-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Blondinių dienos proga išrinkite žaviausią pramogų pasaulio šviesiaplaukę

Gegužės 31-oji – visame pasaulyje minima šviesiaplaukių diena. Dėl skonio galima ginčytis, tačiau niekad nepaneigs – žavios šviesiaplaukės visuomet traukia akį.
Nijolė Pareigytė, Rūta Mikelkevičiūtė, Natalija Bunkė, Mia
Nijolė Pareigytė, Rūta Mikelkevičiūtė, Natalija Bunkė, Mia

Apie blondines gausu anekdotų, joms neretai klijuojama ir vėjavaikiškų moterų etiketė. Tačiau tuo pačiu jos – linksmos, draugiškos, koketiškos ir žavios.

Šia proga siūlome išrinkti pačią žaviausią Lietuvos pramogų pasaulio šviesiaplaukę. Kuri jums patraukliausia?

Kartais norint atrasti savo plaukų spalvą, tenka išbandyti ne vieną kitą. Si tuo sutinka ir dizainerė Viktorija Jakučinskaitė. Natūrali tamsiaplaukė per pastaruosius kelerius metus spėjo išbandyti ne vieną skirtingą ir ryškų įvaizdį – ji pabuvo ir raudonplauke, turėjo ir rožinius plaukus, buvo nusidažiusi net baltai, o dabar per vėl persidažė natūraliai šviesia spalva.

„Visuomet žinojau, kad metams bėgant tapsiu blondine. Man labai patinka, be to, mano mama sulaukusi 40-ties irgi persidažė tamsius plaukus, ne viena giminaitė nušviesėjo, todėl šis žingsnis šeimoje tapo kone tradicija“, – Žmonės.lt sakė V.Jakučinskaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jakučinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jakučinskaitė

Pasak jos, tamsūs plaukai, nors išryškina veido bruožus, labiau sendina, priduoda griežtumo. „Manau, kad šviesūs plaukai tinka daugeliui vyresnių moterų. Sulaukus tam tikro amžiaus nesąmoningai norisi pereiti į šviesesnę pusę. Kita vertus, šviesios moterys man visos supanašėja, jas lengviau supainioti“, – kalbėjo dizainerė.

V.Jakučinskaitė sako, kad šukuosena – tai ne tik spalva, blondiniškas įvaizdis priverčia pasijusti ir pačia kitaip – laisvesne, žaismingesne. „Noriu atrodyti trapi, moteriška, romantiška. Nešiodama tamsius plaukus daug kam atrodžiau pikta. Nors yra žmonių, kurie sako, kad ta tamsi tiko labiau. Bet, manau, kad reikia priprasti. Aš pati artimiausiu metu nutamsėti nenoriu“, – sakė ji.

Skirtingus įvaizdžius kadaise išbandė ir dainininkė Natalija Bunkė. Būdama 18 metų ji spėjo paeksperimentuoti – buvo tapusi ir brunetė, ir raudonplaukė. „Eksperimentavau, kol nenudeginau visų plaukų, o tuomet teko juos auginti iš naujo. Vėliau supratau, kad man kitos spalvos tiesiog netinka, kad šviesi atrodau geriausiai“, – Žmonės.lt kalbėjo N.Bunkė.

Natūrali atlikėjos plaukų spalva, kaip pati sako, „lietuviška pelenų“, tačiau jau kurį laiką ji vis juos šviesina – taip atrodo geriausiai. „Esu įpratusi prie savęs tokios“, – šypsosi ji.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė

Į kartais visuomenės primetamus stereotipus, kad šviesiaplaukės moterys – kvailesnės, N.Bunkė sako niekuomet nekreipusi didelio dėmesio. Esą tai – individualu, o spręsti apie asmenybę pagal plaukų spalvą – ne ką mažiau kvaila.

„Jei kas nori taip juokauti – prašau. Man nuo to, nei šilta, nei šalta. Man kartais šviesūs ir ilgi plaukai net padeda. Kartais apsimesti kvailai net labai naudinga“, – juokėsi N.Bunkė.

Šviesiaplaukių gretose – ir dainininkė Liepa Norkevičienė. Nors ir ji blondine buvo ne visą gyvenimą.

„Oi, kokia tik nebuvau. Dažiausi ir sruogelėmis, mokykloje turėjau raudoną grifką, o visi kiti plaukai buvo juodi. Vėliau buvau visiškai juoda, tuomet – vėl blondinė, tada vėl nusitamsinau, o dabar grįžau prie šviesių plaukų ir daugiau keisti artimiausiu metu stiliaus neplanuoju“, – kalbėjo ji.

L.Norkevičienė neslepia anksčiau jautriau reaguodavusi į pasišaipymus, kad blondinės merginos – neva kvailesnės. Vienu metu net patikėjusi tuo sąmoningai patamsino plaukus.

„Kai buvau peroksidinė, dėstytojas universitete vis pajuodavo, o tie pasakymai pastatydavo į nemalonią padėtį. Nors suprantu, kad plaukų spalva – lyg bateliai, juk gali būti ir juodi, ir raudoni, tai tik pasirinkimas“, – sakė atlikėja.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Liepa Norkevičienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Liepa Norkevičienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius