-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Dainų daina“ (III turas): triumfavo Donatas Montvydas (papildyta 23.00 val.)

Šeštadienį, 21.00 val. eterį sudrebino trečiasis nacionalinio dainų konkurso „Dainų daina“ atrankos koncertas. Konkurso nugalėtojui bus siūloma dalyvauti „Eurovizijoje“ Maskvoje.
Donatas Montvydas
Donatas Montvydas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Štai tokia šeštadienio vakaro LTV studijoje chronologija.

01. „Saulės kliošas“. Livija pasidžiaugė, kad grupė groja teisingą muziką. O jos lyderis Laurynas pažadėjo konkursine daina atnešti saulę ir gėrį. Deja. Nors kliošininkai savo pasirodymą pradėjo audringais bei ugningais šūksniais „ar jūs su mumis šį vakarą“ ir pan., nors vokalistė išvaizda ir vokalas pritrenkiantys, daina visiškai neužstrigo... Tačiau tai yra gera pamoka, kaip reikia gerai dainuoti ir groti džazo klube. 

02. Donatas Montvydas (su savos kūrybos daina). Vėl šėšėlių teatras dainos intro. Paskui jausmingas kūrinys, kurio melodiją tikrai galima įsiminti. Iš palubės nukrinta užuolaidos ir tai jau yra aliuzija į šou. Donatas susipina, bet netrukus išsilaisvina. Happyendas.

03. „Širdelės“. Boružėlėmis persirengusios merginos tikrai galėtų išversti iš koto dar vieno TV serialo žiūrovus. Tačiau jų butaforinė saulėgrąža neprilygsta Dimos Bilano fortepijonui su balerina... Merginos, gal bandykite laimę „Vaikų Eurovizijoje“?

04. Indraya. Skandalais ar atradimais kol kas nevepia. Todėl Vytautas Juozapaitis, sėdintis tarp publikos, tokį skandalą žada (gal padainuos kokį operos gabaliuką?). O dainininkė tuo metu užtraukia:

„Tu savo mieste vieniša.../ tu gyveni žurnale/ gali nutraukti grandines/ tiktai akyse tuštuma...“ . Tuštuma, liūdna tuštuma, Indraya. Ir iškart supratome, kur taikai. Į Šiaulius? Negi į Maskvą? Labai abejoju.

05. Natalija ir Deividas Zvonkai. Dar vienas nuotaikingo popso gabaliukas. Didelio žingsnio į šalį nuo YVOS...hm, nėra. Tiesa, scenoje vaikai atrodė puikiai. Tai gal Zvonkams jau metas, jeigu, kaip jie dainuoja savo dainelėje, „viską gaunam, neprašaunam“?...

„Iš kur tas beribis gobšumas“, po dainos klausė Livija Zvonkės, turėdama omeny jos antrą bandymą patekti į finalą (tik dabar su Zvonkum, o ne su grupe). Išmintingiji Natalija nuo atsakymo išsisuko, perleisdama mikrofoną vyrui.

06. Karina ir Milanno sudainavo puikią meilės baladę, vertą roko operos. Šou elementai - sakura ir japoniškas Karinos įvaizdis. Dar - iš ekrano dainuojantis Milanno. Supainiotas tekstas. Bet kuo susijusi rytietiška forma su lietuvišku turiniu? Sunkus klausimas... Na, turbūt dviejų miestų susijungimas, - pasufleravo Audrius Giržadas. Na gal...

07. „el Fuego“. Na, geras mainstreamas. Gera balsų dermė. Juodi kostiumai, rimti veidai. Ir kas iš to??? Ech, Europa, laikykis, ateiname tavęs sudrebinti. O jei atvirai, tai „Triumfo arka“ buvo gyvesnė, efektingesnė. O čia? Gal per mažai laiko buvo dainai pasirinkti?

08. Stano. Pasirodymas su vaikų būriu (na nejaugi vaikai dabar atėjo į madą, juk „Eurovizija“ - gėjų meka...) neužkabino. Na, taip, Stano tikrai pasirodė gudresnis už penktoką ir už didžiąją dalį kitų dalyvių. Galėtų ir „Talentų ringe“ lyderiauti. Bet... melodija ir šou neužstrigo.

09. Asta Pilypaitė ir Onsa. Ko gero, kol kas geriausias vakaro pasirodymas. Onsa, palyginti su ankstesnių metų bandymais, paūgėjęs visa galva. Vokalinė dermė ir gyvas grojimas - puiku. Bet dar reikėtų padirbėti prie scenografijos, nes bėgančios natos ima pabosti ir žvilgsnis sustoja ties Onsos auskaru ar Astos formas pabrėžiančiomis modernaus kirpimo kelnėmis.

10. Aurelija. Didžiausias vakaro netikėtumas! Šaunuolė. Puikus vokalas, kerintis žvilgsnis, charizmatiška mergina iš Kėdainių. O daina? Na, gal ne visai tas formatas, bet Aurelija tikrai yra VILTIS, kad mūsų popso laukia įdomi ateitis.

11. ŠokoLedas“. Egmontas Bžeskas prie įvaizdžio padirbėjo, gražiai merginas suvėlė. Po šmaikščių Audriaus pastabų apie plastmasinę Bžesko širdį, merginos pasirodė neblogai. Jų blizgančius kostiumus žiūrovai pastebėjo. O pati daina? Įsiklausykite į tekstą, prieš tai pasitelkę „Kirčiavimo žodyną“. Žodyne tikrai rasite klaidų:) Tačiau, be jokios abejonės, tai vienas efektingiausų pasirodymų - dėl choreografijos. TATU mergaitės, drebėkite, lietuvaitės ruošiasi į Rusiją.

12. Rūta Lukoševičiūtė. Tai bent vienuolė! Dainos tekstas ir abitas - perfect. Geriau jau būtų to abito nenusivilkusi. Daugiau nėra ką bepridurti.

Į pusfinalį pateko

Donatas Montvydas – „From the distance“, „Fuego“ – „Žvaigždžių milijonai“,  Rūta Lukoševičiūtė – „Window of life“ („Trapus žmogus“), Asta Pilypaitė ir „Onsa“ - „Labas“, Aurelija – „Part of me“, Karina ir Milanno – „Kelias pas tave“.

Tai trečiasis, paskutinis atrankos konkursas. Po jo prasidės pusfinaliai. Į juos iš trijų turų pateks 20 dainų. Atlikėjai dainuos su simfoniniu orkestru.

Visi I turo dalyviai

 

Visi II turo dalyviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius