-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiosios Britanijos ir Airijos laidoje „Next Top Model“ strazdanota raudonplaukė britė pranoko favorite laikytą lietuvaitę

Garsaus JAV realybės šou „America's Next Top Model“ Didžiosios Britanijos ir Airijos versijoje varžėsi lietuvaitė Justė Juozapaitytė. Modeliu dirbusi mergina buvo laikoma viena projekto favoričių, tačiau finalinėje kovoje ji nusileido 20-metei britei Jade Thompson.
Projekto laimėtoja Jade Thompson
Projekto laimėtoja Jade Thompson / „Britain and Ireland's Next Top Model“ nuotr.

„Esu pakylėta. Niekada nemaniau, kad laimėsiu. Mokykloje buvau liesa raudonplaukė keistuolė – o dabar, pažvelkite!“ – neslėpdama susijaudinimo sakė projektą laimėjusi J.Thompson. Teisėjai britei skyrė pirmąją vietą dėl jos unikalios išvaizdos. Mokykloje dėl strazdanų ir ugninių plaukų kentusi patyčias mergina netvėrė džiaugsmu.

Tačiau nusivylimo kartėlį teko kęsti projekte daugybės pagyrų susilaukusiai lietuvei J.Juozapaitytei. Garsus modelis ir televizijos projekto komisijos narė Elle Macpherson net ėmėsi guosti vos ašaras tvardančią merginą. „Tu dar dirbsi ir dirbsi“, – J.Juozapaitytei sakė E.Macpherson. Vėliau lietuvė tikino besidžiaugianti ir antrąja vieta. „Tenorėjau patekti į pirmąjį penketuką. Kai vienos durys užsitrenkia, atsiveria kitos“, – sakė ji.

J.Juozapaitytė per projekto finalą podiumu žengė rami ir užtikrinta. Nugalėtoja tapusi J.Thompson prisipažino, kad konkurentės savitvarda privertė ją dar labiau tirtėti iš baimės. „Justė buvo tokia rami, savimi pasitikinti. Ji jau yra tai dariusi, tad nebijojo, o aš panikavau“, – teigė britė.

Britain and Ireland's Next Top Model nuotr./Justė Juozapaitytė
Justė Juozapaitytė

Įtakos turėjo ir tautybė

Lietuvės gražuolės teigimu, teisėjai veikiausiai pasirinko Jade dėl to, kad ji turėjo mažiau patirties ir sugebėjo „užkabinti reikiamas stygas“, juolab ji – britė. „Nemanau, kad jie galėjo leisti ne britei laimėti. Po pasirodymo E.Macpherson priėjo prie manęs ir pasakė, kad ji buvo didžiausia mano palaikytoja. Jos teigimu, man pavyks prasimušti ir pačiai, juolab ji tikra, kad šiaip ar taip gausiu kontraktą“, – sakė J.Juozapaitytė Dailymail.co.uk.

Ji neslėpė pykstanti, kad sulaukė vien pagyrų, tačiau negavo pirmosios vietos. „Dizaineris Julienas Macdonaldas sakė, kad aš būčiau vienintelė, kurią pasirinktų savo kolekcijos pristatymui. Tačiau taip neteisinga – jei jie mano, kad buvau geriausia, kodėl man neatidavė prizo?“ – klausė lietuvaitė.

Londoniete.lt nuotr./Justė Juozapaitytė
/Justė Juozapaitytė

J.Juozapaitytė tvirtino esanti įsitikinusi, jog tai, kad ji lietuvė, buvo pagrindinė nesėkmės priežastis. „Praėjusiais metais šou laimėjo maltietė. Šiemet būtų kilęs protestas, jei projektą vėl laimėtų ne britė ir ne airė. Nemanau, kad mergina iš Lietuvos, kaip aš, galėjo laimėti. Visada liūdna pralaimėti, bet džiaugiuosi pasiekusi tiek daug“, – sakė mergina.

Iš dviejų projekto finalisčių J.Thompson buvo laikoma moteriškesniu modeliu, o trumpai plaukus nusikirpusi Justė – labiau berniukiška manekene. „Mane nuliūdino, kad J.Macdonaldas pasakė, jog atrodau kaip berniukas su suknele. Jo teigimu, buvau berniukiška ir plačių pečių. Bet juk jie patys nukirpo mano plaukus ir privertė taip atrodyti, o vėliau patys ėmė kritikuoti“, – tikino lietuvė.

Abiejų merginų nuotraukų iš finalinio pasirodymo pamatyti galite paspaudę čia.

VIDEO: Britain & Ireland's Next Top Model Cycle 7 - Final 2 Portfolio Battle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius