Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt būdų, kaip save pralinksminti

Šypsena, juokas, gera nuotaika – geriausias vaistas nuo bet kokių ligų. Mažai kas prilygs geram, nuoširdžiam, nevaldomam juokui ar mielai, tyliai pasitenkinimo šypsenai. Nepaisant amžiaus, lyties, rasės, socialinės padėties, juokas ir šypsena palengvina gyvenimą. Maža to, net tyrimai rodo, kad juokas gerina imuninę sistemą, mažina streso poveikį, leidžia lengviau pakelti skausmą, galų gale ilgina gyvenimą. Taigi gyvenimas geresnis, kai jame daug juoko.
„Dar pažiūrėsim“ aktoriai
„Dar pažiūrėsim“ aktoriai / Komedijų festivalio nuotr.
Temos: 1 Juokas

Markas Twainas yra pasakęs, kad analizuoti humorą – tas pats, kas iš smalsumo išskrosti varlę: gal daug ir sužinojai, bet varlė jau nebegyva! Taigi neverta gilintis į humoro kilmę, rūšis ir klasifikaciją, reikia tiesiog susikurti daugiau progų jį patirti.

Pateikiame dešimt būdų, kaip šią savaitę galite save pralinksminti:

1. Šypsokitės. Net nereikia tam priežasties – užuot ėję gatve įprasta susirūpinusia veido išraiška, atpalaiduokite veido raumenis ir išsišiepkite. Iš pradžių šypsena bus nenatūrali, bet ilgainiui lūpos pripras ir šypsositės natūraliai. Jei vis dėlto reikia priežasties šypsotis, pagalvokite apie ką nors malonaus: gerą miegą, pienišką šokoladą, šiurkštų katės liežuvėlį, saulės zuikutį.

2. Prisiminkite patį gėdingiausią savo gyvenimo įvykį. Pabandykite į jį pažiūrėti humoristiškai. Juk dabar galite iš to pasijuokti, tiesa?

3. Namie prie vakarienės stalo susirinkus šeimai ar draugams pasiūlykite visiems prisiminti, kas šiandien juokinga nutiko.

4. Susiraskite seną laikraštį, atsiverskite jo paskutinį puslapį, kur dažniausiai spausdinami anekdotai, ir perskaitykite juos. Vienas jų vis tiek bus juokingas. Arba pasijuokite iš to, kad šie juokeliai visai nejuokingi.

5. Pasistenkite su humoru reaguoti į erzinančius dalykus. Kaip tai padaryti? Pavyzdžiui, jei skalbiant raudonas rankšluostis įsimaišė tarp baltų rankšluosčių ir dabar visi tapo rožiniai, nesusierzinkite. Geriau pamodeliuokite, ar ši situacija būtų jums juokinga, jei atsitiktų kitam žmogui – jūsų mėgstamam ar kaip tik – nekenčiamam. Juokitės iš jo, o paskui juoksitės ir iš savęs.

6. Surenkite kikenimo sesiją. Štai kaip tai daroma: atsigulkite ant grindų, tegul kitas žmogus irgi atsigula ant grindų ir padeda galvą jums ant pilvo, jūs padėkite galvą ant trečio žmogaus pilvo ir t. t. Pasakykite „ha, hi“ ar kitą juoką primenantį skiemenį, šalia gulintis žmogus turėtų pasakyti „ha ha“, trečias žmogus turėtų pasakyti jau „ha ha ha“. Pamatysite, netrukus visi pradėsite juoktis natūraliai.

7. Internete susiraskite juokingiausias laidos „Dar pažiūrėsim“ ištraukas ir žiūrėkite nesustodami bent 15 minučių. Arba ateikite į „Dar pažiūrėsim“ kino naktį, kuri vyks spalio 22 dieną Kauno ir Vilniaus kino teatruose „Forum Cinemas“.

8. Šią savaitę saulė dar kartais pasirodys danguje. Kai taip atsitiks, atsukite jai veidą ir taip pastovėkite penkias minutes. Pamatysite, kaip Češyro katino šypsena pati įlips į jūsų lūpas.

9. Dar kartą peržiūrėkite seną šeimos albumą. Atidžiai ištyrinėkite nuotraukų detales. Šypseną tikrai sukels mamos suknelės ar tėčio žandenos.

10. Apsilankykite „Viasat“ kino komedijų festivalyje ir pasilepinkite prancūzišku, britišku, amerikietišku, bulgarišku humoru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius