Bus kuriama gruziniška serialo „Moterys meluoja geriau“ versija

Beprotiško populiarumo Lietuvoje sulaukusio TV3 serialo „Moterys meluoja geriau“ šeštojo sezono filmavimo darbai prasidėjo jau šią savaitę. Naujausias serialo serijas TV3 žiūrovai išvys jubiliejiniame, dvidešimtajame, televizijos sezone šį rudenį. Pirmą kartą šalies istorijoje pagal lietuvių kurtą scenarijų televizijos filmas bus ekranizuotas ir užsienyje. Teises filmuoti populiariausią lietuvišką serialą „Moterys meluoja geriau“ ir intriguojantį televizijos trilerį „Gedimino 11“ įsigijo Gruzijos televizija IMEDI.
„Moterys meluoja geriau“ aktoriai Jurgita Jurkutė ir Ramūnas Rudokas
„Moterys meluoja geriau“ aktoriai Jurgita Jurkutė ir Ramūnas Rudokas / TV3 nuotr.

Pamėgusi lietuviškų serialų braižą po bendro lietuvių ir gruzinų darbo – serialo „Vyno kelias“, – kuris į TV3 eterį sugrįš jubiliejiniame, dvidešimtajame, televizijos sezone, Gruzijos televizija IMEDI adaptuos ir du populiarius lietuviškus serialus.

„Gruzijoje „Vyno kelias“ buvo įvertintas pačiais aukščiausiais reitingais“, – sėkme džiaugiasi prodiuserinės kompanijos „Videometra“ prodiuseris Rolandas Skaisgirys, neretai tituluojamas lietuviškų serialų tėvu. – Per daugelį metų ištobulėjome televizijos filmų srityje. Šiuolaikiniai lietuviški serialai yra dinamiški, organiški, nevaržomi dekoracijų. Tai daro mūsų serialus patrauklius. Belieka tik džiaugtis, kad pirmą kartą istorijoje lietuviški serialai yra parduodami užsieniečiams. Be to, jais domisi ne tik gruzinai. Šiuo metu vyksta intensyvios derybos ir su kitų šalių kompanijomis.“

Serialų adaptavimo Kaukazo regionui darbai jau yra prasidėję: atrinkti aktoriai mintinai mokosi tekstus, o tarptautinė kūrybinė grupė dėlioja paskutinius taškus ant i. Režisierius Raimundas Banionis Tbilisyje vadovaus kriminalinio trilerio „Gedimino 11“ gruziniško atitikmens filmavimui. Vasaros pabaigoje prasidės ir visų laikų populiariausio lietuviško serialo „Moterys meluoja geriau“ kaukazietiško varianto filmavimo darbai, jiems vadovaus režisierius Saulius Balandis.

„Lietuvoje serialui ‚Moterys meluoja geriau‘ nėra lygių – net 30 savaičių reitingų lentelėje jis neužleido pačios aukščiausios pozicijos. Gruzinai pranašauja, kad ir jų šalyje serialas bus tikra bomba, – tikina projekto prodiuseris Rimvydas Martinaitis. – Tiesa, dėl kultūrinių skirtumų reikia atidžiai adaptuoti kai kurias scenas, tačiau nuo lietuviškų klišių niekur nebėgsime – argi įmanoma įsivaizduoti serialą be Medos ar Robertėlio?“

Jubiliejiniame, dvidešimtajame, TV3 sezone televizijos žiūrovai išvys jau šeštąjį „Moterys meluoja geriau“ sezoną. Kaip tik šis televizijos filmas padėjo išgarsėti būriui aktorių: Editai Užaitei, Ingai Norkutei bei Jurgitai Jurkutei, kuri, pajutusi pašaukimą tapti profesionalia aktore, šiemet pabaigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius