-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dizainerė Aina Zinčiukaitė: „Žuvėdros“ šokėjų kostiumų paslaptis žinau tik aš"

Septynis kartus pasaulio ir Europos čempionei „Žuvėdrai“ kostiumus kurianti dizainerė Aina Zinčiukaitė varžybas stebėjo rami: repeticijose kostiumai būna daugybę kartų išbandyti, todėl nemalonumų per varžybas jau nebenutinka.
Naktiniame vakarėlyje bus pristatoma dizainerės A.Zinčiukaitės improvizuota kolekcija.
Aina Zinčiukaitė jau dešimtmetį kuria kostiumus „Žuvėdrai“. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kompozicijai „Uraganas“, Vilniaus „Siemens“ arenoje šokėjams pelniusiai septintą aukso medalį, dizainerė sukūrė naujas sukneles. Juodos suknelės, išpuoštos 15 tūkst. blizgančių akučių, tapo pačiais brangiausiais kostiumais „Žuvėdros“ istorijoje. Kiekviena blizganti akutė buvo klijuojama rankomis. Anot A.Zinčiukaitės visa siuvėjų komanda vieną suknelė gali pasiūti per savaitę.

„Žuvėdros“ ansambliui iš viso siuvamos aštuonios suknelės.

Testuojamos per repeticijas

Kol kas nė karto neprireikė siūti papildomų kostiumų. „Jeigu būtų nutikę taip, kad kuri viena šokėja nebegalėtų šokti, tada parenkama kita panašaus sudėjimo ansamblio narė“, – aiškino dizainerė.

T.Lukaio/BFL nuotr./Žuvėdros aokėjų triumfas
„Žuvėdros“ šokėjų triumfas

A.Zinčiukaitė „Žuvėdrai“ kuria jau daugiau nei dešimtmetį ir puikiai žino, ko reikia sportinių šokių ansambliui.

„Svarbiausia, kad kostiumas būtų patogus. Jis turi atitikti kompoziciją, muziką, turi pabrėžti judesį. Taip pat svarbus ir kontekstas, kur bus šokama, kad šokėjai neišsiskirtų stipriai“, – teigė A.Zinčiukaitė.

Per repeticijas kostiumai kiek įmanoma išbandomi. Žiūrima, ar nenutrūks batelių dirželis, ar išlaikys suknelių audinys. „Per čempionatą jau galiu žiūrėti ir šokius. Užkulisiuose manęs nebereikia“, – pasakojo dizainerė. 

Bandė kopijuoti

Kompozicijai „Uraganas“, sukurtai pagal grupės „Scorpions“ muziką, buvo pasiūtos raudonos suknelės. „Žuvėdra“ jas ne kartą demonstravo čempionatuose.

Tačiau išgirdus, kad vienas Vokietijos ansamblis pasisiuvo labai panašias sukneles tik baltos spalvos, nuspręsta pakeisti „Žuvėdros“ kostiumus.

„Dabar gailiuosi, kad nebuvau susitvarkiusi autorinių teisių į jas. Vokiečiai į čempionatą atvyko su kitomis suknelėmis, tačiau lenkai atsivežė identiškas suknias. Ir net spalva ta pati – raudona. Tiesa, kopijos nebuvo pačios geriausios. Tik aš viena žinau, kaip geriausiai pasiūti tokias sukneles. Tačiau savo paslapčių neišduodu“, – juokėsi pašnekovė.

T.Lukaio/BFL nuotr./Pirmoji Žuvėdros komanda
T.Lukšio/BFL nuotr./Pirmoji „Žuvėdros“ komanda

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius