Į „Lietuvos talentų“ finalą keliauja breikeriai ir trikeriai (nuotraukos)

Sekmadienio vakarą prie televizorių ekranų žiūrovus subūrė jau trečiasis TV3 projekto „Lietuvos talentai“ pusfinalis. Vilniaus Ūkio banko teatro arenos scenoje dar vienas dalyvių dešimtukas varžosi dėl žiūrovų balsų ir teisės kovoti kalėdiniame projekto finale bei laimėti piniginį prizą – 10 tūkst. eurų.
Paskutinįjį lapkričio sekmadienio vakarą vyko trečiasis TV3 projekto „Lietuvos talentai“ pusfinalis. Vilniaus Ūkio banko teatro arenos scenoje pasirodė dar vienas dalyvių dešimtukas. Žiūrovai ir komisija į finalą išsiuntė vadinamuosius trikerius „Kaprex“ ir breikerius „Real time modify“ iš Šiaulių.
„Real time modify“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vietą „Lietuvos talentų“ finale jau užsitikrino mažoji šokėja Vaiva, lyriškoji Berta, šokėjas Paulius ir netradicinis šokių duetas „I.L.I crew“.

„Manau, kad žiūrovai turi prisiminti, kad jie atsakingi už tuos, ką renka į finalus. Jie turi galvoti, ką daro“, – laidos pradžioje ragino komisijos narė Rūta Ščiogolevaitė. Marijus Mikutavičius, vedėjo išprovokuotas pajuokauti apie praėjusios savaitės „Lietuvos talentų“ dalyvį Virginijų, tvirtino, kad šią savaitę jo nesapnavo. O linksmai nusiteikęs Adolfas Večerskis pranešė džiugią žinią: „Kalėdos bus!“

Papildyta 19.53 val.: Pirmoji į sceną lipo dainuojanti fizikė 20-metė vilnietė Karolina. Ji atliko Freddie Mercury dainą „Don‘t Stop Me Now“, tačiau nė neįpusėjus raudonus „kryžius“ paspaudė A.Večerskis ir M.Mikutavičius. Palaikyti Karolinos į sceną atbėgo 4 šokėjos – šlavėjos. „Manau, kad daina nebloga ir tu galėjai pasirodyti kitokia, nei pasirodei atrankose. Bet buvai labai šalta, mėginai tą padaryti judesiais ir balsu, bet sunku parodyti šilumą, kai jos nėra širdyje“, – sakė R.Ščiogolevaitė. M.Mikutavičius buvo kategoriškas, pareikšdamas, kad tokia daina – ne Karolinos jėgoms, o A.Večerskis paantrino, kad „neveža“.

Antrieji pasirodė jaunieji pramoginių šokių šokėjai iš Tauragės – Gytė ir Vykintas. Jų šokyje Gytė atliko Rožinės panteros, o Vykintas – vagies vaidmenį, tačiau pasirodymas baigėsi skambant romantiškai melodijai. „Norėčiau prie kažko prisikabinti, bet neturiu ką jums prikišti, išskyrus tai, kad esate beviltiškai jauni ir būtų gaila atiduoti jums 10 tūkst. eurų. Savo jaunyste jūs galite sumaišyti kažkam kortas finale“, – tvirtino M.Mikutavičius. R.Ščiogolevaitė tiesiog pasakė, kad jai labiau patiko ankstesnis poros šokis. „Jei ne mes duosim 10 tūkstančių, Tauragė duos“, – šmaikštavo A.Večerskis.

Papildyta 20.10 val.: Vadinamieji trikeriai „Kaprex“ pasirodė tretieji. Vaikinai Aurimas ir Haroldas pasirodymą pradėjo vaizdeliu iš restorano ir kaitino publikos aistras įspūdingais šuoliais bei salto. Jiems susirinkusieji plojo atsistoję ir negailėjo sveikinimo šūksnių. „Labai nustebinote, džiaugiuosi, kad mes jumis patikėjome aną kartą“, – teigiamai vertino A.Večerskis. Jam pritarė R.Ščiogolevaitė, sakydama, kad pasirodymas buvo įdomus ir net su mažu spektakliuku. „Gaila, kad negyvenate kokiu šimtmečiu anksčiau, nes Charlie Chaplinas būtų paėmęs jus į savo trupę“, – šypsojosi M.Mikutavičius.

Ketvirtoji publika daina pavergti mėgino abiturientė Brigita. Iš Kauno atvykusi mergina atliko Natashos Bedingfield kūrinį „Feel The Rain On Your Skin“ ir sulaukė M.Mikutavičiaus bei R.Ščiogolevaitės raudonųjų „kryžių“. Pasirodymą ji baigė smagiu šokiu. „Tau šį kartą nepavyko parodyti, ką moki geriausiai“, – pasakė M.Mikutavičius, o R.Ščiogolevaitė teigė, jog mergina nebuvo profesionali.

Po Brigitos į sceną lipo šeiminis Geoffrey ir Marijos duetas. Jie atliko ištrauką iš miuziklo „Kabaretas“. Marija buvo pasipuošusi kabareto šokėjos kostiumu, tačiau kūrinio iki galo klausytis nepanoro M.Mikutavičius ir R.Ščiogolevaitė. Ji džiaugėsi, kad yra tokių nuotaikingų, linksmų žmonių, bet, Rūtos nuomone, to nepakako. „Geoffrey, palyginti su praėjusiu kartu, yra labiau pablyškęs“, – juokėsi M.Mikutavičius. A.Večerskis pasidžiaugė, kad šeima kartu dainuoja, ir patikino, jog jie jau yra nugalėtojai.

Papildyta 20.33 val.: Kulinarijos mokslus baigusi Gerda buvo šeštoji. Alytiškė rodė šokį arabiškais motyvais, tačiau R.Ščiogolevaitė neišlaikė pasirodymo pirmoji. Po kiek laiko „kryžius“ paspaudė M.Mikutavičius ir A.Večerskis. „Scenografija buvo stipresnė už tave šį vakarą“, – patikino R.Ščiogolevaitė, jai pritarė ir M.Mikutavičius.

Septintasis pasirodė čekų kilmės smuikininkas Miroslavas Formanas. Jo griežimą paįvairino šokėja, kuri šokdama basomis, regis, viena užpildė visą sceną. „Kieno tai kūrinys? Jūsų? Tai keičia reikalą, nes muzika buvo labai giedra. Tačiau pasigedau ryšio su šokėja – jūs tarsi Gedimino pilyje, o ji – Katedros aikštėje. Bet suprantama, juk užkulisiuose yra žmona“, – svarstė M.Mikutavičius. R.Ščiogolevaitė  pasigedo smuikininko jausmingumo, o A.Večerskis reziumavo, jog tai buvo himnas moteriai.

Papildyta 20.33 val.: Po jausmingo Miroslavo kūrinio sceną užėmė šiauliečių breikerių grupė „Real time modify“. Nors ir savamoksliai, juodai apsirengę vaikinai labai patiko publikai. „Tai, ką darote, – puiku. Mažos klaidelės atleistinos. Džiaugiausi tuo, ką mačiau“, – patenkintas sakė A.Večerskis. M.Mikutavičius tikino turįs dvejopą nuomonę: jam ir patiko pasirodymas, ir kliudė kai kurios klaidos. R.Ščiogolevaitės  nuomone, jei klaidos būtų pataisytos, pasirodymas būtų idealus.

Į sceną devintas lipo magas iliuzionistas Nicholas Kin iš Kauno. Jis sau pagelbėti pasikvietė merginą iš salės. Iliuzionistas žiūrovams matant karpė virvę, o jam palietus ji vėl atrodė sveika. Maža to, suvalgęs popieriaus skiautę, jis iš burnos išsitraukė ilgą girliandą. „Nepyk, šiandien man buvai eilinis iliuzionistas“, – apgailestavo R.Ščiogolevaitė. M.Mikutavičiui ir A.Večerskiui šou taip pat pasirodė per silpnas.

Papildyta 20.53 val.: Paskutinieji pasirodė broliai dvyniai – grupė „Timohi“. Prie dvynių pasirodymo metu prisidėjo panašiai atrodantis ir taip pat apsirengęs „trynukas“, jis akompanavo mušdamas ritmą į tuščią vandens indą. „Grąžinkit optimizmą į mano organizmą“, – dainavo „Timohi“. Vėliau vaikinai paaiškino, kad trečiasis – jų dvasinis brolis. „Jūs labai įdomūs, ko gero, esate vieninteliai statybininkai, nešiojantys madingus Statkevičiaus stiliaus šalikėlius. Esate kaip gyvūnai, į kuriuos labai malonu žiūrėti, kaip kokie ančiasnapiai. Tebūnie statybininkai jūsų teisėjai“, – sakė M.Mikutavičius. R.Ščiogolevaitė drąsiai išrėžė, kad tai geriausia, kas gali nutikti lietuviško poproko scenoje, o A.Večerskis dėkojo už gaivaus humoro gurkšnį.

Papildyta 21.18 val.: „Galbūt ne visi pateks į finalą, kurie yra to verti. Bet šis projektas yra atsvara visam nerimui ir prastoms emocijoms“, – tvirtino M.Mikutavičius. R.Ščiogolevaitė džiaugėsi galinti kiekvieną sekmadienį praleisti su „Lietuvos talentais“, o A.Večerskis filosofiškai pridūrė, kad rytoj geriau nei vakar.

Daugiausia žiūrovų balsų ir teisę dalyvauti kalėdiniame finale gavo trikeriai „Kaprex“. Vaikinai, nors ir sakė turėję viltį laimėti, labai džiaugėsi savo sėkme.

Antrą vietą žiūrovai skyrė šiauliečiams „Real time modify“, o jiems ant kulnų lipo šokėjai Gytė ir Vykintas. Iš šių pretendentų komisija turėjo pagelbėti išrinkti finalininkus. Verdant aistroms salėje A.Večerskis skyrė savo balsą pramoginių šokių šokėjams. „Nesigėdydama balsą atiduodu tiems, kurie gali daugiausia iš visų, šį vakarą pasirodžiusių. „Real time modify“, – skambant aplodismentams pasakė R.Ščiogolevaitė.

M.Mikutavičius, užuot sprendęs pats, nutarė mesti monetą. „Marijonai, jei tu taip padarysi, būsiu tavimi labai nusivylusi“, – supyko Rūta. Tačiau mestos monetos kameros neparodė – M.Mikutavičius paskelbė, kad laimėjo „Real time modify“. „Širdis tabalojosi iki kulnų“, – pergale džiaugėsi šiauliečiai.

Ketvirtą vietą žiūrovai skyrė dvyniams, o penktąją – smuikininkui Miroslavui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius