Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivis ir Lukoševičiūtė kliudo konkurentams?

Naujienų portalą 15min.lt pasiekė pramogų pasaulio užkulisiuose sklandančios kalbos, esą ir Deivis, ir Rūta Lukoševičiūtė bus pašalinti iš „Dainų dainos“.
R.Lukoševičiūtė ir D.Norvilas spėlioja apie savo likimą.
R.Lukoševičiūtė ir D.Norvilas spėlioja apie savo likimą. / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt pavyko išklausyti ne tik į skandalo verpetą pakliuvusių atlikėjų, bet ir R.Lukoševičiūtės dainos kūrėjo nuomonę. Mat daugelis painioja manydami, kad R.Lukoševičiūtės atlikta daina – vien jos pačios kūryba. Iš tiesų R.Lukoševičiūtė sukūrė dainai žodžius ir ją atliko. Muzikos autorius – Marius Matulevičius, daugeliui žinomas Murčiko pseudonimu. Taigi, laukimu gyvenančių muzikantų mintys apie susidariusią situaciją – jūsų dėmesiui.

Murčikas kovos iki galo

M.Matulevičius 15min.lt pasakojo turįs nuomonę apie susidariusią situaciją, tačiau nieko konkretaus nežino iki ateinančio šeštadienio. „Viskas paaiškės šeštadienį. Oficialiai dar net pats Jonas Vilimas nekalba, todėl ir neaišku, kaip viskas gali pasisukti“, – kalbėjo muzikos prodiuseris.

Paklaustas, ar ką nors girdėjo apie tai, kad R.Lukoševičiūtė negalės toliau dalyvauti „Dainų dainoje“, Murčikas tikino kol kas nieko nežinąs ir gali tik spėlioti.

„Po šeštadienio, koks bebūtų sprendimas, imsimės priemonių ir dėl teisybės kovosim iki galo“, – atskleidė M.Matulevičius.

Griebsis visų įmanomų priemonių

Muzikos kūrėjas 15min.lt pasakojo, kad bet kuriuo atveju imsis visų įmanomų būdų teisybei įrodyti. „Priemonė, kuri bus įgyvendinta nepriklausomai nuo oficialių sprendimų, – kreipimasis į originalios Eltono Johno dainos teisių turėtojus, kad jie patvirtintų arba paneigtų plagiato faktą“, – kalbėjo M.Matulevičius. M.Matulevičius: Sunku įsivaizduoti, kas kiša pagalius į ratus.

Vyrukas tvirtino, kad nuo dainos teisių turėtojo atsakymo priklausys tolimesni jo veiksmai. Kūrėjas neatmeta, kad prireikus kreipsis ir į teismą.

Paklaustas, kur, muzikos prodiuserio nuomone, šuo pakastas dėl tokio skandalo, jei daina iš tiesų nėra plagiatas, M.Matulevičius atsakė lakoniškai: „Tiesa slypi kažkur anapus. Povandeninių srovių yra tiek daug, kad sunku įsivaizduoti, kas kiša pagalius į ratus“, – kalbėjo kūrėjas.

Prodiuseris neatmetė versijos, kad ir Deivio, ir R.Lukoševičiūtės dainos yra vertos palankiausių įvertinimų, todėl kažkam gali norėtis dainininkus pašalinti iš konkurso. „Jeigu kažkas mums bandys uždrausti dalyvauti konkurse nesankcionuotomis priemonėmis, mes duosim atsakymą“, – kalbėjo prodiuseris.

Išsigando Lukoševičiūtės?

„Scanpix“ nuotr./ Rūta Lukoševičiūtė
„Scanpix“ nuotr./ Rūta Lukoševičiūtė

R.Lukoševičiūtė 15min.lt tikino jokių įtikinamų versijų dėl pastarųjų dienų įvykių neturinti ir ruošiasi šeštadienio pasirodymui. Atlikėja tiesiog piktinosi ne ypač gera konkurso organizacija. „LATGA-A galėjo dar iki prasidedant „Dainų dainai“ perklausyti visų atrinktų atlikėjų dainas ir patikrinti, plagijuotos jos, ar ne. Dabar tokie reikalai prasideda, kai dainos atliekamos tiesioginiame TV eteryje. Būtų išvengta nesklandumų. Nesmagu ir autoriams, ir konkursas praranda žavesį“, – piktinosi R.Lukoševičiūtė.

Daininikė, paklausta, kaip vertina versiją, esą norima jos atsikratyti dėl konkurencijos, R.Lukoševičiūtė kalbėjo, jog apsidžiaugtų, jei tai būtų tiesa. „Daug dirbu ir labai stengiuosi. Lankau vokalo pamokas, mokausi. Jeigu manimi nori kažkas atsikratyti, vadinasi, išsigando. Tai daugeliui dainininkų būtų puikus įvertinimas“, – juokėsi dainininkė.

Piktinasi LATGA-A

Pasigirdus kalboms apie tai, kad Deiviui toliau nebus leista dalyvauti nacionaliniame dainos konkurse, pats atlikėjas pasakojo esą jam iki gyvo kaulo įgriso visi šie reikalai. „Tegul baigiasi velniop į vieną ar kitą pusę ši istorija! Daina niekur nedings. Ji gavo tiek reklamos, kiek iki šiol nė viena daina Lietuvoje nėra gavusi. Visi dokumentai rodo mano tiesą“, – kalbėjo vyrukas.

„Scanpix“ nuotr./Deivis
„Scanpix“ nuotr./Deivis

Atlikėjas prasitarė, kad daugiausia pretenzijų turi LATGA-A vadovui Edmundui Vaitekūnui. „Jis tūkstantį kartų minėjo, kad niekas kitas manęs negali kaltinti plagiavimu išskyrus teismą, inicijuotą grupės „The LA's“, tačiau tikrovė – kitokia.“, – piktinosi Deivis.

Dainininkas siūlo įsiklausyti į Lietuvos autorių teises ginančios organizacijos pavadinimo prasmę. Esą organizacija turėtų ginti, bet ne kaltinti ir teisti. „Per metus LATGA-A pajamos yra 15 milijonų litų. Būtent iš pop muzikos jie gauna apie 12 mln. Mūsų kūryba maitina šią asociaciją. Šiuo atveju LATGA-A apspjauna karvę, kuri ją maitina“, – piktinosi Deivis.

Deivis: mane nori pašalinti

Atlikėjas neslėpė apmaudo dėl susiklosčiusios situacijos ir neatmetė „pašalinimo“ iš „Dainų dainos“ versijos. „Vaitekūnas, ko gero, mane nori pašalinti. Tą suprantu iš jo veiksmų. Jis sukvietė komisiją, kuri priėmė sprendimą, kad „Lietuva“ – nėra plagiatas. Kitą dieną E.Vaitekūnas numojo ranka ir pareiškė, kad komisija yra nieko verta“, – kalbėjo Deivis.

„Turiu minčių ir žinau, kas tuo užsiėmė ir padarė. Nenoriu įvardinti tų žmonių. Galbūt tai padarysiu vėliau, kai viskas nurims. Tegul jie negalvoja, kad viskas taip ir nuplauks. O ponui Vaiketūnui pasiūlyčiau ginti Anglijos atlikėjų teises, nes savų jis negina“, – kalbėjo muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius