Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbščiausiems LRT darbuotojams išdalyti „Bitinukai“ (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą į Lietuvos radijo ir televizijos Didžiojoje studijoje surengtą šventę „Bitinukai 2009“ būrėsi televizijos ir radijo kūrėjai, atlikėjai bei politikai. Paaiškėjo, kas per praėjusius metus Lietuvos radijui ir televizijai nusipelnė labiausiai, o kartu nuskambėjo lietuvių pamiltos mūsų šalies atlikėjų dainos.
Įsimintiniausia visų laikų LRT vedėja tapusi Bernadeta Lukošiūtė – Teta Beta neslėpė nuostabos.
Įsimintiniausia visų laikų LRT vedėja tapusi Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta neslėpė nuostabos. / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Į filmavimą susirinkusius žiūrovus sutiko linksmai nusiteikęs LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. „Aš būsiu apšildanti grupė, – imdamas mikrofoną juokavo jis. – Sunkmetis turi gerų bruožų – jis suvienija. Galbūt turėjome šiam vakarui daugiau idėjų, bet ne visas jas pavyko įgyvendinti. Ypač dėkoju buvusiems LRT darbuotojams, kurių šiandien susirinko tiek daug, ir ačiū tiems, kurie grįžo.“ Po trumpos LRT vadovo prakalbos suskambus ritmingiems mušamųjų garsams susirinkusiuosius pasveikino vakaro vedėjai – šmaikštumo nestokojantis „Labo ryto“ vedėjas Ignas Krupavičius ir „Sveikinimų koncerto“ vedėja Regina Jokubauskaitė.

Sveikino „Panoramą“ su 40-mečiu

R.Jokubauskaitė trumpai priminė 9-ąjį kartą vykstančių „Bitinukų“ istoriją ir su kolega I.Krupavičiumi pristatė iškilmingą 40 metų jubiliejų švenčiančią LRT laidą „Panorama“. Iš ekranų nuskambėjo pirmųjų ir kitų anksčiau dirbusių laidoje atsiminimai, o tuomet gausus visų laikų „panoramiečių“ kolektyvas užlipo ant scenos priimti sveikinimų.

Gavę glėbį baltų rožių buvę ir esami LRT darbuotojai sukluso – sveikinimo kalbą sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė. „Didelė šventė, kai tave gali įvertinti. Šie apdovanojimai labai svarbūs, nes juose nėra nugalėtojų – ir nominantams, ir nelaimėjusiems tai yra paskata dar labiau pasitempti. Man, kaip politikei, smagu sveikinti informacinę laidą. Keturiasdešimt jūsų gyvenimo metų buvo įvairiaspalviai. Pirmus 20 metų negalėjote sakyti to, ką norėjote. Dabar jau 20 metų, kad ir kuriame Lietuvos kampelyje būtum, gali tikėtis tikrų, šviežiausių žinių. Geros jums sveikatos, kūrybinės energijos, kuo mažiau nuovargio ir kad širdyje būtų noras skleisti teisingą informaciją“, – linkėjo I.Degutienė. Ji „Panoramos“ kolektyvui įteikė stiklinį angelą.

Po Seimo pirmininkės kalbas sakė pirmasis „Panoramos“ vadovas Česlovas Juršėnas ir dabartinis LTV Naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis, žurnalistė ir laidų vedėja Algimanta Žukauskienė, buvusi diktorė Liuda Juškaitė. Dovanų įteikti pakilo ir opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis. Jis įteikė gėlių ir veidrodį, kurį pavadino daiktu linkėjimu, ir ragino, kad žinios būtų it objektyvus gyvenimo atspindys.

Nepamiršo skirtingų nuopelnų

Solistui Rafailui Karpiui ant scenos įkūnijus Charlie Chapliną ir atlikus nuotaikingą dainą apie šypsenas, prasidėjo „Bitinukų“ dalybos. Pirmoji nominacija – „Geriausia visų LRT radijo programų laida“. Tapusavyje varžėsi laidos „Ryto garsai“, „Mes, moterys“ ir „Švelnūs tardymai“. „Bitinukas“ iškeliavo į gausų „Ryto garsų“ kolektyvą, kuris juokavo, kad „mes kylame, kai žvaigždės gęsta – 4 ryto“. Vedėjams pratęsus kalbą apie kylančią saulę, ant scenos su savo kūriniu „Vėl, švieski man vėl“ pasirodė estrados legenda Stasys Povilaitis. Jam pritardamas niūniavo net Algimantas Čekuolis.

Dėl geriausios visų LRT televizijų kanalų laidos vardo rungėsi „Triumfo arka“, „Šiandien“ ir „Tūkstantmečio vaikai“. Pastarųjų kūrybinė grupė lipo pasiimti statulėlės, o po jiems skirtų plojimų dainą atliko „Triumfo arkos“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė.

Vėliau buvo paskelbtas „Lietuvos radijo metų žmogus“. Juo tapo ūkininkų turgelių Vilniuje ir Kaune koordinatorius Mindaugas Maciulevičius. Vyras dėkojo už įvertinimą ir priminė tiek ūkininkų, tiek valdžios institucijų ir miestiečių indėlį į darnią ūkininkų turgelių veiklą.

Jį ant scenos pakeitė Kastytis Kerbedis. Nutilus jo dainai buvo paskelbta Lietuvos radijo programos „Klasika“ laidos „Ryto allegro“ išrinkta konkurso „Metų kultūros šviesulys“ laureatė – Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešosios bibliotekos Pajieslio filialo bibliotekininkė, Pajieslio  bendruomenės pirmininkė Irena Milerienė. Jai nulipus nuo scenos suskambo Kęstučio Jablonskio atliekama melodija.

Margaspalvė apdovanotųjų puokštė

Geriausiu visų LRT radijo programų laidų vedėju tapo „Opus3“ programos „Atverk akis su Opus3“ vedėjas Marius Andrijauskas, o geriausiu LRT televizijų kanalų laidų vedėju buvo paskelbtas „Gustavo enciklopedijos“ kūrėjas Audrius Rakauskas, nurungęs Ritą Miliūtę ir Editą Mildažytę. Po dar vienos gyvai atliekamos K.Kerbedžio dainos „Pienių vynas“ su 20-uoju gimtadieniu buvo pasveikintas linksmasis „Tele bim-bam“. Laidos vedėja N.Čereškevičienė, padedama mažųjų talkininkų, užkrėtė žiūrovus gera nuotaika atlikdama kūrinį „Telebimbadienis“.

LRT profesionalės, dirbančios radijuje, titulą gavo žurnalistė Aušra Jūraitė, o nuskambėjus dar vienai S.Povilaičio dainai buvo paskelbtas ir LRT profesionalas, dirbantis televizijoje. Juo tapo operatorius Gintautas Raila. Po šio apdovanojimo scenoje pasirodė vis dar su gipsuota koja vaikščiojanti dainininkė Eva. Nors ji dainavo sėdėdama, pasirodymą nuspalvino jaunosios šokėjos.

Duoklė atiduota ir dar vienam garbingam jubiliejui – pasveikinta vaizdo filmų ciklo „Mūsų miesteliai“ autorė Nijolė Baužytė ir su ja dirbanti kūrybinė grupė. N.Baužytė papasakojo žiūrovams dvi jausmingas istorijas apie įdomius ir kupinus gyvenimiško oprimizmo žmones, kuriuos jai yra tekę kalbinti. Ji linkėjo visiems stiprybės, sveikatos ir darbštumo, o šiuos žodžius palydėjo dar viena K.Jablonskio daina.

Paskutinioji buvo teikiama ypatinga – „Padėkos“ nominacija, skirta įsimintiniausiam visų laikų LRT vedėjui ar laidai pagerbti. Ją gauti pretendavo žurnalistas Algimantas Čekuolis, diktorės Bernadeta Lukošiūtė-Teta Beta ir praėjusiais metais Anapus iškeliavusi Gražina Bigelytė. Po trumpos tylos pauzės buvo apdovanota B.Lukošiūtė. Moteris atrodė labai nustebusi ir nepaliovė dalyti padėkų, džiaugdamasi tokiu įvertinimu už bene keturiasdešimt LRT išdirbtų metų.

Vakaras baigėsi Šarūno Kirdeikio šokėjų trupės „Showmakers“ pasirodymu. Po jo skubantys palikę salę ėjo namo, o norintys pabendrauti prie užkandžių ir vyno taurės rinkosi LRT klube.

„LRT Bitinukų 2009“ filmavimo įrašas per LRT bus transliuojamas sausio 31-ąją 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius