-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Chorų karai“: Kaunas triumfavo septintą kartą iš eilės (nuotraukos)

Septintosios TV3 projekto „Chorų karai“ laidos lyderiais žiūrovų ir komisijos nuomone septintą kartą iš eilės tapo Danguolės Beinarytės vadovaujamas Kauno choras. Transliacijos metu choras sulaukė kiek daugiau nei 6 tūkst. žiūrovų balsų.
Burgundiškasis Kauno choras
Burgundiškasis Kauno choras. / Adomo Jablonskio nuotr.

Antrąją vietą laidoje žiūrovų ir komisijos nuomone užemė Tarptautinis Sidabrinis choras su generolu Stano priešakyje – choristai gavo kone 9 tūkst žiūrovų balsų. Trečioji vieta teko Liudo Mikalausko vadovaujamam Ugniniam Tauragės chorui, paskutinysis laidoje liko Justino Lapatinsko vadovaujamas Oranžinis Alytaus choras.

Šios TV3 projekto „Chorų karai“ laidos tema – dainos iš Lietuvos operų ir garsiausių pasaulio miuziklų. Keturių projekte likusių miestų chorai žiūrovams atliko net po du pasirinktus kūrinius, kiekvieną jų komisija vertino atskirais balais.

Pirmasis scenoje pasirodė Burgundiškas Kauno choras. Pradžios pasirodyme choristai apjungė net du puikiai pasaulyje žinomus kūrinius – „Roxanne“ iš miuziklo „Moulin Rouge“ ir „Don’t stop me now“ iš „We will rock you“. Atlikėjai laidoje pademonstravo netik akį traukiančius kostiumus, bet ir aktyvią choreografiją, vienas iš choro narių į sceną išbėgo grodamas elektrine gitara. Komisija pasirodymą įvertino skeptiškai – nors vertintojams patiko kūrinių pasirinkimas bei atlikimas, šie nepamiršo sukritikuoti netiksliai atliktos choreografijos, Loreta Sungailienė merginų aprangą įvertino kaip „itin drąsią“. „Jeigu neišeina padaryti, kaip reikia, tada nereikia daryti visai“, – sakė Kristina Zmailaitė.

Pasak komisijos narės, pasirodymas buvo „nemenkas šūvis pro šalį“ ir „atrodė nerangiai“. Choristų pasirodymu itin pasipiktino Edmundas Seilius – išreiškęs didelius priekaištus dėl choreografijos komisijos narys tiesiog atsistojo ir išėjo iš studijos sakydamas, kad nori šnektelti su choro choreografu. Po šio komisijos nario poelgio tiesioginė laidos transliacija buvo perjungta į reklamą. Pasirodymą komisija įvertino 36 balais.

Antrojo pasirodymo metu Kauno choras atliko pasaulinį hitą „I Believe I Can Fly“. Choras šį kūrinį jau yra atlikęs ketvirtojoje projekto laidoje, tąkart pasirodymas sulaukė gausybės komisijos pagyrų. Situacija nepasikeitė ir šįkart. „Viskas. Va čia tai, ko ir reikia“, – sakė kviestinis komisijos narys Edmundas Kučinskas. Gausybę padėkų chorui išreiškė K.Zmailaitė. „Štai už tokius kūrinius aš Kauną myliu“, – savo poziciją kardinaliai pakeitė E.Seilius. Už šį pasirodymą kauniečiai gavo 40 komisijos balų.

Alytaus chorui – dviprasmiški vertinimai

Oranžinis Alytaus choras, vadovaujamas generolo J.Lapatinsko, scenoje atliko kūrinių fragmentus iš miuziklo „Velnio nuotaka“. Pasirodymas didelį įspūdį paliko L.Sungailienei – ši dėkojo choristams už didelį darbą, aktorinį meistriškumą, choreografiją. Jai antrino kviestinis komisijos narys E.Kučinskas bei K.Zmailaitė. „Ačiū. Pasijaučiau taip, lyg šiandien būtų teatro diena“, – pasirodymą įvertino E.Seilius. Viso už šį pasirodymą alytiškiai gavo 39 komisijos balus.

Dar kartą į sceną užlipęs Alytaus choras sudainavo dainą „Dabar ir čia“. Kūrinys taip pat buvo choro atliktas ir antrojoje projekto laidoje, tąsyk choristai sulaukė komisijos palaikymo. Šįkart komisija pasirodymą įvertino dviprasmiškai – L.Sungailienė džiaugėsi choristų energija ir ekspresyvumu, E.Seiliui pasirodyme „pritrūko pipirų“, K.Zmailaitės nuomone, alytiškiai turi daug geresnių kūrinių, kuriuos vertėtų pakartoti. Oranžinis Alytaus choras gavo 36 komisijos balus.

Tauragės choras – be Liudo Mikalausko

Ugninis Tauragės choras scenoje pasirodė be savo generolo. Choristams vadovaujantis L.Mikalauskas tiesioginės transliacijos metu dainavo Operos ir baleto teatre, tačiau tai nesutrukdė tauragiškiams atlikti savo programos. Pirmajam pasirodymui choras parinko kūrinį „Jesus Christ Superstar“. „Sakyčiau, nešpietnai šį vakarą“, – vertinti pradėjo E.Seilius. Komisijos narys į pasirodymą žvelgė pozityviai, tačiau nenutylėjo priekaištų dėl dalies choristų apatiškumo. Nors L.Sungailienė taip pat teigiamai vertino atlikimą, ji prikibo prie choristų aprangos – pasak jos, pastaroji neatitiko kūrinio idėjos. K.Zmailaitė ir E.Kučinskas į pasirodymą žvelgė kritiškai. Viso choras gavo 34 komisijos balus.

Antrojo pasirodymo metu Ugninis Tauragės choras darsyk pakartojo antrojoje projekto laidoje atliktą kūrinį „Dėl tos dainos“. „Jums trūko Liudo. Gal iš idėjos, gal ir ne, tačia be jo jums kažko trūksta“, – choro generolo pasigedo E.Seilius. „Man patinka Liudas, bet čia jo visai netrūko“, – jam prieštaravo E.Kučinskas, likęs absoliučiai pakerėtas choro pasirodymu. Sužavėtos liko ir komisijos moterys – viso tauragiškiai gavo net 39 komisijos balus.

Buvo ir kraštutinumų

Pirmajam pasirodymui Tarptautinis Sidabrinis Stano vadovaujamas choras pasirinko rusų kūrinį „Aš tavęs niekados nepamiršiu“ ir gavo dviprasmiškus komisijos vertinimus. Pasak vertintojų, pasirinktas kūrinys nėra tinkamas atlikti chorui, tačiau juos džiugino atlikėjų išreikšta emocija. L.Sungailienė itin džiaugėsi Stano solo partija – pasak jos, generolo dainavimas itin tiko šiam kūriniui. E.Seilius atlikėjams dalijo patarimus: „Mažinkite boso partiją, jei derinate vokalo partiją su instrumentalu.“ Pirmąjį Tarptautinio choro pasirodymą komisijos nariai įvertino vien devynetais.

Antrąkart į sceną užlipęs choras sudainavo žymaus pasaulio didžėjaus Davido Guetta kūrinį „Love Takes Over“. Žiūrovams atlikėjai pasirodė vilkėdami sportinius kostiumus, demonstravo žaismingą choreografiją. Tokį choro akibrokštą skirtingai įvertino komisijos nariai. Štai L.Sungailienė džiaugėsi choro nuotaikingumu, K.Zmailaitė taip pat apie pasirodymą atsiliepė palankiai. Komisijos moterims prieštaravo vertintojai vyrai – pasak E.Seiliaus, tai – visiškai „nechorinis“ kūrinys, E.Kučinskas teigė esą jam pasirodymas neatrodė linksmas. Į tokius jo priekaištus Stano kartu su vakaro vedėju Vytautu Šapranausku atsakė sudainuodami paties E.Kučinsko dainos „Laimės žiburys“ ištrauką. Viso choras gavo 35 komisijos balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius