-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daugiausia tarptautinių televizijos apdovanojimų „Emmy“ gavo britai (nuotraukos)

Didžioji Britanija pirmadienį per Niujorke surengtą iškilmingą ceremoniją gavo penkis tarptautinius „Emmy“, o Brazilija atsiėmė savo pirmąjį tokį apdovanojimą ir tapo tikra televizijos elito nare.
Julie Walters
Geriausios aktorės titulą iškovojo Julie Walters. / „Scanpix“ nuotr.

Britų kandidatai dominavo ir geriausio aktoriaus apdovanojimas galiausiai atiteko Benui Whishaw iš „Baudžiamojo teisingumo“ („Criminal Justice“), o geriausios aktorės apdovanojimas – Julie Walters iš „Trumpos viešnagės Šveicarijoje“ („A Short Stay in Switzerland“).

Britų televizijos programos taip pat pelnė tarptautinius „Emmy“ meno, vaikų ir jaunimo, dokumentinių programų kategorijose.

Brazilija, kurios nominantų sąrašas nusileido tik britų sąrašui, pateko į šių apdovanojimų istoriją gavusi savo pirmąjį tarptautinį „Emmy“ – už telenovelę „Indija: meilės istorija“ („India – A Love Story“).

Be apdovanojimų, šiemet taip pat neliko ankstesnės laureatės Danija, kuri su „Gynėjais“ (The Protectors) nugalėjo draminio serialo kategorijoje, Japonija, su „Trumpais filmukais“ (Short Shorts) nugalėjusi komedijos kategorijoje, Olandija, už „Telefoną“ (The Phone) pripažinta nugalėtoja realybės programų („be scenarijaus“) kategorijoje, bei Vokietija, televizijos daugiaserijinio filmo kategorijoje nugalėjusi su „Berlyno vilkais“ (The Wolves of Berlin).

„Visos nominuotos programos ir darbai yra tikras įkvėpimas visiems mums šioje industrijoje ir žiūrovams visame pasaulyje“, – sakė Tarptautinės „Emmy“ akademijos prezidentas Bruce'as Paisneris.

Apdovanojimų teikimo vakarą Niujorko viešbutyje „Hilton“ vedė britų televizijos vedėjas ir komikas Grahamas Nortonas, o tarp apdovanojimus teikusių įžymybių buvo amerikiečių interviu veteranė Barbara Walters ir buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris.

Tarptautiniai „Emmy“, kurie vadinami pasaulio televizijų „Oskarais“ ir į kuriuos negali pretenduoti tik JAV programos, įteikiami po šešis mėnesius trunkančio atrankos proceso, kurio metu vyksta trys atrankos etapai, kai 50-yje valstybių dirba 600 vertintojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius