-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chorų karai“ dainomis pagerbs Justiną Marcinkevičių

Šį sekmadienį, vasario 20-ąją, antroji TV3 projekto „Chorų karai“ laida bus dedikuota anapilin išėjusiam poetui Justinui Marcinkevičiui. Septyni chorai specialiai ruošia dainą „Tai gražiai mane augino“. Jos žodžius sukūrė J. Marcinkevičius.
Justinas Marcinkevičius
Justinas Marcinkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Taip jau sutapo, kad Tauragės krašto Ugnies choras šiai laidai buvo pasirinkęs garsaus poeto eilėmis virtusį kūrinį „Dėl tos dainos“.

„Kai rinkausi dainą šiai laidai, norėjau, kad tai būtų daina apie Lietuvą, o daugiausiai eilių, pagal kurias sukurtos dainos mūsų šaliai yra J. Marcinkevičiaus. Pagal šio šviesaus žmogaus sukurtas eiles parašytos dainos jau tapo tautos dalimi, jos dainuojamos kaip himnai, kaip liaudies dainos“, – pasakojo Tauragės choro generolas Liudas Mikalauskas.

Kiti projekto „Chorų karai“ dalyviai sudainuos lietuviškos muzikos hitus: Baltasis Vilniaus choras atliks legendinę dainą „Musė“, Sidabrinis – lyriškuosius „Paukščius“, Burgundiškasis – žymiausių dainų popuri, Oranžinis choras pasirinko Manto Jankavičiaus dainą „Dabar ir čia“, Smaragdinis su Deivydu Zvonkumi priešakyje – Gyčio Paškevičiaus superhitą  „Šiam pasauly“, o Auksinis Utenos choras –  „Rondo“ dainą  „Laukų gėlė“.

Laidoje laukiama ir svečių – lietuviškos estrados grandas Ovidijus Vyšniauskas kartu su visais chorais atliks „Kur bėga Šešupė“, o „Thundertale“ – „Žemėj Lietuvos“. Muzikinę staigmeną žada ir vis dažniau uždainuojantis projekto vedėjas Vytautas Šapranauskas

Projekto taisyklės leidžia į pagalbą pasikviesti žinomus atlikėjus iš savo gimtųjų miestų, kuriems atstovauja chorai.  Ar jie pasinaudos šia galimybe ir kuris choras pirmasis bus priverstas palikti grandiozinį projektą?

Primename, kad vienas pagrindinių antrojo „Chorų karų“ projekto tikslų – dar labiau akcentuoti lietuvybę, skatinti patriotinius jausmus. Eteryje skambės gražiausios lietuviškos dainos, chorai kovos ne tik dėl žiūrovų simpatijų, o ir dėl piniginio prizo, kuris bus skirtas nugalėtojų miestui, apskričiai.

Galingieji „Chorų karai“ – sekmadieniais 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius