Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 16 /16:54

Bostono maratone bėgusi Ieva Lobačiūtė mamą Viliją Lobačiuvienę nuramino SMS žinute: „Mama, man viskas gerai“

Bostono maratono tragedija, pirmadienį sporto šventę pavertusi kruvinu košmaru, sukrėtė ne tik JAV, dauguma šią nelaimę ėmė lyginti su rugsėjo 11-osios teroristų išpuoliais. Portalą Žmonės.lt pasiekė žinia, kad tarp gausybės maratono dalyvių Bostone bėgo ir Ieva Lobačiūtė (26) – vyriausiąja Lietuvos ragana tituluojamos Vilijos Lobačiuvienės (54) dukra.
Ieva Lobačiūtė (2011-aisiais Vilniaus maratone) ir Vilija Lobačiuvienė
Ieva Lobačiūtė (2011-aisiais Vilniaus maratone) ir Vilija Lobačiuvienė / Gretos Skaraitienės ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Susisiekus su Vilija Lobačiuviene paaiškėjo, kad maratone bėgusiai merginai nieko nenutiko. Tai Vilija sužinojo naktį telefonu gavusi dukros trumpąją žinutę.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Lobačiūtė prieš Bostono maratono startą
Ieva Lobačiūtė prieš Bostono maratono startą

„Aš nieko nežinojau ir, kaip dabar galvoju, – ačiū, Dievui. Jei ne Vaidukas (moteris augina įsūnį Vaidą – aut.past.), kurį reikia anksti migdyti, būčiau tikrai žiūrėjusi žinias. Tačiau apie nelaimę sužinojau gavusi iš Ievutės SMS žinutę. Ji parašė: „Mama, man viskas gerai“, – portalui Žmonės.lt pasakojo V.Lobačiuvienė.

Ponios Vilijos žiniomis, jos dukra kirto finišą dar prieš nugriaudint pirmajam sprogimui, o vėliau maratonas buvo sustabdytas.

Sprogimas nugriaudėjo apie 14.45 val. vietos laiku, praėjus dviem valandoms po to, kai pirmieji bėgikai kirto finišo liniją. Šiemet tragedija virtusį maratoną spėjo įveikti apie 27 tūkst. dalyvių.

Ieva Lobačiūtė – dažna maratonų dalyvė. Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenanti mergina galimybę bėgti Bostono maratone laimėjo pagerinusi savo asmeninį rezultatą Londono maratone. V.Lobačiuvienė patikino, kad bėgimui Bostone Ieva ruošėsi visus metus.

„Ieva net atvykusi per Velykas porai dienų bėgdavo po 10–12 kilometrų per dieną. Jau nekalbu apie mitybą, kurią kruopščiai prižiūrėjo kelis mėnesius“, – sakė Vilija ir pridūrė, kad dukra į Bostoną išskrido balandžio 13-ąją, o atgal į Londoną grįš jau šį savaitgalį.

V.Lobačiuvienė užsiminė, kad ji pati asmeniškai nenorėjusi, jog dukra dalyvautų Bostono maratone, nes turėjusi blogą nuojautą. Apie tai Vilija pasakė ir dukrai.

„Aš Ievai sakiau, kad jau buvo du ženklai (kokie – Vilija neatviravo, aut. past.), perspėjantys, jog dukrai reikia nustoti bėgioti ir pradėti galvoti apie šeimos kūrimą. Sakiau jai, kad bus ir trečias ženklas... Visa laimė, kad jai asmeniškai viskas gerai baigėsi“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Vilija.

I.Lobačiūtė: „Manėme, kad tai fejerverkai“

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Bostono maratone bėgusia Ieva Lobačiūte, ji pasakojo, kad finišo tiesiąją kirto pusvalandžiu anksčiau, nei nuaidėjo lemtingi sprogimai.

„Aš kirtau finišą ir su dar keliais žmonėmis ėjau nusidriekusiu žmonių koridoriumi iki mus atvežusio autobuso. Reikėjo pasiimti krepšius. Tuomet ir išgirdome tokius du „bum... bum“. Pamatėm dūmus ir pagalvojome, kad fejerverkai“, – portalui Žmonės.lt įspūdžius iš įvykio vietos pasakojo Ieva.

Maratoną bėgusi mergina patikino, kad tik grįžusi į viešbutį suprato, kad įvyko kažkas kraupaus. „Vos mes įėjome į viešbutį, manęs ėmė klausinėti, ar man viskas gerai, ar nesusižeidžiau. Aš nesupratau, kas vyksta, juk maratoną bėgu ne pirmą kartą, atsakiau, kad viskas gerai. Tik jau grįžusi į kambarį ir įsijungusi žinias supratau, kad įvyko du sprogimai, trys žmonės, tarp jų vienas vaikas, sužeisti“, – sakė Ieva.

Anot merginos, šiuo metu Niujorke, o ypač Bostone, padidinta apsauga – tikrinami visi nešuliai, kuriuos žmonės turi traukiniuose, parduotuvėse ar viešbučiuose. Maža to, neveikia dalis bankų, atidedami lėktuvų reisai.

„Šiuo maratonu JAV pažymima Patriotų diena, tad visiems vietiniams sprogusios bombos nesitapatina su niekuo kitu, kaip terorizmu. Visi apie įvykį kalba kaip apie 2001-ųjų rugsėjo 11-osios išpuolį ir itin jautriai į jį reaguoja“, – sakė iki šio sekmadienio Niujorke dar viešėsianti Ieva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius