Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Darom‘10” akcijos koncertui – netradiciniai techniniai sprendimai

Balandžio 17-ąją 21 val. Vilniuje, aikštėje prie „Ozo“ prekybos ir pramogų centro, įvyks Žaliosios vienybės koncertas, vainikuosiantis nacionalinę švarinimosi akciją „Darom 2010“. Jo tiesiogine transliacija šeštadienio vakarą mėgausis TV3 žiūrovai. Koncertą prodiusuojanti agentūra „Elitaz“ ruošiasi priblokšti ne tik išskirtine renginio programa, bet ir techniniais sprendimais.
„Darom‘10“ akcijos koncerto vedėjos
„Darom‘10“ akcijos koncerto vedėjos / TV3 nuotr.

Žaliosios vienybės koncertas bus nemokamas, todėl visi vilniečiai ir miesto svečiai balandžio 17-osios vakarą kviečiami rinktis prie „Ozo“ prekybos ir pramogų centro ir savo akimis pamatyti galingą, itin originalią sceną bei stulbinančius techninius sprendimus.

Koncerto transliacijai pirmą kartą Lietuvoje bus panaudotas net 18 metrų ilgio filmavimo kranas. Jį į Vilnių renginio kūrėjai specialiai parsivežė iš užsienio. Neregėtų naujovių bus ir daugiau. Pavyzdžiui, operatorius su belaide „steadicam“ kamera ketina vėžintis po filmavimo aikštelę ekologiškuoju riedžiu ar kitaip – „segvėjumi“.

Scena taip pat atrodys įspūdingai – ji bus kelių skirtingų pakopų, net 38 metrų pločio ir 19 metrų gylio ir pranoks žiūrovų lūkesčius nestandartine savo konstrukcija. Sceną sups galybė ekologiškos šviesos LED tinklo, o į šonus besidriekiančiomis rampomis judės renginio temą atitinkančios įvairios transporto priemonės.

Scena, sumontuota prie Ozo g. 18 įsikūrusio prekybos ir pramogų centro, gražiai įsilies į bendrą pastato konstrukciją. Koncertas vyks dviejuose scenos aukštuose, kuriuos „apims“ vienas stogas. Tiesa, ir jis bus kitoks nei įprastai – tarsi vėduoklė.

Žaliosios vienybės koncerto dailininkė Edita Valaitė, kūrusi scenografiją daugeliui didžiųjų TV projektų, sako, kad jai nesinorėjo puošti scenos banaliomis gėlelėmis. Edita pasirinko originalų simbolį – Žmogaus veidą, kuris ekologinio koncerto kontekste įgaus filosofinę Žmonijos veido prasmę.

Tai bus kino dailininko ir skulptoriaus Roberto Dičiaus iš šiukšlių sukurta skulptūra, projekcijos priemonėmis keičianti išvaizdą.

„Per koncertą tai simbolizuos ir Žemę, ir Saulę, ir Mėnulį, ir pienę, – pasakojo E. Valaitė. – Pati scena bus geležinė, industrinė. Ekranuose ją sups tamsūs, šalti ar pasteliniai piešiniai, o po to, kai veiksmas persikels arčiau žmonių, apsuks aplink juos ratą – ekranai nušvis ryškiomis spalvomis ir finale viskas sužydės.“

Įspūdingos scenografijos koncerto pradžia – balandžio 17 dieną 21 val. Neturintieji galimybių pamatyti koncertą gyvai – kviečiami įsijungti TV3 ir žiūrėti tiesioginę renginio transliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius