesorius Gintautas Brimas. Nesavavališkai lieknėjau.

Su kokiomis emocijos prisimenate laikotarpį, kai ypač sulysote?

Atsimenu, kad į maistą net negalėjau pažiūrėti. Tuo metu labai mažai valgiau ir spjaudžiausi. Dabar irgi per daug neprisivalgau. Organizmas pats siunčia ženklą, kada reikia sustoti. Kai pradedu žagsėti, reikia pasakyti maistui „stop“. Viskas būtų gerai, kilogramai neaugtų, tačiau yra blogoji pusė. Kai pas ką nors svečiuojuosi, visi mane nuoširdžiai vaišina įvairiausiais saldumynais: tortu, šokoladu, pyragaičiais... O jiems atsispirti sunku. Taip ir auga kilogramai...

Galbūt dabar jaučiatės laimingesnė, kai nebevaržote savęs ir valgote saldumynus?

Nesijaučiu geriau, nes padidėja cholesterolio kiekis organizme. Bet juk akys mato, nosis jaučia kvapus – norisi tų saldumynų... Kas iš to, kad prisiperku daržovių ir vaisių? Jų nevalgau, išdaliju svečiams ir kaimynams.

Kiek kartų per dieną valgote ir kokį maistą renkatės?

Man tinka skystas maistas. Ir, svarbiausia, jį valgyti labai iš lėto. Štai šįryt koše taip mėgavausi, kad ji net atšalo... Neturiu griežto režimo, kada maitintis. Valgau po truputį ir gana dažnai – paprastai tada, kai noriu. Be to, vengiu pusgaminių, dažniausiai valgį ruošiu pati.

Daug kas žino, kad firminis Jūsų patiekalas – koldūnai. Ar pati juos valgote?

Tiesą pasakius įveikiu vos vieną koldūną. Tačiau mano šaldiklyje visada yra pačios gamintų koldūnų – jais vaišinu savo svečius (šypteli).

Su kokiomis problemomis susiduriate, kai pakito Jūsų kūno formos?

Bene daugiausia problemų kyla dėl drabužių. Kai buvau stora, senus drabužius išdalijau. Kai sulieknėjau, pasisiuvau fantastiškų kostiumėlių. Dabar nė vienas nebetinka. Tenka naujus siūtis. Beveik visus pinigus apdarams ir išleidžiu (atsidūsta).

Redakcijos archyvo nuotr./Birutė Dambrauskaitė 2008 metais
Redakcijos archyvo nuotr./Birutė Dambrauskaitė 2008 metais

Neslepiate, kad kai svėrėte 50 kilogramų, prastai jautėtės. Kokia buvo pagrindinė priežastis, kad vėl panorote pasitaisyti?

Labiausiai man nepatiko mano veidas. Todėl neseniai jį pasitobulinau. Ir iš karto pasigirdo kalbų, kad pasidariau plastinę operaciją. Tačiau viskas buvo ne taip. Apsiėjau be chirurgo skalpelio. Pasidariau vieną labai brangią grožio procedūrą. Ji tetrunka 40 minučių, o kainuoja 10 tūkstančių litų. Tiesą pasakius daugelis garsenybių šią procedūrą išbandė, tik visi tyli, o aš nematau ko slėpti.

Turbūt sulaukiate komplimentų dėl pagražėjusios veido odos...

Žmonės net skambina ir klausia, kaip taip staiga išgražėjau. Tačiau atsiranda ir tokių durnių, kurie domisi ne tik veido oda, bet ir, pavyzdžiui, mano lūpomis. Visą gyvenimą nekenčiau savo lūpų, nes jos, mano nuomone, atrodė kaip sasiskos. Neseniai iš vieno vyro sulaukiau klausimo: „Kada spėjai pasitobulinti lūpas?“ Tai aš jam pasiūliau jas pačiupinėti, kad nebeliktų jokių abejonių. Juk iš karto pasijustų, jei būtų silikonas. O dabar jos natūraliai paryškėjo.

Kaip manote, ar gali ateiti etapas gyvenime, kai vėl norėsite sulieknėti?

Jei tik panorėsiu, galėsiu vėl lengvai sulieknėti. Po skrandžio mažinimo operacijos man poodiniame sluoksnyje įtaisė tokį aparačiuką. Į jį švirkštu galima suleisti vaistų ir tada apskritai pradingtų noras valgyti. Bet man to nereikia!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius