Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkė Taja skatina tėvus pasirūpinti vaikų saugumu gatvėje

Artėjantis rugsėjis tėveliams vėl kelia didelį susirūpinimą – ar mūsų vaikai bus saugūs keliaudami miesto gatvėmis? Nukentėjusių vaikų šalies keliuose statistika nekelia džiaugsmo, todėl patys tėvai imasi iniciatyvų visuomenėje skatinti šios problemos sprendimą.
Taja su meškiuku Taduku
Taja su meškiuku Taduku / Akcijos "Apsaugok mane" nuotr.
Temos: 2 Meškiukas Taja

Neseniai Lietuvos internetą apskriejo į avariją pėsčiųjų perėjoje patekusio meškiuko Taduko istorija-foto reportažas. Ilgai netrukus socialiniame tinkle „Facebook“ įsikūrė meškiuką palaikančių tėvelių bendruomenė.

„Kviečiu visus tėčius ir mamas skirti daugiau laiko savo vaikučiams. Juk taip nesunku besiruošiant mokslo metams imtis paprasčiausių priemonių: iš anksto patikrinti vaiko kelią į mokyklą, ar nėra kliūčių, dėl kurių vaikas galėtų nukentėti gatvėje“, – sako dainininkė Erika Klimenko-Taja, tapusi pėsčiųjų perėjoje nukentėjusio meškiuko Taduko globėja.

Šiemet iki liepos pabaigos Lietuvos keliuose jau žuvo 11 vaikų – dvigubai daugiau nei pernai. O eismo įvykių, kuriuose nukentėjo vaikai, sumažėjo nuo 421 iki 361.

„Turiu du sūnus, kurių vienas kasdien eina į mokyklą, todėl vaikų saugumas gatvėse man labai svarbus. Stengiuosi vyresniajam nuolat pabrėžti, kaip svarbu saugiai elgtis kelyje, tikiuosi, kad jis laikosi taisyklių ne tik tada, kai einam kartu, bet ir likęs vienas“, – vylėsi Taja, auginanti vienuolikmetį Nedą ir keturmetį Domą. – Taip pat, manau, jog būtina šviesti ir vairuotojus. Vaikai yra vaikai, jie apie saugumą dažnai pamiršta pagalvoti, todėl mes suaugusieji turime būti atidūs.“

Visi tėveliai kviečiami prisijungti prie Taduko ir Tajos Facebook‘e, bendruomenę rasite FB paieškos laukelyje įvedus „Meškiukas Tadukas“ arba „Apsaugok mane“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius