Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausiu Lietuvos talentu tapęs Mikas: „Dabar turiu 10 tūkstančių priežasčių gyventi“ (nuotraukos)

Sekmadienio vakarą paaiškėjo TV3 projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojas – nurungęs šokėjus ir kitus talentus daugiausiai žiūrovų simpatijų ir 10 tūkst. eurų pelnė dantimis grojantis 16-metis Mikas iš Kauno.
„Lietuvos talentų“ nugalėtojas Mikas
Mikas Stankevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklaustas, kaip kilo mintis groti dantimis, Mikas neslėpė, kad istorija be ypatingų įmantrybių. „Pamačiau, kaip vienas žmogus vis kieme grodavo, sumaniau pabandyti ir pavyko. Man buvo kokie 7-8 metai. Devynis metus dantimis jau tikrai groju“, – šypsojosi jis. Vaikiną salėje audringai palaikė visa šeima – tėvai ir brolis su sese. Mikas juokavo, kad vienintelis kitas „instrumentas“, kuriuo jis groja – aplinkinių nervai. „Prieini ir vis baksnoji, klausdamas „ką veiki“, – geriausią žmonių erzinimo receptą išdavė „Lietuvos talentų“ nugalėtojas. Jis juokavo, kad nemažai nervų tampymo pamokų jį išmokė jaunesnis brolis ir sesuo.

Smagias melodijas ant scenos atlikęs vaikinas sakė, kad muziką pasirodymui jis rinkosi padedant visai šeimai ir „YouTube“ svetainei.16-metis kaunietis tikino, kad tėvai, sužinoję apie jo sumanymą groti dantimis pas stomatologą nevedė, o jo dantys sveikut sveikutėliai. Juolab Mikui viena odontologijos klinika padovanojo dantų „draudimą“ trims metams. „Lietuvos talentų“ prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas šmaikštavo, kad kitų metų šou jis ruoš Miką jį pamokydamas groti ausimis ir demonstratyviai parodė, kaip pats tą moka.

Smagias melodijas ant scenos atlikęs vaikinas sakė, kad muziką pasirodymui jis rinkosi padedant visai šeimai ir „YouTube“ svetainei. Išgirdęs klausimą, ar kada dantimis nepagros metalo, Mikas tik nusijuokė. „Paimkit tvorą, paimkit pagaliuką ir grokit juo metalą. Pamėginkit, tai labai didelis iššūkis“, – ragino nugalėtojas. Jis juokavo, kad laimėjimas – didžiulis paskatinimas. „Dabar turiu 10 tūkstančių priežasčių gyventi“, – sakė jis. Surimtėjęs Mikas tvirtino ketinantis pinigus pasidėti banke ir palikti juos ten kol prireiks susimokėti už trokštamas kulinarijos studijas Italijoje. „Po to atidarysim graikų restoraną“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo Samas.

Nei dantistas, nei muzikantas Mikas, paklaustas, kaip jis pats save vadina, atsakė paprastai: „Miku Stankevičiumi“, o Samas puolė ginti muzikanto titulą pareikšdamas, kad dantys – toks pats instrumentas kaip bet koks kitas, nes ir jie groja.

Sausio 29 dieną 17-ojo gimtadienio sulauksiantis Mikas juokavo, kad, kai jis perėjo atranką, įsiminė jo auklėtojos reakcija,. „Pasakė „nesąmonė“. Ji vokiečių kalbos mokytoja, bet aš vokiečių kalbos nesimokau“, – juokėsi vaikinas.

Iš viso šiemet sudalyvauti „Lietuvos talentuose“ norėjo apie 9 tūkst. žmonių. 60 žmonių buvo pusfinalyje, o iki finalo nukeliavo tik 12. „Lietuvoje yra nuostabių žmonių, daug kas su nepasitikėjimu žiūrėjo į šitą šou, dėl tokio skeptiško nusiteikimo daug talentų neatėjo. Kitąmet turėsime dar daugiau“, – žadėjo laidos prodiuseris. Anot jo, šiame projekte gali dalyvauti bet kas ir jei nori, net su keletu pasirodymų – taip šiemet nutiko su vienu šokėju – jis pasirodė su šokių grupe „Real Time Modify“ ir su „Extreme“ šokėjais.

Samas sakė, kad projekto organizatoriai šou kitąmet keisti nežada – ir toliau bus leidžiama dalyvauti bet kokio amžiaus talentams. Vienintelis pokytis – per atrankas gavę tris komisijos „Taip“, dalyviai nepateks tiesiai į pusfinalį kaip kad buvo ir dalyvaus antrame etape bendra tvarka. Komisijos nariai kitąmet išliks tie patys. Sausio pabaigoje prasidės ryškiausių šių metų talentų turas po Lietuvą, o kartu su juo ir atrankos į naująjį šou.

Kaip vyko „Lietuvos talentai“ skaityti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius