Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų rokeriai „Bastille“ Vilniuje pristatė savo laukinį pasaulį: į minią nėręs vokalistas sukėlė ekstazę

Nors britų rokeriai „Bastille“ Lietuvoje vieši jau antrąkart, į jų koncertą Vilniuje penktadienio vakarą vis tiek susirinko minia. Muzikantai turėjo progos įsitikinti: čia jie – labai populiarūs, todėl mintis sugrįžti ir pristatyti naują albumą „Wild World“ (liet. „Laukinis pasaulis“) pasiteisino.
„Bastille“ koncertas Vilniuje
„Bastille“ koncertas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Bastille Muzika

Šiuo metu „ant bangos“ esantys muzikantai „Bastille“ į Vilnių atvyko koncerto išvakarėse. Penktadienio vakarą šios įžymybės surengė savo šou Vilniaus „Siemens“ arenoje – pristatė rugsėjo mėnesį išleistą antrąjį savo albumą „Wild World“.

Pirmiausia, garsenybes apšildė dainininkas Mattas Willis. Vėliau, šiek tiek po 21 valandos, scenoje pasirodė ir vakaro kaltininkai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka

Atlikęs dvi dainas, grupės lyderis Danas Smithas pasisveikino lietuviškai. „Labas! Kaip sekasi?“, – publikos teiravosi Danas. Žinoma, klausytojai pašėlo ir grupės pasisveikinimą palydėjo šūksniais ir ovacijomis, kitaip ir būti negalėtų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka

„Atsiprašau, mano lietuvių (kalba – past.) nėra gera, todėl šnekėsiu angliškai“, – tęsė D.Smithas. Tačiau koncerto metu lietuviškų frazių buvo tikrai nemažai.

„Didelis, didelis ačiū!“, – dėkojo jis ne kartą, o koncerto pabaigoje ragino publiką lietuviškai: „Vilnius, šokinėkit!“

D.Smithas nustebino ne tik lietuvių kalbos žiniomis. Dvi dainas jis nusprendė atlikti... publikos apsuptyje. Ir, žinoma, minia pašėlo. Nulipęs nuo didžiosios scenos, jis apėjo kone visą salę, sveikinosi su gerbėjais. Į publiką nėręs vokalistas sukėlė tikrą gerbėjų ekstazę.

Tarp gerbėjų nardantį Daną lydėjo apsauga. Vėliau pasirodymą jis tęsė ant pakylos „Siemens“ arenos viduryje.

15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka

Grupės vokalistas pristatė ir savo naujojo albumo idėją. XXI-ajame amžiuje visiems reikia atsipalaiduoti, nes šiuolaikinis pasaulis „užknisa“, o tam geriausiai tinka penktadienis. „Reikia būti su draugais ir linksmintis“, – sakė Danas.

Koncerto metu atmosfera buvo ypač jauki ir šilta – tokia, kokia dažniausiai ir būna, kai koncertuoja „Bastille“. Ryšys tarp klausytojų ir atlikėjų čia buvo akivaizdus.

Jiems nereikėjo įspūdingo apšvietimo ar įmantrių efektų – užteko išties stulbinamo Dano balso ir puikių dainų.

Didžiausi grupės gerbėjai – jaunieji klausytojai, kurio „Siemens“ arenoje tikrai netrūko. Netrūko ir Lietuvos muzikantų. Tarp susirinkusių – G&G Sindikatas“ narys Donatas Juršėnas-Donciavas, grupių „Freaks on Floor“, „Colours of Bubbles“, „ba.“ nariai.

Gerbėjus Vilniuje „Bastille“ džiugino ne tik naujais kūriniais, bet ir hitais iš pirmojo savo albumo. Tiesą sakant, hitai šio koncerto metu skambėjo vienas po kito, o publikos emocijos per kraštus lietis ėmė nuo pat pradžių.

„Bastille“ kaip reikiant išjudino areną, kai užtraukė visiems puikiai žinomą šokių muzikos hitą „The Rhythm of the Night“. Skambant priedainiui, „Siemens“ arena akimirkai tapo didelio naktinio klubo šokių aikštele.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bastille“ koncerto akimirka

Vakaro kulminacija tapo „Bastille“ hitas „Pompeii“. Šis privertė ne tik šokti stovimosiose vietose esančius klausytojus, bet ir tuos, kurie visą koncertą ramiai sėdėjo kėdėse.

Šis „Bastille“ koncertas yra įtrauktas į grupės pasaulinį turą „Wild Wild World“, kuris yra kol kas svarbiausias ir didžiausias grupės istorijoje. Vaikinai per beveik pusę metų tiesiog išnaršys JAV ir Europą, nedideles ir jaukias sales pagaliau iškeitę į tūkstančius klausytojų talpinančias arenas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Bastille“ koncerto Vilniuje klausosi ir Lietuvos muzikantai: „Iš jų galima daug išmokti“

Lietuvoje – ne tik dėl koncertų

Į Lietuvą koncertuoti „Bastille“ atvyko jau antrąkart – pirmąsyk čia savo hitus traukė prieš pustrečių metų, festivalyje „Granatos Live“.

Tačiau yra čia lankęsi ir ne dėl koncertų. Pavyzdžiui tada, kai Kėdainiuose filmavo „Things We Lost in the Fire“ vaizdo klipą. Jame suvaidino ir lietuvė abiturientė Aušrinė Abramaitytė.

Vėliau „Bastille“ kitame vaizdo klipe „Blame“ nusifilmavo dar viena lietuvė – modelis Erika Stasiulevičiūtė.

VIDEO: Bastille - Blame

Apie albumą

Naujausiame jų darbe „Wild World“ švelniai susipina indie, roko, pop, synthpop ir šokių muzikos elementai, ir dėl tokio universalumo grupė nesunkiai įsibrauna į įvairių stilių mėgėjų širdis.

„Visiems abejojantiems, ar „Bastille“ sugebės sukurti dar vieną hitą kaip „Pompeii“, jie sukūrė visą albumą tokių hitų“, – taip apie „Wild World“ atsiliepė britų muzikos žurnalas NME, pridurdamas, kad šis darbas yra „triumfuojantis pop įrašas“.

Tai liudija ir skaičiai – albumas aukščiausias pozicijas topuose išlaiko Europoje, Amerikoje bei Australijoje. Didžiojoje Britanijoje albumas jau paskelbtas auksiniu, o JAV pramogų žurnalo „Billboard“ albumų topuose „Wild World“ užkopė iki 4-osios vietos.

VIDEO: „Bastille“ - „Things We Lost in the Fire“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius