Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cherchez l‘homme” ir kiti pavasario mados akcentai

Mada keičiasi, bet stilius išlieka – būtent taip kalbančius dažnai išgirsime garsius dizainerius ir stilistus. Dar sakoma, kad apranga atspindi asmenybę. Ak, bepigu jiems kalbėti, bet kaip mums, galbūt dar ne iki galo pažinusioms save, žinoti, kaip rengtis, kad visi matytų, kokios nuostabios ir nepakartojamos esame?
Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą!
Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą! / Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Galbūt nelabai originalus, bet praktiškai patikrintas ir tikrai efektyvus patarimas – kopijuok! Kalbamės su pramogų ir prekybos centre „Ozas“ įsikūrusių parduotuvių kolektyvais ir teiraujamės, į kokias stiliaus detales verta atkreipti dėmesį šį pavasarį.

Atrodyk kaip žvaigždė!

Tai – tikrai ne reklaminis šūkis: ne viena parduotuvė šio pavasario-vasaros kolekcijų ikonomis renkasi garsias moteris, savo išvaizda įkvėpiančias eksperimentuoti ir keliančias norą atrodyti taip, kaip jos. Štai ir išeitis, kaip susikurti stilių, atspindintį asmenybę – išsirenki, kokia įžymia moterimi žaviesi, ir „pasiskolini“ keletą jos įvaizdžio detalių, nepamiršdama savo autentiškų savybių bei privalumų.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą!
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą!

O rinktis tikrai yra iš ko: štai parduotuvės „Sisley“ vienos iš pavasario kolekcijų įkvėpėja – Marlene Dietrich ir jos rafinuotas, jausmingas stilius. Pagrindiniai akcentai – švelnios, pastelinės spalvos ir lengvi audiniai, klostėmis puoštos suknelės bei palaidinės ir sijonai bei šortukai, neslepiantys kojų. O jei žodžius „Atrodyk kaip Marlene Dietrich“ supranti tiesiogiai, irgi ne bėda – „Sisley“ gali rasti ir marškinėlių su Marlene atvaizdu!

Jei esi padauža iki kaulų smegenų, Marlene turbūt ne pats tinkamiausias stiliaus pavyzdys. Galbūt tuomet tiks... Courtney Love? Parduotuvėje „House“ galima rasti puikiausiai jaunatvišką maištą atspindinčių drabužių – ilgų suknelių, primenančių marškinius ir papuoštų žiogeliais, išblukusių džinsų ir siuvinėtų getrų. Tik įspėjam – savo maištą puiku demonstruoti laisvalaikiu, bet paskaitose verčiau būti gera mergaite!

Visos, labai moteriškos ir mėgstančios subtilią eleganciją, turbūt ir be mūsų patarimų stiliaus ikona seniausiai išsirinko Coco Chanel, ar ne? Tai patvirtina parduotuvės „House“ vadovė, sakydama, kad ypač perkami ir madingi šį pavasarį – trumpučiai, liemenį pabrėžiantys 1950-uosius menantys megztukai, Coco Chanel stiliaus švarkai, sijonai ir kelnės. Štai tau ir atsakymas, kokią aprangą rinktis artėjantiems egzaminams, kursinių/bakalaurinių gynimams ir kitoms oficialioms progoms!

Cherchez l‘homme?

Nesuprantantiems padėsime: tai – populiaraus posakio „cherchez la femme“ variacija, siūlanti ieškoti vyro. Toks posakis – labai tinkamas kalbant apie šio pavasario stiliaus akcentus, nes ne viena parduotuvė siūlo kolekcijas, įkvėptas vyriškos aprangos! „United Colors of Benetton“ kolekcija „Classic Genius“, kaip teigiama, sukurta visoms, mėgstančioms visa, kas neįprasta ir išsiskiria iš minios. Ir kaip neišsiskirsi, jei siūloma derinti dideles, plačias kelnes su gėlėtomis palaidinėmis ar vyriško tipo marškinius su mažyčiais medvilnės šortukais.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą!
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr./Stiliaus paieškos – bene vienintelis atvejis, kai galima kopijuoti į sveikatą!

Tuo tarpu parduotuvės „House“ kolektyvas sako, kad mėgstančios unisex stilių tikriausiai įvertins tokius rūbus kaip platūs marškiniai ar XL dydžio susagstomi megztiniai. Tik nepamirštam, kad vyriška – dar nereiškia nedailu! Rūbų formos išlieka vyriškos, bet pastelinės spalvos ir subtilūs mergaitiški raštai juos daro tikrai puošniais.

O jei norisi griežtesnio stiliaus, galima rinktis karinių uniformų įkvėptus rūbus! Parduotuvės „Cropp Town“, prekiaujančios laisvalaikio apranga, vadovė pabrėžia, kad vis dėl to, visiškai savo moteriškumo nepavyks paslėpti ir čia – drabužiai iš natūralių, žemės spalvų (aišku, chaki spalva – militaristinio stiliaus lyderė), formos griežtos, bet dailios detalės, tokios kaip siauri siluetai ar raukiniai, vis vien neleidžia pamiršti moteriškos prigimties – kad tikrasis švelnumas ir subtilumas įveikia bet kokias kliūtis! 

Užsakymo nr. AKI 20110426

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius