-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivis Norvilas: iš vieno projekto į kitą...

Neseniai sūnaus gimimu džiaugęsis dainininkas Deivis Norvilas ilgai prie lopšio neužsibuvo. Po TV projekto „Chorų karai“ kibo į kitą – tapo „Šeimų dainų“ vedėju. Išties simboliška...
Deividas Norvilas
Deividas Norvilas

Keletas faktų

Gimė 1980 m. birželio 13 d. Klaipėdoje.
Mokslai: baigė Klaipėdos S. Šimkaus konservatoriją, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje apsigynė bakalauro ir magistro laipsnius.
Veikla: muzikinę karjerą pradėjo 1995 m. grupėje „Liūdesio gėlės“. Koncertuoja, vedė TV laidą „Mūsų dienos kaip šventė“, TV projekte „Žvaigždžių duetai“ iškovojo Auksinį mikrofoną, dalyvavo TV projekte „Chorų karai“. Vaidina miuzikluose („Paryžiaus katedra“ ir kt.).
Diskografija: per vienuolika solinės karjeros metų išleido 9 albumus.

Tėvystė neatitraukė jūsų nuo tiesioginių darbų ir nesutrukdė vesti „Šeimų dainų“?

Tokiais laikais atsisakyti renginių, koncertuoti ar vesti laidas yra didelė prabanga. Ypač dabar, kai sulaukiau šeimos pagausėjimo. Gimus sūnui Emiliui, atsirado dar didesnė atsakomybė. Reikia rūpintis šeima.

Kaip spėjate?

Kovas ir balandis man – ypač įtemptas metas. Gimė sūnus, bet tie rūpesčiai malonūs. Be to, iškart po TV projekto „Chorų karai“ pradėjau vesti muzikinę laidą „Šeimų dainos“, vyksta filmavimai ir pan. Pastaruoju metu toks didžiulis krūvis, kad vos spėju suktis. Bet esu laimingas, nes gyvenime darau tai, kas išties patinka.

Per paskutinį interviu prasitarėte, kad širdyje dar pats jaučiatės vaikas... Turite auklėjimo filosofiją?..

Kokia gali būti auklėjimo filosofija?! Vaikelis dar toks mažas... Nežinia, koks bus charakteris, temperamentas. Sunku prognozuoti ir spėlioti, kas būtų, jei būtų (šypsosi). Sakoma, kad dažniausiai vaikus auklėjame taip, kaip mus auklėjo tėvai – kopijuojame jų metodus. Kol kas neįsivaizduoju.

„Smagu, kad ši laida skatina šeimas dainuoti, prisiminti lietuviškas dainas. Juolab kad tų posmelių su metais prie švenčių stalo vis mažėja. Seniau sudainuodavome tris posmus ir priedainį, o dabar vos prisimename vieną arba tik priedainį...“

Kaip jaučiatės tapęs tėčiu?

Žinote, visi to tik ir klausinėja. Galbūt iš manęs per daug reikalaujama ar tikimasi? Gal visi mano, kad strakaliosiu it išprotėjęs iš laimės ir pan.? Į šią džiugią žinią reagavau normaliai. Aplankė natūralus džiaugsmas. Iš tiesų sūnaus gimimas – reikšmingiausias mano gyvenimo įvykis.

Ar keliatės naktimis, padedate keisti sauskelnes?..

Kai Emilis „uždainuoja“, visus pažadina (juokiasi). Būna ir bemiegių naktelių, bet tai natūralu, visi turime pereiti šį etapą. Aš ir sauskelnes pakeičiu, ir su Renata kartu maudome mažylį. Maudynės – džiugiausias vakaro momentas. Nors stengiuosi kuo daugiau padėti, Renatai tenka daug ką padaryti vienai, nes aš daug dirbu. Ji puikiai tvarkosi.

Iš vienos šeimos puolate į kitos glėbį... Ar „Šeimų dainose“ netrūksta talentų?

Jau įvyko keli laidos „Šeimų dainos“ filmavimai. Daininga ta mūsų Lietuvėlė. Pastebėjau, kad šiek tiek keičiasi tradicijos. Šeimos jau neapsiriboja vien tomis dainomis, kurios kadaise skambėdavo giminei ar šeimai susirinkus prie stalo. Nemažai šeimų mūsų projekte dainavo angliškai.

Jūsų nuomone, tai gerai ar blogai?

Negaliu teigti, blogai ar gerai, tik norėtųsi, kad nepamirštume, iš kur mes kilę ir kas esame. Nereikėtų visko kopijuoti iš už jūrų marių. Kalbu apskritai, nes tai juntama daugelyje gyvenimo sričių. Beje, turime tiek daug gražių lietuviškų dainų. Kodėl gi jų neprisiminus?!..

Ar šeimoms, kurios norėtų dalyvauti šiame muzikiniame projekte, dar nevėlu registruotis?

Be abejo, visos dainingos šeimos yra laukiamos mūsų laidoje. Ypač tos, kurios turi parodyti ką nors įdomesnio ar profesionalesnio. Norėtųsi, kad eidami į laidą žmonės įvertintų savo jėgas ir sugebėjimą dainuoti. Nufilmavome tik kelias laidas, buvo tokių šeimų, kurioms uždainavus net žagtelėjau – pakerėjo originalumu ir balsingumu (šypsosi). Tiesa, buvo ir tokių, kurie tikrai pervertino savo gebėjimus.

Kokie reikalavimai keliami laidos „Šeimų dainos“ dalyviams?

Ypatingų reikalavimų nėra. Svarbiausia, kad visi būtų šeimos nariai arba giminės (broliai, sesės, tėvai, seneliai, dėdės, tetos ir pan.). Draugai netinka, nes mūsų laida yra skirta būtent šeimų dainoms. Atlikėjų skaičius irgi nesvarbu: gali būti duetas, tercetas. Turėjome vieną linksmą kolektyvą iš dešimties narių.
Nors laida netiesioginė, visi dalyviai be išimties turi galimybę sudainuoti vieną vienintelį sykį. Jokio pakartotino dublio. Suklydai – pasitaisyti progos nebus. Komisija, kurios nariai yra Liudas Mikalauskas, Stasys Povilaitis ir Danguolė Beinarytė, vertins pagal tą vienintelę dainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius